Rejser til Protaras

Protaras er kendt som et mere fredeligt rejsemål end nærliggende Ayia Napa, men med et væld af fremragende restauranter, barer og caféer inden for kort rækkevidde. Book din rejse til Protaras med Escapeaway i dag!

Protaras, beliggende på Cyperns sydøstkyst, er et familievenligt feriested, der er bygget op omkring en af øens bedste strande, Figentræsbugten, hvor du finder blødt, gyldent sand og et bredt udvalg af vandsports-aktiviteter. Der er også et vandland og et akvarium i området, samt masser af fremragende restauranter, barer og caféer, der serverer både lokale og internationale retter. Og hvis du er her med dine venner eller veninder og leder efter et sted at feste, er der ikke langt til det mere livlige Ayia Napa.

Fantastiske strande

Det kræver noget særligt, hvis man skal kunne tiltrække feriegæster i den hårde konkurrence, der hersker på Cypern mellem de forskellige feriesteder. Faktisk er der så mange fremragende strande, at det er svært at udpege en enkelt af dem som den bedste. Men ikke desto mindre går det an at hævde, at strandene i Protaras betragtes som nogle af de allerbedste på hele øen. Og det er da også på grund af strandene, at de fleste vælger dette rejsemål, som især tiltrækker familier og par.

Fredeligt rejsemål

Protaras ligger kun ca. 8 kilometer fra det pulserende natteliv i Ayia Napa, men er for sin del en mere fredelig og afslappet destination, selv om der er masser af restauranter og barer i byen, hvor du kan nyde en drink, når solen går ned. Protaras er med andre ord det perfekte sted, hvis du for en stund skal forvise dagligdagens stress og jag og flade ud på en af seks indbydende strande langs kysten.

Bestil din rejse til Protaras online inkl. fly og hotel

Velkommen til Cypern med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Protaras og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Bestil din rejse til Protaras som en samlet pakkerejse inkl. fly, hotel og evt. transfer tur/retur fra lufthavnen til dit hotel eller ferielejlighed. Du kan også vælge at booke en lejebil som står klar til dig ved ankomsten til Cypern. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Protaras kan du naturligvis også blot nøjes med at bestille dit hotel igennem Escapeaway.

>> Du kan også læse mere om rejser til andre rejsemål på Cypern
>> Læs også om rejser til Polis på Cypern

Hoteller i Protaras

Populære hoteller i Protaras

Cypern, Protaras
9,4
Fabelagtigt
751 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Protaras
9,0
Fabelagtigt
586 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Protaras
9,6
Fabelagtigt
188 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 69 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Her finder du en lille guide med informationer og fakta for dig som skal rejse til Protaras på ferie. Ønsker du mere inspiration så læs vores rejseguide om Cypern, eller kig forbi bloggen hvor du finder indlæg om emner som f.eks. øens største seværdigheder, det lokale kulturliv, om øens smukek natur, du kan læse om maden og vinen, få gode tips til udflugter og oplevelser og meget mere.

Oplevelser og udflugter

Varosha spøgelsesby

Der er ikke behov for at tage en tidsmaskine i brug for at blive transporteret tilbage til 1970'erne i Protaras. En af de mest populære attraktioner er en tur til spøgelsesbyen Varosha. Varosha blev efterladt øde i 1974, efter at den tyrkiske hær invaderede øen. Siden har byen  været næsten uberørt. Det er en uhyggelig, men fascinerende chance for at udforske en by, der er frosset fast i tiden.

Vandretur til Profitis Illias kirke

Efter flere timers solbadning på stranden kan der komme et tidspunkt, hvor du trænger til en tur med lidt motion; og det får du, når du stiger op ad de 300 trin til Profitis Illias-kirken. Udsigten fra toppen er storslået, især når forårets planter og træer er i fuld blomst. Selv om det mest naturlige og sikre er at gå op til kirken i løbet af dagen, er det også værd at tage en vandretur om aftenen, når kirken lyser op.

Natteliv

Protaras er mere rolig og fredelig end nabobyen Ayia Napa, og alligevel er der stadig masser af barer og klubber i byen, så du kan feste indtil de tidlige timer, hvis det er dét, du har lyst til. Der er masser af underholdning at vælge imellem, herunder karaoke, live bands og DJ´s - og hvis det ikke er nok, kan du altid tage en taxa til Ayia Napa.

Strande i Protaras

Der er hele seks strande at vælge imellem i Protaras, der spænder fra det livlige Figentræsbugten med de mange vandsportsfaciliteter til mere de rolige strande som Den grønne bugt og Sirenebugten. De sidstnævnte strande byder på perfekte betingelser for nybegyndere i dykningens kunst.

Figentræsbugten

Det bløde, gyldne sand og de indbydende farvande har bidraget til Protaras omdømme som et sandt sol- og strand-paradis. Stranden får sit navn fra et figentræ, der efter sigende har blomstret siden det 17. århundrede. Der er masser af vandsports-aktiviteter i området, herunder vandski, parasailing og masser af aktiviteter for børn.

Cape Greco

Cape Greco er hjemsted for så mange tropiske fisk i alle farver, at det er som et undervands-kalejdoskop. Foruden at være et ideelt sted for snokrling og dykning er Cape Greco også et fantastisk sted at udforske floraen og faunaen i Protaras på en af de naturstier, der snor sig omkring kysten.

Sirenebugten

For virkelig at komme væk fra civilisationen skal du tage til den afsondrede strand ved Sirenebugten. Dette maleriske sted er et af de mest rolige i hele området omkring Protaras. En enkelt bar og restaurant betjener de besøgende i sommermånederne.

Mad og drikke

Du finder de fleste af det græske køkkens favoritter på menukortet i Protaras´ mange gode restauranter. Moussaka, stifado og tzatziki er nogle af de klassikere, du oftest finder på menuen. Men du bør også prøve en eller flere af byens mange gode frisk fiskeretter. Du bliver måske endda inviteret til restaurantens køkken for at beundre dagens fangst. 

Prøv den lokale ost halloumi, der er lavet af gedemælk og er dejlig sprød, når den er stegt eller grillet. En anden af de lokale delikatesser er koupepia, som består af vinblade fyldt med en blanding af hakket kød og ris.

Transport

 • Med bus: Området har en regelmæssig og effektiv busforbindelse, der forbinder Protaras med Ayia Napa. Busserne er meget billige og kører cirka hvert 10. minut i højsæsonen.
 • Med taxa: Der er masser af taxaer til rådighed i Protaras og de udgør en nem og hurtig måde at komme rundt på. Hvis du planlægger at bruge en taxa for at komme til og fra lufthavnen, er det værd at bestille den på forhånd.
 • Til fods: Stranden og byens centrum ligger i gåafstand fra de fleste hoteller og ferieboliger.

Book en billig rejse til Protaras med Escapeaway

Vælg om du vil rejse til Protaras fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter til Larnaca lufthavn på Cypern for dig. Vælg derefter et hotel i Protaras som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs alt om at holde ferie på Cypern her

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Protaras?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser