Rejser til Durres

Durres, der også skrives Durrës, er Albaniens største havneby. I 1914 blev den udnævnt til fyrstedømmets hovedstad, men måtte efter en kort årrække ved oprettelse af den nye stat Albanien overdrage denne titel til nærliggende Tirana. Den nuværende hovedstad ligger således inde i landet blot omkring 30 kilometer fra Durres. De to byer er adskilt af en smal, lav bjergkæde, som dog ikke er nogen hindring for trafikken mellem dem. Derfor er Durres i dag takket være sin havn og beliggenhed nær hovedstaden stadig en af landets økonomisk vigtigste byer.

Rivieraen

Blandt feriegæster er den store havn dog ikke den primære attraktion i Durres. Det er derimod den 10 kilometer lange strand med lavt, børnevenligt vand, som strækker sig ud langs en bugt syd for selve byen. Her kan du nyde det solrige klima og inde ved den gamle havnefront finder du alt, hvad du kan ønske dig af gode restauranter. Her vil du hurtigt opdage, at den nære beliggenhed til Italien har sat sig tydelige kulinariske spor i Albanien. Du kan derfor glæde dig til en ferie med lækker mad baseret på gode råvarer, som tilmed fås til betydeligt lavere priser end på mere kendte rejsemål omkring Middelhavet. Der er også talrige spisesteder langs med strandpromenaden mod syd, som generelt serverer lidt mere enkle retter. Her finder du også strandbarer og diskoteker, hvor der i højsæsonen er et livligt natteliv.

Den lange strand, rivieraen, er selvsagt perfekt, hvis du rejser til Durres for blot at nyde en afslappende badeferie. De fleste hoteller har opstillet liggestole og parasoller, men det er heller ikke svært at finde et mere fredeligt område på sandet, hvis du ønsker. Vil du ikke nøjes med at slikke sol og bade, er der naturligvis forskellige former for vandsportsaktiviteter.

Seværdigheder og udflugter

Når du ikke nyder strand- eller restaurantlivet, har du mange muligheder for at udforske byens rige historie. Lige ved havnefronten ligger således et spændende arkæologisk museum med en flot samling, som fortæller historien om de forskellige civilisationer, der i tidens løb har sat hersker over området. Gå heller ikke glip af byens romerske amfiteater fra det 2. århundrede f.v.t., det største af sin slags på Balkan. Her blev i sin tid opført blodige gladiatorkampe for op imod 20.000 tilskuere.

En rejse til Durres er også oplagt chance for at tage på udflugter lidt ind i landet. Det tager for eksempel ikke lang tid at køre med bus ind til Tirana, Albaniens hovedstad. Længere mod nord kan du i Krujë besøge den imponerende borg, som spiller en særlig rolle i albanernes bevisthed. Det var her nationalhelten Skanderbeg i 1400-tallet frem til sin død formåede at holde stand mod tyrkerne. Gå også en tur i basaren, der består af en lang brostensbelagt gade fra borgen ned til centrum.

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albanien, Durres
9,1
Fabelagtigt
391 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
9,1
Fabelagtigt
432 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
9,6
Fabelagtigt
427 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Durres?

6,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser