Rejser til Pafos

Med subtrobisk middelhavsklima er Pafos - der ligger på Cyperns sydkyst - perfekt til en strandferie uanset årstiden. Rejs til Pafos med Escapeaway og nyd livet på en fleksibel ferie.

Med flere lækre strande langs kysten, et summende byliv og et historisk centrum er Pafos ideel for dem, der søger sol, hav og eventyr under den herlige cypriotiske sol. Selve byen kan dateres tilbage til neolitisk tid, hvilket blot bekræfter byens historiske og arkæologiske rigdom. Pafos som af mange også kaldes Papjos eller Paphos ligger på den sydvestlige kyst af Cypern i læ af Troodos-bjergene. Her kan du nyde solen året rundt og f.eks. fordrive tiden med golf og tennis eller gå på opdagelse i områdets seværdigheder.

Pafos er takket være en rig historie og et væld af arkæologiske seværdigheder optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Paphos ligger på en bakke og er delt i to områder: det nedre område, Kato Pafos, omkring havnen og Ano Pafos som ligger længere oppe af bakken. Den øvre bydel er med mange forretninger det bedste sted at shoppe, mens det er i den nedre del af byen man finder de fleste arkæologiske seværdigheder og havneområdet med turbåde og tavernaer.

Attraktioner og seværdigheder 

Byen bærer en mytologisk betydning, eftersom den er tæt nabo med stedet Petra Tou Romiou. Stedet siges at være der hvor den græske gud Afrodite blev født. Besøg dette sted, samt kongernes dal, Paphos slot og oplev middelhavets historier optage din fantasi og opmærksomhed. Byen og området indeholder en masse historier som bare venter på dine øre og fantasi til at blive opslugt af dem.

En af de mest populære attraktioner ved Paphos er den smukke strand ved Pegeia - Coral Bay, som ligger ca. et kvarters kørsel fra Paphos by. I og omkring Pafos er der mange historiske seværdigheder, besøg f.eks. middelalderslottet ved den gamle havn eller en af de mange kongegrave som er hugget ud af klipperne og dekoreret med doriske søjler.

Lufthavnen 

Pafos' internationale lufthavn ligger 8 km fra byen. Det er Cyperns næststørste lufthavn (efter Larnaca), som ofte benyttes af turister på ferie i den vestlige del af Cypern da den giver nem og hurtigt adgang til populære rejsemål som Coral Bay, Limassol og selvfølgelig selve Paphos.

Læs også mere om Paphos på byens officielle hjemmeside (engelsk).

Sådan booker du en rejse til Pafos

Brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Pafos og på resten af Cypern. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, til enten Larnaca eller Pafos, og supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om luksushoteller og luksusrejser til Cypern her
>> Her kan du finde mere information om pakkerejser til Cypern

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Pafos

Populære hoteller i Pafos

Cypern, Pafos
9,6
Fabelagtigt
1112 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
9,7
Fabelagtigt
4154 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
9,3
Fabelagtigt
932 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)