Rejser til Berat

Denne smukke og maleriske middelalderby i det centrale Albanien byder på charme, lokalt liv og en spændende historie. Byen er på UNESCO's verdensarvsliste og byder på mange oplevelser og smukke gamle bygninger. Byen ligger i smukke, frodige og bjergrige omgivelser, så der er mange udflugtsmuligheder i nærheden.

Berat i Albanien er feriedestinationen for dem, der gerne vil opleve det mere rå og ukendte Albanien. Beliggende ca. 70 km syd for hovedstaden Tirana i midten af landet, finder du uspoleret natur og autentisk lokalliv, langt fra turister. Berat har lidt over 36.000 indbyggere og kan dateres tilbage til det 6. århundrede f.Kr. Byen byder derfor på en lang historie og mange historiske seværdigheder, der giver et indblik i byens oprindelse og udvikling gennem tiden.

Flot natur ved Berat

Berat ligger i centrum af Albanien, lige ved Osum-floden, og er omgivet af frodige bjerge og bakker. De naturskønne omgivelser giver derfor gode muligheder for at opleve området og naturen til fods på vandrestierne eller langs floden, hvor der også er flere broer, hvor man kan krydse over til Gorica-kvarteret og flere andre bydele.

En del af UNESCOs verdensarvliste

Berat har været på UNESCO's verdensarvsliste siden 2008. Gennem historien har byen været besat af grækere, makedonere og ikke mindst romere, som alle har sat deres præg flere steder i byen. Den gamle borg fra det 13. århundrede på toppen af bjerget er et must at besøge. Byen har også flere spændende museer og smukke gamle kirker, som er et besøg værd.

Velkommen til Berat med Escapeaway 

Med os kan du planlægge og tilpasse din rejse, så den passer til dig. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere dine muligheder for at udforske alle de fantastiske steder i Albanien.

>>> Læs mere om Albanien

>>> Læs mere om Tirana

>>> Læs mere om Durres

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Berat