Rejser til Cypern

Cypern er et populært rejsemål året rundt, der lokker med en rig historie og en smuk natur, der både rummer gyldne strande, forrevne kyster, bølgende bakker og skovklædte bjerge. Kort sagt er Cypern den perfekte måde at opleve Middelhavets mange rigdomme på.

Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet og byder på fantastiske strande, klippefyldte bugter og traditionelle landsbyer. Lokalbefolkningen er venlig, og øen har en rig kulturarv. Og så er den ifølge legenden fødestedet for Afrodite, gudinden for kærlighed og skønhed, hvilket betyder, at den er ideel til en romantisk par-ferie eller en bryllupsrejse. Escapeaway tilbyder et udvalg af 3, 4 og 5-stjernede hoteller på Cypern der alle er nøje udvalgt for at sikre, at kvaliteten er i top under hele dit ophold.

Det officielle sprog på øen er græsk, men mange cypriotere taler også engelsk. Med de nye investeringer i den cypriotiske infrastruktur er det relativt ukompliceret at komme rundt på øen, og det er bestemt værd at leje en bil for at udforske den indre del af øen.

Øens største by og hovedstad er Nicosia, der desuden byder på historiske bymure og kirker. Limassol, som er et stort kosmopolitisk feriested ved kysten, er øens andenstørste by og byder på fremragende indkøbsmuligheder og en bred vifte af tavernaer, restauranter og barer langs en 15 kilometer lang strækning.

Beliggende midt mellem Limassol og Paphos finder du den idylliske Pissouri-bugt, som lokker med en sand- og stenstrand, krystalklart vand, et par tavernaer og butikker og den traditionelle landsby Pissouri, som ligger i bakkerne bag bugten. En luksusferie i Cypern vil dog ikke være komplet uden en tur eller to til øens mest betagende strande.

Længere oppe langs kysten ligger f.eks. Paphos med sin charmerende havn og sine gamle monumenter og lige nord for Paphos ligger det fredelige og smukke ferieområde Koralbugten (Coral Bay) med sin fantastiske hvide sandstrand, sine mange vandsports-faciliteter og et godt udvalg af barer og restauranter i nærheden.

Den lille landsby Miliou, omgivet af citruslunde, mandeltræer og vinmarker, er berømt for sine helbredende kilder, og den maleriske fiskerby, Latchi, der strækker sig 3 kilometer langs nordvestkysten ved kanten af den smukke Akamas Nationalpark, er også et besøg værd.

Rejsemål på Cypern

 • Ayia Napa
  10 hoteller
  Ayia Napa har nogle af de mest børnevenlige sandstrande på Cypern. Men det er ikke kun chancen for at nyde en afslappende ferie ved det azublå hav, som gør Ayia Napa til et attraktivt rejsemål. Badebyen er også kendt for et rigt restaurant- og natteliv.
 • Larnaca
  1 hotel
  Som Cyperns ældste by er Larnaca et spændende rejsemål, der kan prale af en rig historie, storslåede strande og et stort udbud af butikker, restauranter og attraktioner, og den alsidige bys popularitet stiger år efter år.
 • Pafos
  2 hoteller
  Den charmerende havneby Pafos på det sydvestlige hjørne af Cypern har alt det, du kan ønske dig af et rejsemål i Middelhavet. Når du ikke daser på en af de talrige skønne badestande ved Pafos, kan du her bruge ferien på at udforske unik verdensarv, ... det lokale køkken eller nogle af de mange aktivitetsmuligheder for både børn og voksne. Læs mere
 • Polis
  1 hotel
  Polis ligger på det fredelige, nordøstlig hjørne af Cypern tæt ved Akamas Nationalparken. Her er der rig mulighed for at nyde ferien med både at dase på stranden, vandre i skøn, uberørt natur eller cykle rundt til områdets landsbyer med hyggelige tavernær.
 • Protaras
  5 hoteller
  Protaras er med sine børnevenlige sandstrande og fredelige atmosfære det perfekte rejsemål for familier og par, som ønsker sig en afslappende ferie på solrige Cypern. Samtidig er Protaras et godt udgangspunkt for udflugter til områdets spændende ... attraktioner og seværdigheder. Læs mere

Populært på Cypern

Cypern, Protaras
 • Nærmeste lufthavn: 69 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool
Cypern, Ayia Napa
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Nærmeste strand: ca. 10 km
 • Pool
Cypern, Ayia Napa
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Pool

Seværdigheder og oplevelser

Paphos

Paphos, beliggende på Cyperns sydvestkyst, kombinerer bjergenes skønhed med havets og har en venlig atmosfære og samtidig masser af seværdigheder og oplevelser, herunder det byzantinske slot Paphos, kongens grave, Skt. Pauls søjle og Afrodites tempel. Aftenerne kan du tilbringe på strandpromenaden med dens mange restauranter, der både serverer internationale og lokale specialiteter. Hvis du vil kombinere sightseeing med fantastiske strande, er Paphos kort sagt lige noget for dig.

Byen byder også på mange andre oplevelser og seværdigheder, f.eks. tilbyder Ride in Cyprus Ltd guidede rideture rundt i området, mens Kato Paphos Arkæologiske Park med sine velholdte ruiner og smukke mosaikker er et fantastisk sted at besøge, hvis du er historisk interesseret. Og for strandelskere er Paphos strand en fantastisk strand med fremragende faciliteter.

Limassol

Byen Limassol, beliggende ved Akrotiri-bugten på Cyperns sydlige kyst, byder på en bred vifte af museer, arkæologiske seværdigheder, fantastiske strande og en ny lystbådehavn (der i øjeblikket er under opførsel). 

Byens vandland, Fasouri Watermania, gør også Limassol til et fantastisk sted for en familierferie på Cypern. Den fantastiske strand Lady Mile tiltrækker mange besøgende med sit rolige, lave vand og sin vidunderlige uspolerethed, der i sagens natur samtidig gør, at der kun er få faciliteter ved stranden; så det gælder om at være godt forberedt til din strandtur.

Hvis du vil opleve det mere traditionelle Cypern, er landsbyen Omodos, der er kendt for sin fremragende vin og sin fredelige atmosfære, et godt sted at slappe af og komme lidt væk fra den mere turistprægede del af området.

Nicosia

Nicosia er ikke kun hovedstaden på Cypern, men er også kendt som den sidste delte by i Europa. Udover at give muligheden for at se på tværs af den grønne linje ind i det tyrkisk besatte område, er der meget at udforske i denne historiske by, herunder ærkebispens palads, katedralen Skt. Johannes og et arkæologisk museum.

I gaden Ledra kan du opleve et travlt, blomstrende shoppingområde, men også indgangen til det tyrkiske område af byen. Og på museet Levantis Municipal Museum of Nicosia kan du gå på spændende opdagelse i Cyperns historie. 

Troodos-bjergene

En af de mest spektakulære naturoplevelser på Cypern er Troodos-bjergene. Glæd dig til den fantastiske udsigt, som du kan opleve fra denne pinjeklædte bjergekæde, der også byder på traditionelle landsbyer og det berømte Kykkos-kloster med et væld af fresker og mosaikker.

Krydstogter og fiskeri

Nyd det dejlige middelhavsvand på en båd eller på en katamaran-tur. De fleste kystbyer på øen har fiskerbåde, hvorfra du kan prøve dit held med havfiskeri. Hvis du er lystfisker, kan du desuden søge om en licens fra landets Fiskeri-afdeling, som giver dig tilladelse til at fiske i de velassorterede indlands-reservoirer.

Gåture, cykling og golf

Der er mange muligheder for vandreture i Troodos-bjergene, enten uafhængigt eller i organiserede grupper med guide. En vandretur langs Afrodite- og Adonis-stierne på Akamis-halvøen på den vestlige del af øen er et must for enhver vandrende.

Der findes cykeludlejnings-faciliteter i de fleste ferieresorts, men hvis du er en ambitiøs mountainbiker og ønsker at udforske Troodos-bjergene og Akamis-halvøen, kan det være en fordel at medbringe din egen cykel. For golfspillere er Secret Valley, Tsada Golf og Aphrodite Hills tre fremragende 18-hullers-baner i Paphos-området.