Rejser til Pissouri

Pissouri ligger på det sydvestlige Cypern midtvejs mellem Pafos og Limassol. I virkeligeheden består Pissouri af den oprindelige landsby oppe på bakken nogle få kilometer inde i landet og det, der i dag kaldes for Pissouri Beach helt nede ved havet. Sammenlignet med de større, mere kendte feriebyer langs denne populære kyststrækning, er der ikke så mange, som har hørt om Pissouri.

Autentisk landsbystemning og skønne strande

Denne hyggelige kystlandsby har dog alt det, som de fleste af os rejser til Cypern efter. Her kan du bade og slappe af på en lang strand ved det azurblå Middelhav og samtidig nyde en lidt mere autentisk landsbystemning end i de større feriebyer. Dermed ikke sagt, at Pissouri ikke er et populært rejsemål. Indbyggertallet stiger markant som sommeren, når både lokale og turister rejser hertil for at nyde den smukke beliggenhed, det solrige klima og strandlivet. Det er dog ikke i tal, som kan måles sig med dem i de større feriebyer.

Det vil nok være en overdrivelse at beskrive selve landsbyen som et sted, hvor tiden har stået stille. Men rejser du til Pissouri, vil du opleve en by, hvor man trods et skifte fra landsbrug mod turisme har formået at bevare meget af byens oprindelige karakter. Der er for eksempel et godt udvalg af restauranter, tavernaer og kaffebarer både oppe i landsbyen og nede ved stranden, som holder de cypriotiske traditioner i hævd med mange lækre lokale retter på menuen.

Om sommeren bruges byens hovedtorv eller amfiteateret ofte til festivaler og andre kulturelle arrangementer. Naturen omkring Pissouri er meget typisk for Cypern. Ved første øjekast ser det måske lidt tørt og goldt ud, men tag ikke fejl. Takket være nedbøren, som primært falder i vinterhalvåret, dyrkes her blandt andet vindruer og oliven. Der er rig mulighed for at udforske dette nærområde på både vandre- og cykelture ad afmærkede ruter, som undervejs byder på mange smukke udsigter. Rejser du til Pissouri midt på sommeren, hvor temperaturen ofte sniger sig over 30 grader, vil stranden dog nok trække mere.

Strandene i bugten nedenfor Pissouri, som består af både sand og småsten, er da også perfekte til en afslappende dag med familien. Her kan du nyde udsigten over det azurblå hav fra en liggestol, bade eller give dig i kast med forskellige former for vandsport. Her findes omklædningsfaciliteter, brusere og toiletter.

Kystmotorvejen, som sikrer hurtig forbindelse mod vest til Pafos og østpå til Limassol, løber lige nord om Pissouri. Du har derfor også rig mulighed for at tage på spændende udflugter. Det kunne for eksempel være en tur til de arkæologiske udgravninger i Pafos eller shoppingmulighederne i Limassol. Begge byer ligger inden for en halv times kørsel.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Pissouri