Larnaca Lufthavn

Lufthavnen er lille men tager alligevel imod over fem millioner passagerer om året. Lufthavnen er beliggende ved siden af Larnacas saltsø, og ligger kun 5 km fra byens centrum. Lufthavnen tager imod passagerer, som skal videre rundt på Cypern, men lufthavnen fungerer også som knudepunkt mellem Europa og Mellemøsten. 

Larnaca lufthavn har en begrænset offentlig transport, og busser er den eneste mulighed, hvis man ønsker at benytte offentlig transport. Der findes dog masser af taxier udenfor lufthavnens hovedindgang, og man kan også nemt og bekvemt leje en bil fra et af de mange biludlejningsfirmaer.

Du kan finde flere informationer om Larnaca lufthavn, og se afgangs- og ankomsttider på lufthavnens egen hjemmeside. Lufthavnens officielle navn er Larnaca International Airport og har lufthavnskoden LCA.

Rejser til Larnaca

Besøg Larnaka og tag på en guidet tur til den gamle boplads ved Choirokoitia. Bopladsen er fra den yngre stenalder og kan dateres tilbage til 7000 år før Kristi fødsel. Bopladsen er siden 1998 blevet erklæret en verdensarv af UNESCO og er derfor fredet. Kom og få et blik ind i vores fælles fortid, se hvordan vores forfædre boede, hvordan de opbevarede deres korn, hvordan de forsvarede sig imod fjender og hvordan de blev begravet. Kom og oplev den opdeling af kultur og religion som har foregået i tusinder af år på øen. Besøg Djámi Kébir, den store moske som blev bygget i det 16. århundrede af det Osmanniske Rige da de besatte store landområder omkring Middelhavet, heriblandt øen Cypern. Eller besøg den kristne tros kirke Sankt. Lazarus kirke. Kirken blev bygget i det 9. århundrede og navngivet efter en mand der skulle havde været blevet genoplivet af Jesus Christus og dernæst tilbragt 30 år af sit liv på øen. Det ironiske ved historien er at kirken siges at værende rejst på denne helgens grav, til trods for at den selv samme person ligger begravet i Frankrig. Sankt. Lazarus bliver mindet otte dage før påske i form af et optog igennem Larnaka.

Cypern er en populær feriedestination i Middelhavet og Larnaca selv er et populært ferieområde, hvor man finder masser af hoteller og ferieboliger langs stranden, samt et varieret by- og natteliv. Larnaca er beliggende på den sydøstlige del af Cypern og byder på et velbesøgt havneområde samt en skøn strand omkranset af mange store palmer.

Alle de vigtigste seværdigheder finder man kun en kort køretur fra Larnaca lufthavn, og man finder mere end 25 km sandstrand, hvoraf de mest populære strande er Dasoudi, Dhekelia, Geroskipou, McKenzie og Phinikoudes. Larnaca har en lang og interessant historie, og besøgende kan stadig opleve rester af byens farverige fortid, herunder kirken St. Lazarus og Hala Sultan Tekke moskéen. Der findes også andre populære feriesteder i området såsom Nicosia og Limassol.

Bestil din rejse online hos Escapeaway

>> Læs mere om lufthavne