Rejser til Larnaca

Larnaca er beliggende i en lille bugt på Cyperns sydlige kyst. Her får du alt fra en fantastisk middelhavskyst, kulturelle seværdigheder i verdensklasse samt et stort udbud af forskellige barer, restauranter og natklubber. Book din rejse til Larnaca med Escapeaway i dag!

Larnaca er Cyperns tredjestørste by og den primære indgangsport til resten af middelhavsøen. Lufthavnen som ligger blot 4 km sydvest for byen, modtager således størstedelen af Cyperns feriegæster. Det er da også nemt at komme videre herfra til resten af de mange skønne rejsemål på Cypern, men er det sol og strand krydret med charmerende byliv, du søger, er der dog ingen grund til at rejse længere end til Larnaca. Udover Finikoudes Beach, som ligger helt centralt, finder du således en perlerække af dejlige strande på begge sider af Larnaca. Det er derfor nemt at kombinere strandliv med for eksempel shopping i den gamle bydels spændende småbutikker eller restaurantbesøg.

Til trods for at du finder alle de faciliteter, man kan forvente af en moderne badeby, har Larnaca masser af charme. Der er da også tale om en af de ældste byer på Cypern, og man trods udviklingen formået at bevare meget af dens oprindelige atmosfære. Bevæger du dig op fra stranden ind i den gamle bydel, finder du således ikke blot et rigt butiksliv, men også adskillige interessante historiske seværdigheder rundt om i de smalle gader. Har du appetit på endnu mere sightseeing, har du i Larnaca et godt udgangspunkt for at tage på oplevelsesrige udflugter til nogle af de mange andre seværdigheder og attraktioner på Cypern.

Velkommen til Cypern med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Larnaca og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Som altid tilbyder vi valgfri afrejsedato og rejselængde. Du kan nemt og sikkert booke din rejse til Larnaca online, enten som en pakkerejse med fly, hotel, transfer/billeje, eller du kan bestille dit hotel igennem os hvis du selv vil arrangere rejsen til Larnaca.

Book rejsen til Larnaca online

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Larnaca. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Larnaca, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Pafos
>> Læs om fleksilbe pakkerejser til Cypern her

Hoteller i Larnaca

Populære hoteller i Larnaca

Cypern, Larnaca
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Larnaca
9,2
Fabelagtigt
2870 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Larnaca
9,6
Fabelagtigt
736 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder og oplevelser

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Larnaca. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder på Cypern, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om denne skønne middelhavsø. God fornøjelse og god rejse!

Strandliv

Larnaca er det perfekte rejsemål, hvis sol og strand står øverst på din ønskeliste for ferien. Lige ved centrum af byen ligger Finikoudes Beach (Phinikoudes), som er ideel, hvis du vil være helt tæt på byens tilbud i form af caféer, barer, restauranter og mini-markeder. Blandt børnefamilier er især Mackenzie Beach, som ligger lige nord for lufthavnen, populær for sit lave vand og lyse sand. Tager du østpå fra byen, finder du ligeledes en perlerække af gode badestrande ud langs Larnaca-bugten. Har du ikke en lejebil til rådighed, kan du tage en taxi eller bus til strandene inde fra centrum af Larnaca .

Du kan altså nemt fordrive hele ferien i Larnaca, hvis du bare trænger til at koble helt af og dase på stranden. Der er dog også meget at opleve både i og uden for Larnaca, hvis du vil krydre ferien med spændende udflugter. Cypern har således talrige historiske seværdigheder og flot natur du nemt kan udforske, hvis du lejer en bil eller hopper på en bus.

Attraktioner i Larnaca

Den fine strandpromenade har en naturlig tiltrækningskraft på de fleste, som rejser til Larnaca på ferie. Men tag dig også god tid til at spadsere rundt i Larnacas charmerende gamle bydel. Her bør du blandt andet lægge vejen forbi Agios Lazaros, en smuk byzintinsk kirke. Er du historisk interesseret, er ruinerne af det antikke Kition også et besøg værd. Umiddelbart er det måske lidt vanskeligt helt at forestille sig, hvordan denne forløber for nutidens Larnaca oprindeligt tog sig ud. Men det er alligevel svært ikke at blive fascineret over disse mere end 3.000 år gamle ruiner.

Udflugter

Vil du opleve det "ægte" Cypern lidt på afstand af turistområderne, kan det anbefales tage på en tur til nogle af landsbyerne i Troodosbjergene. Her får du et bedre indblik i cyprioternes hverdagsliv og får samtidig chancen for at opleve de smukke landskaber i bjergene. Heroppe er temperaturen desuden lidt lavere, hvilket kan være rart på de varmeste sommerdage.

Det tager heller ikke mere end en times tid at køre op til Nicosia, Cyperns hovedstad. Udover de kulturelle seværdigheder kan du også her opleve verdens sidste delte hovedstad. Siden den tyrkiske invasion i 1974 har den nordlige del af byen således ligget i tyrkisk besat område, som adskilles fra den græske side af et FN-overvåget ingenmandsland. Som international turist kan du dog uden større problemer krydse grænsen til fods i gågaden.

Information

Her har jeg samlet lidt informationer og rejsetips om Larnaca, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne elegante badeby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Larnaca og vores andre rejsemål på Cypern. God fornøjelse og god rejse!

Den skønne by Larnaka, beliggende på den smukke ferieø Cypern, har betaget mange med sin idyl.

Den gamle havneby har igennem sin eksistens været i besiddelse af en del folkefærd og bærer derfor også et præg heraf. Udforsk havbunden omkring byen, kravl på gamle ruiner der engang udgjorte et fort, betragt statuer af ædle mænd der engang gik i de gader du nu vandrer rundt i og meget mere. Når du rejser til Larnaca kan du besuden se den smukke Kamares akvædukt, som bragte frisk vand til byen fra 1750 og helt frem til 1939.

Larnaca er med ca. 80.000 indbyggere ikke hektisk på samme måde som mange storbyer, men har stadig rigeligt med aktiviteter og liv. Larnaca er Cyperns tredjestørste by, og i udkanten af byen ligger øens største internationale lufthavn.

Beliggenheden ved kysten og de mange smukke strande, gør det nærliggende at tro Larnaca først og fremmest er en badeferie-destination, men Larnaca er meget mere end det. Larnaca er også et forretningscentrum og har arkæologiske seværdigheder. Byen er kendt for for et rigt kulturliv med adskillige museer, gallerier og kunstværksteder.

Larnaca har et mildt klima om vinteren, og beliggenheden ved havet gør at det ofte er lidt køligere om sommeren end andre steder på Cypern, hvor det kan blive meget varmt midt på sommeren. Luftfartselskaberne har alle kontorer i Larnaca og der er gode muligheder for at arrangere billeje enten inde i byen eller i lufthavnen.

Rejs til Larnaca på Cyperns solrige sydkyst, hvis du drømmer om en afslappende ferie i en badeby, der udover at have kilometerlange sandstrand også har en tilpas stor størrelse til, at kunne byde på et væld af gode restauranter og shoppingmuligheder.

>> Se også rejser til Pafos på Cypern
>> Læs mere om pakkerejser til Cypern

Historie og tal

Larnaca ligger på Cyperns solsikre sydkyst, som er kendt for sine kilometer lange, indbydende sandstrande. Med knap 52.000 indbyggere er Larnaca øens tredjestørste by efter Nicosia og Limassol. I dag stifter de fleste rejsende til Cypern bekendtskab med Larnaca, i hvert fald med byens lufthavn.

Set med historiske briller er Larnacas rolle som et af Cyperns vigtigste knudepunkter for fly og skibstrafik tæt knyttet til opdelingen af Cypern i 1974. Da Tyrkiet indvaderede øen og besatte det, der nu kaldes for Nordcypern, mistede Cypern således adgangen til lufthavnen ved Nicosia. Cyprioterne etablerede derfor i al hast en ny lufthavn ved Larnaca. Opdelingen af øen i Cypern og Nordcypern betød samtidig, at befolkningstallet i Larnaca på et øjeblik blev noget nær fordoblet. Tusindvis af græsk-cyprioter, som flygtede fra den tyrkisk besatte del, bosatte sig nemlig i Larnaca.

Lufthavnen har naturligvis også været vigtig for udviklingen af turismen, som da der igen fald ro på den politiske situation, voksede støt indtil den i dag er afgørende for Cyperns økonomi. Larnaca har i den forbindelse udviklet sig til en attraktiv badeby, hvor man trods de moderne bevemmeligheder stadig tydeligt fornemmer de dybe historiske rødder, der rækker mindst 3.000 år tilbage.

Vejr og klima

Cypern har typisk middelhavsklima med varme somre, hvor det i højsommeren kan være for hedt til at lave meget andet end at dase ved poolen eller på stranden. Vinteren er også mild, men mere nedbørsrig. Rejser du til Larnaca primært for at tage på sigtseeing eller på anden måde holde en aktiv ferie, er foråret eller efteråret ideelt.

Restauranter og shopping

På den altid livlige strandpromenade ligger fortovscaféer, tavernaer og restauranter side om side. Her kan du derfor nemt finde alt, hvad du kan ønske dig af forfriskninger i løbet af dagen. Det gælder hvad enten det er en hurtig kop kaffe til at komme i gang på, en let frokost mellem badeturene eller en hyggelig middag med familien om aften. Lidt længere oppe i centrum, særligt i nærheden af marinaen, finder du også talrige restauranter og ikke mindst spændende butikker. Jævnt fordelt over byen ligger mini-markeder, hvor du kan få alle daglige fornødenheder.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hvad siger gæsterne i Larnaca?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser