Rejser til Golden Sands

Golden Sands Resort, beliggende ved den smukke Sortehavskyst i den nordlige del af Bulgarien, er fuld af sol, hav og - du gættede rigtigt - fantastiske gyldne sand. Byen, der ligger smukt omgivet af skovklædte bakker, er det ultimative rejsemål for en sol- og strandferie. Med et fantastisk udvalg af indkvarteringsmuligheder og billige flyrejser er en ferie i Golden Sands den perfekte måde at komme væk fra gråvejret derhjemme og så ligger det kun en tre-timers flyrejse fra Danmark!.

Men stedet har meget mere at byde på end sol- og strandferie: Hvis du foretrækker at opleve Bulgariens unikke kultur og historie, har du mulighed for at tage på en dagstur til nærliggende Varna, der er en af Bulgariens største byer og som byder på masser af kulturelle seværdigheder og aktiviteter. 

Dem, der er er på udkig efter et livligt natteliv, finder også mange muligheder her med områdets mange strandbarer og klubber,  samt de større natklubber inde i selve byen. Børnene vil derimod elske det lokale vandland,hvor hele familien nemt kan få en halv eller hel dag til at gå.

Golden Sands er et af de rejsemål vi endnu ikke tilbyder rejser til. Vil du være blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til golden Sands og andre destinationer så tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier. Mens du venter kan du jo også kigge nærmer epå et par af de andre rejsemål vi tilbyder i det østlige Europa f.eks.

>> Rejser til Polen

...eller måske en rejse til Budapest i Ungarn kunne friste

Hoteller i Golden Sands

Rejseguide om Golden Sands

Jeg har her samlet udvalgte informationer og fakta til dig som skal rejse til Golden Sands på ferie. Vil du have mere inspiration så læs vores rejseguider på bloggen hvor du bla. kan læse om emner som vejret når du rejser, om kulturlivet, om de største seværdigheder, om naturen, den lokale mad og vin og meget mere.

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Strande

Den største attraktion i Golden Sands er områdets fantastiske strande. Du kan begynde med byens egen strand, der er 100 meter bred og med rent, gyldent sand og som desuden har det prestigefyldte blå flag. Vandtemperaturen ligger på gennemsnitlig 27 grader om sommeren, hvilket gør den perfekt til alle slags aktiviteter i havet, hvad enten det er svømning, vandski, snorkling, windsurfing, parasailing eller dykkertimer. Der er opså masser af aktiviteter på landjorden, dvs. på selve stranden, såsom volleyball.

Stranden ved Golden Sands er også ideel til børn i alle aldre med sit fine, bløde sand og meget rent vand. Børn kan deltage i mange underholdnings-aktiviteter ved stranden, for eksempel en tur med bananbåden, der plejer at lokke et smil frem hele vejen rundt. En bådtur med hele familien ude på havet er ofte prikken over i´et på en god strandtur, da man fra båden har en helt anderledes og meget smuk udsigt til stranden og kystlinjen.

Kultur

Kultur-interesserede kan også glæde sig til en ferie i Golden Sands, for stedet er bestemt ikke kun for strandløver eller vandsports-entusiaster, men har masser af unikke kulturelle og historiske seværdigheder at byde på. 

Et af de nemmeste steder at udforske på grund af sin nærhed til feriestedet er Aladzha-klosteret, som er hugget ud af klippen lige over Golden Sands. Klostret med den utrolige beliggenhed menes at kunne dateres tilbage til det 12. århundrede og har et kapel og lille museum, der giver indsigt i klostrets historie. Bemærk de fantastiske fresker på den lille kirkes mure, som blev malet af klostrets Hesychast-munke.

Golden Sands er også ideelt placeret til udflugter til Nessebar og Varna, som begge har masser af attraktioner. Nessebar emmer af rig historie med brostensbelagte gader og maleriske huse, mens Varna er mere moderne, men kendt for sin kystnære charme.

Balchik

Balchik er en malerisk landsby beliggende på sandklipper ikke langt fra Golden Sands, hvor du kan få en ægte smag af fet traditionelle bulgarske liv. Byen rummer også nogle smukke botaniske haver, der er et besøg værd. 

Transport

De fleste hoteller, restauranter, strande og attraktioner i Golden Sands ligger ret tæt på hinanden, hvilket gør det nemt at komme rundt. Forvent ikke, at dette hjørne af Sortehavskysten er helt fladt, hvilket betyder, at personer med mobilitetsproblemer kan behøve assistance på stedet. Busforbindelsen i byen er regelmæssig og pålidelig, hvilket gør den til et nyttigt alternativ, hvis du vælger ikke at leje en bil, der altid vil give større frihed.

Til fods: Strandpromenaden med dens mange caféer, barer og butikker er kun ca. 1,5 km lang. En spadseretur rundt i byen er let, sjovt og den bedste måde at opdage nye butikker, aktiviteter og steder på.

Med tog: Et lille turisttog kører op og ned ad strandpromenaden for dem, der har lyst til en anden måde at blive transporteret på.

På cykel: Du har mulighed for at leje cykler i byen og det er normalt en herlig, sund og billig måde at opleve Golden Sands på.

Med bus: Busser kører regelmæssigt mellem feriestedet og Varnas jernbanestation, samt mellem Golden Sands og den internationale lufthavn. Du kan også bestille plads på turbusser, der foretager udflugter ind i landet og langs kysten.

Med fly: Den nærmeste lufthavn i forhold til Golden Sands er Varna lufthavn, og det tager mindre end tre og en halv time at flyve dertil fra Danmark.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her