Rejser til Pafos

I Pafos, der ofte også staves Paphos, venter der dig smukke middelhavsstrande, UNESCO-verdensarv og kulinariske oplevelser i særklasse. Med andre ord en bred palette af det, der udgør ingredienserne til en uforglemmelig ferie på solrige Cypern. Her kan du nemt få det meste af ferien til at gå med bare at slappe af på Blå Flag-strandene ved det krystalklare hav og fordybelse i det lokale, velsmagende køkken. Der er dog også meget andet at opleve på en rejse til Pafos.

Verdensarv og Blå Flag-strande

Ifølge den græske mytologi blev frugtbarhedsgudinden Afrodite født ved netop Pafos, og er du historisk interesseret er der et væld af spændende oldtidsseværdigheder i området. De fleste af disse finder du i den nedre del af byen ved havnen, Kato Pafos, der er erklæret for verdensarv. Det er også hernede de fleste af byens hoteller og taverner ligger.

Pafos var i 2017 sammen med Aarhus europæisk kulturby og de historiske seværdigheder samt kulturliv, som gav byen den eftertragtede titel, kan du stadig opleve. Udover de enestående historiske seværdigheder og byder en rejse til Pafos også på alt det, som har gjort Cypern til et af Middelhavets mest populære rejsemål. Nede ved den charmerende, gamle havn, der bevogtes af ottomanernes gamle fort ligger for eksempel talrige restauranter, hvor du kan sidde og nyde udsigten over vandet sammen med din mad. 

Gå dog også gerne en tur op til Pano Pafos (øvre Pafos), hvor du udover autentiske cypriotiske restauranter med meze, grillede halloumi, keftedes og  friskfanget fisk på menuen finder den gamle markedshal, der med sine mange farver og dufte indbyder til udforskning.

Rejser du til Pafos, vil der dog naturligvis være en stor konkurrent til selve byens seværdigheder og attraktioner, de fantastiske strande. Du kan vælge mellem 16 Blå Flag-strande i Pafos-regionen, så du vil ikke løbe tør for steder at nyde det lune Middelhav i ferien. Har du ikke nok i de mange vandsportsmuligheder ved de dejlige badestrande, eller rejser du med børn, bør du også sætte en dag af til at besøge byens vandland, Aphrodite Waterpark. Her er nok forlystelser til mange sjove timer for både store og små vandhunde.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Pafos