Rejser til Cypern

Cypern er et populært rejsemål året rundt, der lokker med en rig historie og en smuk natur, der både rummer gyldne strande, forrevne kyster, bølgende bakker og skovklædte bjerge. Kort sagt er Cypern den perfekte måde at opleve Middelhavets mange rigdomme på.

Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet og byder på fantastiske strande, klippefyldte bugter og traditionelle landsbyer. Lokalbefolkningen er venlig, og øen har en rig kulturarv. Og så er den ifølge legenden fødestedet for Afrodite, gudinden for kærlighed og skønhed, hvilket betyder, at den er ideel til en romantisk par-ferie eller en bryllupsrejse. Escapeaway tilbyder et udvalg af 3, 4 og 5-stjernede hoteller på Cypern der alle er nøje udvalgt for at sikre, at kvaliteten er i top under hele dit ophold.

Det officielle sprog på øen er græsk, men mange cypriotere taler også engelsk. Med de nye investeringer i den cypriotiske infrastruktur er det relativt ukompliceret at komme rundt på øen, og det er bestemt værd at leje en bil for at udforske den indre del af øen.

Øens største by og hovedstad er Nicosia, der desuden byder på historiske bymure og kirker. Limassol, som er et stort kosmopolitisk feriested ved kysten, er øens andenstørste by og byder på fremragende indkøbsmuligheder og en bred vifte af tavernaer, restauranter og barer langs en 15 kilometer lang strækning.

Beliggende midt mellem Limassol og Paphos finder du den idylliske Pissouri-bugt, som lokker med en sand- og stenstrand, krystalklart vand, et par tavernaer og butikker og den traditionelle landsby Pissouri, som ligger i bakkerne bag bugten. En luksusferie i Cypern vil dog ikke være komplet uden en tur eller to til øens mest betagende strande.

Længere oppe langs kysten ligger f.eks. Paphos med sin charmerende havn og sine gamle monumenter og lige nord for Paphos ligger det fredelige og smukke ferieområde Koralbugten (Coral Bay) med sin fantastiske hvide sandstrand, sine mange vandsports-faciliteter og et godt udvalg af barer og restauranter i nærheden.

Den lille landsby Miliou, omgivet af citruslunde, mandeltræer og vinmarker, er berømt for sine helbredende kilder, og den maleriske fiskerby, Latchi, der strækker sig 3 kilometer langs nordvestkysten ved kanten af den smukke Akamas Nationalpark, er også et besøg værd.

Rejsemål på Cypern

  • Ayia Napa
    10 hoteller
    Ayia Napa har nogle af de mest børnevenlige sandstrande på Cypern. Men det er ikke kun chancen for at nyde en afslappende ferie ved det azublå hav, som gør Ayia Napa til et attraktivt rejsemål. Badebyen er også kendt for et rigt restaurant- og natteliv.