Rejser til Belgien

Belgien er måske nok et lille land, men har alligevel overraskende meget at tilbyde sine besøgende. Landet kan nemt krydses på en enkelt dag, men det er at synde sig selv for mange spændende opleveler. Det er et meget urbaniseret land og er langt mere berømt for sine byer end for sine landlige områder.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Belgien

Belgien er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med os. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Belgien og andre lande i Europa som f.eks. billige rejser til Portugal.

>> Læs også om rejser til Holland her

Information og fakta

Geografi

Med en meget kort kystlinje, optager Belgien kun en lille plet af jord på mindre end 100 km på tværs og godt klemt imellem Holland, Tyskland, Luxemborg og Frankrig. Landet er forholdsvis tæt befolket, især koncentreret omkring de større byer. Det er dog stadig muligt at finde nogle landlige og ubebyggede områder. Disse findes hovedsageligt i den sydlige del i Ardennerne, hvor man finder nationalparken Hautes Fagnes mod den østlige grænse. Den nordlige del er flad, den sydlige del er domineret af den maleriske region, Ardennerne, og den 65 km kystlinje mod Nordsøen, er monopoliseret af hoteller og feriesteder, lige med undtagelse af nogle få vindblæste klitter.

Skøn natur 

Det sydøstlige Belgien er ofte et overset område, men Ardennerne er faktisk et af de skønneste områder i Belgien med sine talrige floder, dybe dale og vældige skove. Når man tager en køretur gennem det bløde, bakkede landskab eller langs de bugtende strækninger ved floderne Meuse, Lesse og Ourthe, finder man små hyggelige landsbyer og citadeller, hvoraf Namur højst sandsynligt er det bedste eksempel. Området er også kendt for sine velsmagende mejeriprodukter.

Byer

Bruxelles - Belgiens og Europas centrum


Hovedstaden i Belgien, Bruxelles, er centrum for Europa-Parlamentets aktiviteter, hvilket giver byen en overvældende diplomatisk karakter. Byen emmer af effektivitet, men bibeholder stadig en vis charme med sine utallige gallerier og museer, specielt Museet for Oldtidskunst samt Museet for Moderne Kunst. Tegneseriecentret er også populært. I hjertet af Bruxelles finder man Grand Place, som uden tvivl er en af de smukkeste centrale pladser i Europa. Det er også tæt ved her, at man finder byens lille, men særdeles populære varemærke; Manneken Pis statuen. I nærheden finder man også Rue des Bouchers (Slagtergaden), som er berømt i Belgien både for sit fine køkken og sit udvalg af velkendte og lokale øl.

>> Læs mere om rejser til Bruxelles her

Antwerpen rig på Belgisk historie

Antwerpen er en lille og tætbebygget by rig på historiske oplevelser. Strategisk placeret ved floden Schelde er Antwerpen en travl havneby i Belgien, og samtidig verdens handelscentrum for diamanter. En vandretur rundt i byens gamle gader og stræder giver mulighed for at opleve en spændende blanding af bygninger fra middelalder- og renæssancetiden, kombineret med huse i art-nouveau stil. Tilsammen danner de baggrund for et rigt udvalg af barer og caféer. Antwerpen er desuden et paradis for kunstinteresserede, hvor i særdeleshed Rubens kommer til sin ret på det Kongelige Museum for Kunst. Den enorme domkirke i Antwerpen er bestemt også et besøg værd.

Brugge - Belgiens mest populære turistdestination

Brugge er Europas bedst bevarede middelalderby og er Belgiens mest populære turistdestination. Byen har en rig historie, og var det ikke for de mange mennesker og moderne faciliteter, kunne det nærmest virke som om, byen ikke havde ændret sig de sidste mange århundreder. Byen er beriget med to middelalderlige seværdigheder; Grote Markt og Burg, og er desuden rig på kunstsamlinger, som især kan nydes på Groeningemuseet samt på Stadhuis fra det 14. århundrede.

Oplevelser og seværdigheder

Ud på landet 

Belgien er et lille land og kan nemt krydses på en enkelt dag. Det er et meget urbaniseret land og er langt mere berømt for sine byer end for sine landlige områder. Men mange af de mindre byer er bestemt et besøg værd og det er derfor værd at overveje at leje en bil og bevæge sig lidt væk fra de travle turistområder. Det er samtidigt nemt at krydse landegrænserne til nabolandene Frankrig, Tyskland eller Holland.

Middelalderbyer

Gent var engang en af Europas vigtigste middelalderbyer og den emmer af historie, specielt den mere rebelske slags. Selv om byen ikke er nær så pittoresk som Brugge, så giver byen et langt mere præcist billede af, hvordan det middelalderlige Europa må have set ud. Gent er også meget mere stille og overskuelig. Byen har en borg, som helt bestemt er en klatretur værd og ligeså er byens imponerende katedral.

I den lille by, Ypres, finder man Menin-porten; et mindesmærke for 55.000 britiske og allierede tropper, der mistede livet i Flandern under 2. Verdenskrig.
Nær byen Liège finder man Belgiens ældste by, Tongeren, som dateres helt tilbage til år 15 f.Kr. Byen er omringet af romerske og middelalderlige mure og har en vigtig samling af gallo-romerske levn.

Vejret når du rejser

Belgien har et behageligt klima, og det vil kun sjældent opleves for varmt eller koldt. Belgien har et typisk kystklima, hvor nærheden til havet udjævner forskellen mellem sommer og vinter. Om sommeren ligger temperaturen således som regel mellem 13 til 21 grader, og om vinteren mellem 0 og 6 plus grader. Nedbøren er forholdsvist jævnt fordelt over årets måneder i Belgien

Transport 

Fly 

Mange luftselskaber er repræsenteret i lufthavnen; der er regelmæssige transatlantiske forbindelser, og der er ligeledes flyafgange til mange asiatiske destinationer. Der er hyppig, pålidelig og effektiv transport til byen enten via bus, tog eller taxi. Deurne, den anden lufthavn, ligger i nærheden af Antwerpen og fungerer hovedsageligt som regional lufthavn, og er den mest bekvemme, hvis man ankommer fra Amsterdam, London, Liverpool eller Dublin.

Togforbindelser

Mange besøgende ankommer med tog fra andre steder i Europa, da Belgien kun er at finde et par timers kørsel fra Paris, Amsterdam, London, Rhinlandet og København. Eurostar og Thalys højhastighedstog gør rejsen hurtig, nem og komfortabel og med disse tog er London blot 3 timer væk. Bruxelles har 3 større banegårde og er det centrale knudepunkt med forbindelser i alle retninger.

Anden transport

Busser afgår fra alle centrale destinationer i hele regionen, og det er muligt at tage non-stop ruter til destinationer på den modsatte side af det kontinentale Europa samt til Storbritannien.

Der er to færgeforbindelser til og fra Storbritannien: North Sea Ferries, som har natlige afgange mellem Zeebrugge og Hull, samt Oostende Lines / Sally Ferries, som har 6 afgange i døgnet på strækningen mellem Ostend og Ramsgate.

Turistinformation

På Belgiens officielle turistbureaus hjemmeside kan du finde praktiske oplysninger om at rejse i Belgien, men også information om hvad du kan opleve på din rejse. Turistbureauet har desuden en række brochurer i elektronisk format, lige til at download og tage med. Her kan du f.eks. læse om årets begivenheder i Belgien, turistattraktioner, museer osv.

Besøg evt. også turistbureauet for Flandern, som er den nordlige del af Belgien. Deres hjemmeside er på dansk. Desuden har de et kontor i København.

Rejsemål i Belgien

 • Bruxelles
  14 hoteller
  Bruxelles er Belgiens hovedstad, også én af i alt tre administrative regioner i landet sammen med Flandern og Wallonien. Udover sin vigtige rolle i Belgien som hovedstad og central region er byen også en internationalt betydningsfuld by.

Populære hoteller i Belgien

Belgien, Bruxelles
8,6
Meget godt
5504 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Afstand til centrum: ca. 1 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Bruxelles
8,8
Meget godt
5288 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Bruxelles
8,6
Meget godt
6866 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Afstand til centrum: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi