Velkommen til Vlore

Vlore er en kystby ved Adriaterhavet i det sydvestlige Albanien, beliggende i den lille bugt af samme navn. Byen er smukt omgivet af bjerge og byder på en skøn kyststrækning med dejlige badestrande, hvilket gør det til et godt feriemål om sommeren. Her er et dejligt middelhavsklima, mange gode spisesteder og en spændende historie, hvilket også har gjort den til landets 3. mest populære by.

Velkommen til Vlore, en dejlig ferieby i Albanien. Her finder du alt til solferien, du kan kombinere med spændende udflugter og kulturelle oplevelser. Vlore er beliggende ca. 140 kilometer sydvest for hovedstaden Tirana og ca. 23 kilometer syd for feriebyen Durres, og byder på alt fra gode indkøbsmuligheder og restauranter til dejlige badestrande og historiske seværdigheder.

En by med en lang, konflikpræget historie...

Vlore er en af de ældste byer i Albanien, og opstod helt tilbage i det 6.århundrede f.Kr. Det var grækerne der opførte Vlore, der dengang hed Aulon. Med sin strategiske placering i bugten af samme navn og ved Otrantostrædet med Italiens hæl, Apulien, lige på den anden side var Vlore også et attraktivt mål for romerne, der senere hen besatte byen og satte den under romersk styre. Vlore var midtpunkt for flere konflikter, og var også i en periode under det Ottomanske kejserrige. Byen led også under Balkankrigen, og senere både 1. og 2. verdenskrig blev Vlore igen invaderet af Italien, og et par årtier senere var det Sovjet der havde magten. Vlore har derfor mange spor fra tidligere kulturer og bygningsværker, og du finder flere museer og historiske seværdigheder i området, der vidner om den lange, konfliktprægede historie.

...der senere blev en skøn ferieby

I dag ånder der fred, ro og en afslappende atmosfære i Vlore, der i sommerperioden er en dejlig ferieby, der med sine dejlige badestrande lokker feriegæster til. Det lune klima og mange solskinsdage give gode forudsætninger for en sommerferie med sol, varme og afslapning ved Adriaterhavet. Vlore er med sit varierende udbud med en kombination af historie, gode udflugtsmuligheder, restauranter og herlige feriestemning derfor også Albaniens 3. mest populære by. Vlore er derfor et godt feriemål for en dejlig ferie for hele familien såvel som par og vennegrupper.

>>> Læs mere om rejser til Albanien

>>> Læs mere om rejser til Durres

>>> Læs mere om rejser til Saranda

>>> Læs mere om rejser til Berat

>>> Læs mere om rejser til Tirana

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Vlore