Velkommen til Vlore

Vlore er en kystby ved Adriaterhavet i det sydvestlige Albanien, som ligger i den lille bugt af samme navn. Byen er smukt omgivet af bjerge og har en kystlinje med dejlige strande, hvilket gør den til en fantastisk sommerferiedestination. Den har et dejligt middelhavsklima, masser af gode spisesteder og en spændende historie, som også har gjort den til landets tredje mest populære ferieby.

En by med en lang, konfliktpræget historie...

Vlore er en af de ældste byer i Albanien med en historie, der går tilbage til det 6. århundrede f.Kr. Byen blev oprindeligt grundlagt af grækerne under navnet Aulon og lå strategisk placeret ved bugten af samme navn og ved Otrantostrædet med Italiens hæl, Puglia, på den modsatte side. Romerne besatte senere byen, og den kom under romersk herredømme. Vlore har været centrum for flere konflikter og var i en periode underlagt Det Osmanniske Rige. Byen led også under Balkankrigene og blev invaderet af Italien under både Første og Anden Verdenskrig, før den senere kom under sovjetisk kontrol. Som et resultat af denne spændende historie har Vlore mange spor af tidligere kulturer, og der er flere museer og historiske seværdigheder i området, som vidner om byens lange og konfliktfyldte fortid.

... som senere blev til en fantastisk feriedestination

I dag er Vlore præget af fred, ro og en afslappende atmosfære, og i sommerperioden forvandler den sig til et dejligt feriested med smukke strande, der tiltrækker feriegæster. Det varme klima og de mange solskinsdage skaber de perfekte betingelser for en sommerferie med sol, varme og afslapning ved Adriaterhavet. Med sit varierede udbud af historiske seværdigheder, gode udflugter, restauranter og skøn feriestemning er Vlore Albaniens tredje mest populære by. Det gør Vlore til en fantastisk destination for hele familien, såvel som for par og grupper af venner.

Velkommen til Vlore med Escapeaway 

Med os kan du planlægge og tilpasse din rejse, så den passer til dig. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere muligheden for at udforske alle de fantastiske steder i Albanien.

>>> Se vores unikke Hideaways-hotel i Vlore

>>> Læs mere om at rejse til Albanien

>>> Læs mere om at rejse til Durres

>>> Læs mere om at rejse til Saranda

>>> Læs mere om at rejse til Berat

>>> Læs mere om at rejse til Tirana

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Vlore