Rejser til Ayia Napa

Ayia Napa har nogle af de mest børnevenlige sandstrande på Cypern. Men det er ikke kun chancen for at nyde en afslappende ferie ved det azublå hav, som gør Ayia Napa til et attraktivt rejsemål. Book din rejse til Ayia Napa med Escapeaway i dag!

Byen Ayia Napa - eller Agia Napa - på øen Cypern har en dobbelt personlighed, idet byen på den ene side er et indbydende rejsemål for feriegæster, der søger en rolig sol- strandferie, mens den på den anden side er kendt for sin livlige partyscene, der hvert år tiltrækker mange unge feriegæster fra Europa.

Uanset motivet for at vælge Ayia Napa som rejsemål er de fleste enige om, at det er områdets fantastiske strande, der virker tillokkende. Den hvide sandstrand ved Nissi Beach er kendt som en af perlerne på Cyperns østlige kyst, mens Grecian Bay og vandsports-mekkaet Macronissos Beach også tiltrækker mange feriegæster, der er på jagt efter et godt sted at solbade, svømme eller dyrke forskellige vandsports-aktiviteter ved det smukke Middelhav.

Ayia Napa er også et ideelt rejsemål for en familieferie med hotel-personale, der som regel ved, hvordan de små skal underholdes og masser af lavvandede og sikre strande at bade ved, foruden vandlandet WaterWorld, der tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år, og hvor både store og små nemt kan få en halv eller gad til at gå.

De historie-interesserede vil synes om det venetianske kloster i byen, mens torvet, som er fyldt med håndværks-boder de fleste aftener, vil tiltrække de feriegæster, der gerne vil have en smuk souvenir med hjem. Og som prikken over i´et har byen masser af gode restauranter og cafeer, hvor du kan indtage det cypriotiske køkkens mange gode middelhavsretter.

Velkommen til Cypern med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ayia Napa og andre rejsemål på Cypern hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Nærmeste lufthavn er Larnaca og du kan rejse fra flere danske lufthavne bla. Billund og København. Vælg selv om du vil arrangere transporten til Cypern og blot bestille dit hotel igennem os, eller om du ønsker fuld trykhed i form af en pakkerejse med rejsegaranti og pakkerejselov. En pakkerejse til Ayia Napa er inkl. fly og hotel. Du kan tilvælge en lejebil til din rejse der står klar til dig i lufthavnen ved ankomsten til Larnaca lufthavn eller en transfer (transport tur/retur til dit hotel).

>> Læs også om rejser til Polis

Hoteller i Ayia Napa

Populære hoteller i Ayia Napa

Cypern, Ayia Napa
9,3
Fabelagtigt
647 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Ayia Napa
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Ayia Napa
9,3
Fabelagtigt
1085 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse til Cypern og holde ferie i Ayia Napa har jeg her lavet en lille guide og samlet lidt informationer og fakta om rejsemålet. Vil du have mere inspiration til din rejse så vil jeg anbefale dig at kigge forbi vores blog, her skriver vi om egne erfaringer fra rejser til Ayia Napa og om emner som f.eks. vejret når du rejser til Cypern, om kulturlivet, de største seværdigheder, om den lokale mad og vin, byens historie og meget mere.

Oplevelser og udflugter

Nissi strand

Ayia Napas hovedattraktion er uden tvivl sol, hav og strand og i den forbindelse er Nissi strand, der kunne ligger omkring 5 kilometer fra byen, et af de hotteste turiststeder på Cypern. Det krystalklare og lave vand gør den til et god sted at bade og svømme for familier med børn og stranden rummer også masser af faciliteter og underholdningstilbud. Der er desuden et udvalg af spisesteder ved stranden, samt en række steder, der er beregnet til vandsportsaktiviteter, såsom vandski og paragliding.

Når solen går ned, har stedet et livligt natteliv med nogle af øens bedste dj´ere.

Ayia Napa Kloster

Ayia Napas kloster ligger i det smukke Ammochostros-distrikt og er et populært udflugtsmål for alle, der besøger Cypern. Klostret er bygget i det 15. århundrede og rummer en rig historie. Det kan anbefales at tag en guidet tur rundt i klostret, da guiderne som regel har mange gode historier at fortælle. En af stedets legender fortæller om en datter af en adelig venetiansk familie, der tog tilflugt i hulen, efter at familien havde afvist hendes ægteskab med en ikke-aristokrat. Det siges, at kvinden derefter byggede klosteret selv med et venetiansk udsmykket springvand og det dekorative romerske kapel. Uanset om historien er sand eller ej, er den med til at gøre besøget endnu mere interessant.

Skulpturpark

Ayia Napa er kendt for at rummer meget kunst og et af de steder, hvor du kan se den, er i skulpturparken på byens østlige flanke. Parken, der blev bygget i 2014, er et udvendigt museum, der indeholder værker af over 20 kunstnere - fra større værker til mindre og mere delikate kreationer. Skulpturparkens beliggenhed er i øvrigt en attraktion i sig selv, idet parken er omgivet af klippefyldte landskaber og en smuk kystlinje, der udgør en skøn baggrund for de mange kunstværker.

Waterworld 

Hvis du er på udkig efter en underholdende dag sammen med resten af familien eller med en gruppe af venner, kan det anbefales at aflægge vandlandet WaterWorld et besøg. Her er et stort udvalg af underholdningstilbud, aktiviteter og oplevelser for både store og små, der nemt kan få en halv eller hel dag til at gå meget hurtigt.

Cape Greco Nationalpark

Cape Greco udgør et glimrende udsigtspunkt fra et af de højeste steder på Cyperns østkyst og er et perfekt sted at tilbringe en afslappet eftermiddag på, mens du nyder Middelhavets naturlige skønhed og de klippeformationer, som havet har skabt igennem mange millioner år. Uanset om du er en familie eller en gruppe på udkig efter en smukke udsigt og noget frisk luft, er parken et perfekt sted for en picnic sted og en måde at opleve den mere rolige del af Ayia Napa på.

Tur i båd

Hvis du får lyst til at nyde den spektakulære skønhed i det østlige Cypern fra havsiden, kan det anbefales at tage på en bådtur med de såkaldte Yellow Submarines Boat Tours, der dog ikke, som navnet ellers antyder, er ubåde, men gule både, som er indrettet med særlige faciliteter, herunder dykkerbord, der gør, at du let kan springe i vandet! Udover udsigten til den smukke cypriotiske kystlinje og unikke muligheder for at hoppe i havet byder bådturen også på muligheden for at nyde en kølig drink på dækket, mens solen går ned.

Oplevelser i nærheden af Ayia Napa

Yanathes strand

Hvis du er på udkig efter gode strande i nærheden af Ayia Napa, behøver du ikke bevæge dig længere væk end den nærliggende by Voroclini, som byder på den fremragende strand Yanathes Beach. Stranden er flankeret af en lang række strandcafeer og barer, hvor du kan købe forfriskende drikke og lækre snacks. Desuden er stranden også et godt sted at dyrke forskellige vandsports-aktiviteter. Og sidst men ikke mindst er stranden  et godt sted at bade for familie, da vandet forbliver ret lavt, indtil man når ret langt ud.

Vathia Gonia strand

Vatia Gonia strand ligger omgivet af en bugt, der har form som en hestesko, hvilket betyder, at stranden er meget beskyttet mod brisen fra havet. Dette er med til at gøre vandet ved stranden både lavt og varmt. Der er gratis liggestole og toiletter ved stranden, og der er endda nogle palmer, der giver en behagelig skygge i de varmeste middagsstunder. I den nærliggende Café le Mar kan du købe hjemmelavede retter og cocktails. 

Havgrotter

Øst for Ayia Napa finder du en række dramatiske havgrotter, som du enten kan nå via land eller via havet med en af de mange bådture, som afgår fra byens havn. Disse naturlige huler er også et fantastisk sted at snorkle, dykke og svømme - og hvis du er heldig får du også øje på en blæksprutte eller to, da det er kendt, at blæksprutter holder til i dette område! Der er en lokal legende, som siger, at hulerne engang var en tilholdsplads for pirater og deres skatte, hvilket om ikke andet er en god historie til yngre familiemedlemmer.

>> Læs om vores fleksible pakkerejser til Cypern
>> Book en luksusferie på Cypern

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hvad siger gæsterne i Ayia Napa?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 78 anmeldelser