Rejser til Polis

Den familievenlige by Polis på Cyperns nordvestlige kyst er et ægte lille ferieparadis, hvor du og familien kan dase på fantastiske strande eller udforske skønne naturstier, farverige butikker og lækre restauranter. Book jeres rejse til Polis med Escapeaway i dag!

Beliggende halvvejs mellem Asien og Europa og omgivet af det glitrende Middelhav er Cypern en ø med uovertruffen skønhed. Mellemøstlig og græsk påvirkning gennemsyrer landets kultur, arkitektur og historie - og feriegæster fra hele Europa forelsker sig forståeligt nok let i landets gyldne kyster, frodige landskab og maleriske landsbyer. 

Polis er en sådan malerisk landsby. Som en del af Paphos-distriktet blev det engang kaldt Marion af mykenerne og var stedet, hvor Alexander den Stores efterfølgere, Antigonus og Ptolemaios, udkæmpede blodige slag. I dag er der dog kun et par ruiner spredt rundt i landsbyens omgivelser til at minde os om byens og øens dramatiske historie.

Polis et af Cyperns mere fredelige og rolige feriesteder. Byen ligger på øens nordvestlige kyst og tilbyder den rejsende et lille stykke paradis, hvor man kan undslippe byens stress og jag for en stund. Den har fantastiske strande, skønne naturstier, der fører op i de storslåede Troodos-bjerge, farverige butikker og lækre restauranter. Den ligger også tæt på de maleriske landsbyer Latchi og Argaka - og kun en kort bustur til livlige Paphos.

Selv om Polis egner sig perfekt til en afslappende familieferie, betyder det ikke, at der mangler undholdning i byen. Vi anbefaler at tilbringe en nat på den berømte campingplads ved stranden - hvis du er afsted med børn, vil de elske dette! Der er også masser af muligheder for vandsports-aktiviteter og for at gå på opdagelse i Cyperns rige historie.

Velkommen til Cypern med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Polis og andre rejsemål på Cypern hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Rejs som du vil, book dit hotel ophold igennem os hvis du selv vil arrangere transporten til Cypern, eller bestil en pakkerejse ink. fly + hotel og måske en lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen. Du kan sammenligne priser på rejser til Polis i søgemaskinen og her finder du også aktuel information om afrejsedage, flyselskaber og meget mere.

>> Læs også om rejser til Limassol

Hoteller i Polis

Information og fakta

I denne lille rejseguide har jeg samlet udvalgte informationer og fakta om Polis og andre områder på Cypern. Er du på jagt efter mere information og inspiration til din rejse, så kig forbi vores blog, her skriver vi om oplevelser fra egne rejser til Cypern og om emner som f.eks. øens lokale kulturliv, om naturen, den spændende historie, om vejret når du rejser til Cypern, om maden i Polis og mege mere. Du kan også få tips til oplevelser og udflugter.

Oplevelser og udflugter

Polis er en idyllisk destination, hvis du leder efter fred, ro og masser af solskin. Du kan udforske områdets dejlige strande, hvoraf mange stadig er uspolerede, nyde nogle smukke vandreture gennem de omkringliggende bakker og prøve nogleaf de  lækre cypriotiske retter på de lokale restauranter. 

Nogle af de bedste vandreture befinder sig i det nærliggende Akamas naturreservat, som er hjemsted for Afrodites bad - badet, hvor kærlighedsgudinden badede, ifølge legenden. Den tilstødende by Latchi, der er en fiskerby med en havn og flere strande, har masser af muligheder for vandsports-aktiviteter. Polis er også en god base for at udforske de storslåede Troodos-bjerge, hvor du kan besøge traditionelle landsbyer og kirker, som er erklæret verdensarv af Unesco.

Latchi

En ferie i Polis er i virkeligheden samtidig en ferie i Latchi. De to landsbyer ligger kun 7 kilometer fra hinanden, og feriegæster har en tendens til at tilbringe deres tid fordelt mellem Polis´ smukke strand og moderne bekvemmeligheder og Latchis travle hovedtorv og gode fiske- og skaldyrs-restauranter. Lokalbefolkningen får alle til at føle sig velkomne, men især par og familier vil nyde at bo her. Der er endda et diskotek, hvis du har lyst til en lille dans efter et glas vin - eller to - i den nyligt byggede marina.

Argaka

For dem, der virkelig ønsker at komme væk fra hovedvejen, anbefaler vi at besøge Argaka. Byen, der ligger mellem Middelhavet og frodige grønne fyrreskove, er en oase af ro, hvor feriegæster virkelig kan slappe af, mens de nyder Cyperns smukke kystlinje. Hvis du beslutter at bo i denne smukke landsby, anbefaler vi at leje en bil. Polis ligger kun 8 km væk, men der er en stejl bakke på vej tilbage!

Paphos

Ifølge sagnet er dette fødestedet for Afrodite, den græsk gudinde for kærlighed, skønhed og frugtbarhed. Paphos er en livlig by, hvor det gamle og nye mødes og blandes: med sin urbane strand, en historie, der går tilbage til den neolitiske æra, og et pulserende natteliv med barer og tavernaer ved stranden er der virkelig noget for enhver smag her.

Nyd solen

Der er mange smukke strande inden for rækkevidde af Polis, og de fleste af dem har det eftertragtede europæiske blå flag, der viser, at der er rent vand og fremragende faciliteter. Polis´ hovedstrand har en blanding af gyldent sand og små sten og byder på masser af vandsports-aktiviteter og liggestole. Stranden ved campingpladsen nås let med bus og er et fantastisk sted at møde mennesker og opsuge den livlige atmosfære. Naturligvis anbefaler vi, at du besøger Afrodites strand og Afrodites sten for at hylde Paphos´  berømte gudinde - og tage en dukkert i vandet fra det sted, hvor hun sprang.

Tag din kulturhat på

Der er masser af muligheder for at lære om Cyperns historie og udforske den cypriotiske kultur, mens du er på ferie i Polis. Par bør ikke gå glip af Afrodites bade, en hule, hvor du finder fantastiske naturlige bade - og hvor Afrodite ifølge myten tog sine bade. Agios Andronikos, den tidligere moske, der i det 16. århundrede blev forvandlet til landsbykirke, er også værd at besøge, ligesom det Arkæologiske Museum.

Ridning

Georges Ranch tilbyder feriegæster på alle ride-niveauer muligheden for at udforske Polis´ smukke omgivelser, mens de får en ny ven! Vi anbefaler at tage på en familietur til salt-grotterne.

Udforsk Akamas Peninsula Nationalpark

Naturelskere og amatørfotografer vil nyde denne uspolerede parks naturlige skønhed. Børn vil også elske den rige flora og fauna, inklusive skildpadderne på Lara-stranden.

Book en billig rejse til Polis med Escapeaway

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Polis som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til Larnaca lufthavn fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Polis og rundt på det øvrige Cypern, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om pakkerejser til Cypern her
>> Se også vores luksushoteller på Cypern

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Andre links