Rejser til Durres

Durres, også kendt som Durrës, er Albaniens største havneby. I 1914 blev Durres udnævnt til fyrstendømmets hovedstad, men efter oprettelsen af den nye stat Albanien blev denne titel hurtigt overført til nabobyen Tirana. De to byer ligger kun omkring 30 kilometer fra hinanden, adskilt af en smal, lav bjergkæde. Takket være havnen og nærheden til hovedstaden er Durres derfor stadig en af landets økonomisk vigtigste byer.

Rivieraen ved Durres

Blandt feriegæster er den store havn ikke hovedattraktionen i Durres. Det er i stedet den 10 kilometer lange børnevenlige strand, der strækker sig langs en bugt syd for selve byen. Langs den gamle havn finder man et udvalg af gode restauranter med kulinarisk indflydelse fra nabolandet Italien. Maden er baseret på gode råvarer og tilbydes til rimelige priser sammenlignet med andre destinationer omkring Middelhavet. På strandpromenaden mod syd er der også mange spisesteder, der serverer mere enkle retter, samt strandbarer og diskoteker med et livligt natteliv i højsæsonen.

Denne lange strand, kendt som Rivieraen, er perfekt til dem, der ønsker en afslappende strandferie. De fleste hoteller tilbyder liggestole og parasoller, men det er også muligt at finde mere fredelige områder langs stranden. For dem, der ønsker det, er der også et udvalg af forskellige vandsportsaktiviteter.

Seværdigheder og udflugter i Durres

Når du ikke nyder stranden eller restaurantlivet, er der masser af muligheder for at udforske Durres' rige historie. Lige ved havnefronten ligger et spændende arkæologisk museum med en stor samling, der fortæller historien om de forskellige civilisationer, der har hersket i området gennem årene. Gå ikke glip af byens romerske amfiteater fra det 2. århundrede f.Kr., det største af sin slags på Balkan, hvor der engang blev udkæmpet blodige gladiatorkampe foran op til 20.000 tilskuere.

At rejse til Durres er også en god mulighed for at tage på udflugter længere ind i landet, for eksempel til hovedstaden Tirana. Længere mod nord ligger byen Krujë med sit imponerende slot, som har en særlig plads i albanernes bevidsthed. Her lykkedes det i det 15. århundrede nationalhelten Skanderbeg at holde stand mod tyrkerne indtil sin død. Man kan også besøge basaren, som består af en lang brostensbelagt gade fra borgen og ned til byens centrum.

Velkommen til Durres med Escapeaway 

Hos os kan du planlægge og tilpasse din rejse, præcis som du vil have den. Desuden kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at få mest muligt ud af alle de fantastiske steder i Albanien.

>>> Læs mere om Albanien

>>> Læs mere om Tirana

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albanien, Durres
9,1
Fabelagtigt
411 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
8,8
Meget godt
591 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Durres?

6,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser