Rejser til Sharm el Sheikh

I Sharm el Sheikh er der over det hele beduiner, farverige telte, bjerge og hav. Der er små, intime hoteller med moderne udsmykning, så vel som større hotelkomplekser, der tilhører internationale kæder, samt næsten alle bekvemmeligheder, man kan forvente af et turistcenter, såsom kasino, diskoteker og natklubber, golfbaner og sundhedsfaciliteter. Dykning og snorkling, windsurfing og andre vandsportsaktiviteter, heste- og kamelture, ørkensafari, og store tætvedliggende oldtidsattraktioner – faktisk er det umuligt overhovedet nogensinde at komme til at lide af kedsomhed her.

Sharm el Sheikh er en destination, som vi i øjeblikket ikke tilbyder rejser til. Du kan derfor med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev og på den måde være blandt de første til at få besked, når vi lancerer rejser til Sharm el Sheikh. Hos Escapeaway finder du udelukkende en samling af nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser, og mens du venter på, at vi lancerer rejser til Sharm el Sheikh, kan du jo tage et kig på nogle af de mange andre rejser vi kan tilbyde, f.eks.:

>> Billige rejser til Cairo
>> Læs også om rejser til Marokko

Sharm el Sheikh's mange ferieområder

Når man rejser til Sharm el Sheikh finder man hurtigt ud af, at området er ganske stort. Godt 6 km mod syd ligger den sydlige del af byen på en klippe med storslået udsigt over havnen. Na’ama Beach er et centrum for turistaktiviteterne. Området ligger lige nord for Sharm og er ved at udvikle sig til sin egen ferieby. De fleste hoteller ved Na’ama-bugten har deres egne, private strande med alle bekvemmeligheder så som strandsenge, parasoller og barer. Sharks Bay (hajbugten) ligger også tæt på, og er også et voksende ferieområde med mere og mere at tilbyde, sammen med adskillige dykkercentre.

Den lille havn kendt som Sharm el-Moiya ligger ved siden af den civile havn, den har bådpladser og en yachtklub med værelser. For de, der lever og ånder for at shoppe, så har Sharm El-Sheikh-centret forskellige forretninger med både udenlandske og lokale produkter, herunder smykker, lædervarer, tøj, keramik og bøger. Det siges, at Sharm El-Sheikh er et must for alle dykkerentusiaster. Der er mange steder at dykke langs den godt 16 km lange strand mellem Sharm el-Sheikh og Ras Nusrani.

Det større ferieområde i Sharm el-Sheikh omfatter bugterne, fra syd til nord, Sharm el Maya, Na’ama Bay, Garden Bay, Tiger Bay, Sharks Bay og Nabq Bay. Der er alle slags hoteller og feriesteder langs denne kyststribe. Nogle er hele ferieområder, lig dem, man hyppigst ser på Rødehavskysten, som prøver at tilbyde alt til ferien på et sted. Andre er mere åbne, specielt langs Na’amabugten, hvor promenaden giver adgang til flere hotelfaciliteter og gør dem tilgængelige for alle.

Na'ama bugten 

Af alle bugterne er Na’ama Bay, der betyder ”Den behagelige Bugt” på hebraisk, nok den mest kendte, og det er også her, de fleste hoteller ligger. Heraf nogle af, men slet ikke alle, de finere hoteller, såsom adskillige Hiltons, adskillige Sonesta hoteller, et Marriott, Mövenpick og det ikke så dyre Ghazala, der drives af de altid gæstfrie folk fra South Sinai Travel. En smule længere oppe af kysten, nær lufthavnen, finder man faktisk nogle af de nyere, meget eksklusive hoteller, som f.eks. Four Seasons, Hyatt, Intercontinental, et andet Hilton, Sheraton Mövenpick Golf Hotel, der var vært ved Egyptens første professionelle golfturnering, og andre som f.eks. Holiday Inn. Et antal andre hoteller ligger spredt rundt omkring, som f.eks. Ritz Carlton og Hilton Waterfalls syd for Na’ama-bugten tættere på bymidten. Der er et antal andre meget fine hoteller, som ikke er medlem af store kæder, så vel som mere prisbillige hoteller, nogle private og nogle kædeejede, så som Days Inn.

Sharm by

En rejse til Sharm el Sheikh er ikke fuldendt uden et besøg i det oprindelige centrum. Bymidten af Sharm, eller i det mindste den gamle by, omkring Sharm el Maya er ikke stor, men der er et antal restauranter og natklubber, så som Hard Rock Cafe, og adskillige velkendte fast-food kæder. Her finder man den lokale basar (suq). Det er også her, den store havn og marina i Sharm ligger, og der er også adskillige andre marinaer længere oppe ad kysten ved Na’ama Bay og Sharks Bay. Her finder man anløbsbroen for fiske- og dykkerbåden. Der er banker, og andre faciliteter, så vel som et af de tre hospitaler, der findes i området.

Sharm el Sheikh - turisme med ambitioner

Sharm el-Sheikh er virkelig, når alt kommer til alt, en flot opsat forestilling af underholdning i et strandområde forstærket af naturens vidundere og Sinais historiske enklaver. Sharm er måske ikke for alle, skønt de fleste nyder at besøge denne del af Sinai. Det er mestendels ikke en afslappet oplevelse. Ønsker man det, skal man sætte kursen en smule længere mod nord til f.eks. Dahab eller Nuweiba. Der skal ikke herske tvivl om, at Sharm er en turistby med ikke så mange andre hensigter, men området er stolt over at have gjort det til mere end blot en feriedestination. Det er et af de steder, hvor der skabes minder, som forbliver behagelige og glade og dyrebare drømme.

Du kan også finde oplysninger om Sharm el Sheikh hos Egyptens turistbureau.

Bestil billige rejser til Sharm el Sheikh online

Brug søgemaskinen fra Escapeaway når du skal finde billige rejser til Sharm el Sheikh. Vi søger automatisk efter de bedste ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller i Sharm el Sheikh. Fælles for alle er, at de ligger i toppen med gode anmeldelser fra både vores egne gæster og fra gæster i andre lande. Samtidig har og får du friheden til at søge med valgfri rejsedato, valgfri rejselængde og nettets bedste priser på både fly og indkvartering.

Vi har med andre ord gjort det store arbejde for dig - nu skal du bare bestemme, hvornår du vil rejse til Sharm el Sheikh - og med hvem. Der er mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Søgemaskinen sammenligner automatisk de bedste priser på flybilletter med både rutefly og lavprisselskaber og kombinerer dem med vores udvalgte ferieboliger i Sharm el Sheikh. Alle dele af rejsen samles herefter i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje eller transfer (transport tur/retur mellem lufthavnen og dit hotel) til pakken for den bedste og mest fleksible oplevelse, når du ankommer til rejsemålet.

God rejse!

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Sharm el Sheikh

Populære hoteller i Sharm el Sheikh

Egypten, Sharm el Sheikh
10,0
Fabelagtigt
26729 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Sharm el Sheikh
9,8
Fabelagtigt
14127 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Sharm el Sheikh
9,8
Fabelagtigt
26946 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)