Rejser til London

London, Englands hovedstad, indeholder alt hvad hjertet begærer til en storbyferie. En historisk by, med arkitektur som strækker sig tilbage til antikken, smukke parker og butikker for enhver. Besøg London Eye og få et andet perspektiv på byen, eller tag en tur i båd ned af Themsen. Se Big Ben, Westminister Palace, London Bridge, Tower of London, Trafalger Square, Penny Station og meget mere i et af verdens metropoler, London.

Europa’s største by er en samling af excentriske huse, og er overdynget med berømtheder. Bygningerne i London, kunsten og gadekulturen har henrykket de besøgende gennem generationer. Nu er det din tur..

 

Hoteller i London

Populært i London

England, London
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
England, London
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Rejseguide London

Seværdigheder og oplevelser

Gå på opdagelse i Londons mange tilbud.

Opdelt i to af floden Themsen, er London en enorm storby og husk at besøge dens forstæder, hver med sit eget præg.

De fleste turistattraktioner er samlet i bymidten og Londons fantastiske offentlige transportnet gør det nemt at komme rundt omkring selv for en førstegangs besøgende.

I bymidten finder man det travle Soho, politikernes Westminster, eksklusive Mayfair, det kulturelle Covent Garden og City’s finanscentrum. Tag vestpå til det eksklusive Kensington, Knightsbridge og Notting Hill, eller tag østpå til kunstens Hoxton. Tag nordpå til Hampstead, en landsby på heden, og sydpå til Brixton’s anspændte natteliv. Londons undergrunds baner fungerer perfekt og er oftest den hurtigste måde at komme rundt på. Zone 1 og 2 dækker det centrale London, medens strækninger til forstæderne kræver zone 6. Det anbefales at rejse uden for myldretiderne, da det er billigere og man undgår den store trængsel.

Taxaerne holder overalt ved de større stationer og man kan også hyre dem på gaden. (et orange lys fortæller at taxaen er ledig). Chaufførerne skal bestå ”The Knowledge” eksamen, og kende enhver gade i London. De tror også de ved alt om alting, så tag en sludder med dem undervejs.

Londons røde todækkere og de noget nyere ”bendy” busser er billigere og ofte mindre fyldte end undergrundsbanen. De er måske ikke de hurtigste transportmidler i myldretiden, men man har en fantastisk udsigt fra øverste dæk. Nogle af busserne kører døgnet rundt. Der er to Heritage ruter (kulturruter). Det er Routemaster busserne fra 1960 der kører her – nr. 15 kører fra Trafalgar Square til Tower Hill og linie 9 kører fra Royal Albert Hall til Aldwych.

At gå er oftest den hurtigste måde at komme rundt omkring specielt når det drejer sig om mindre ture, og det er også en god måde at opdage de uforberedte ting på. Tag en gåtur langs South Bank og oplev den klassiske rute i London, hvor man kommer forbi Houses of Parliament, London Eye og Tate Modern.

Slap af på en bådtur. Prøv at opleve London fra en af havnebusserne. De populære ruter er Westminster til Kew, Hampton Court, Waterloo og Greenwich.

Billetten ”Tips A Day Travelcard” giver mulighed for ubegrænset transport i det centrale London og rabat på enkelte ture. Skal du være i London i længere tid er det klogt at investere i et Oyster Card, som man kan købe på enhver metrostation og som dækker metroen, busserne og nogen ture ud på landet. London er lidt vanskelig at færdes i pr bil – det er svært at finde en parkeringsplads og trafikkaos indtræder så snart du nærmer dig det centrale London.

Besøg kraftværket med moderne kunst, Tate Moderne ligger lige over Themsen fra Sir Christopher Wren’s domkirke St. Paul’s Cathedral. Big Ben ringer ud, medens London’s flotte dampere og London Eye er i fuld bevægelse. Traditionel og morgendagens kultur er hvad London er fyldt af.

Opsøg modehusene Top Shop og det nydelige stormagasin Selfridges på Oxford Street. Find mærkevarer i Bond Street, glamour i Knightsbridge og elektronik på Tottenham Court Road. Få en oplevelse blandt den sidste mode i Londons bedste markedsgader – Spitalfields, Camden og Portobello Road i Notting Hill.

Spis og drik på en af Londons utallige restauranter. Nyd et traditionelt glas øl eller prøv et moderne British køkken på en gastronomisk pub omkring Clerkenwell. Prøv libanesisk køkken på Edgware Road, kinesisk i Soho, vietnamesisk rundt om Old Street og krydrede retter fra Bangladesh i Brick Lane.  Prøv en af de mange fantasifulde drinks og guf østers i dig på champagne baren på toppen af Tower 42 inde i London.

Nyd de grønne parker

Tag ud når solen skinner, slap af i Londons parker. Den største og bedste er Regent’s Park, hvor man kan ro på søen eller tage børnene med til London Zoo, centralt placeret i Hyde Park, den kuperede Hampstead Heath, som er perfekt til drageflyvning, eller måske blande sig med hjortene som ses overalt i Richmond Park.

Musicals

Aftenernes kulturarrangementer i London finder sted i de mange teatre i West End, hvor de mange berømte musicals spiller år efter år samt fine drama stykker. Nyd en ballet forestilling og lyt til de store operastemmer i Royal Opera House i Covent Garden. The English National Ballet opfører fantastiske forestillinger i Royal Albert Hall. 

Museer

London er kendt for sine mange museer og særligt for sine samlinger af kunst og artefakter. British Museum har for eksempel omkring 7 millioner objekter indsamlet fra hele verden. Her fornemmer man virkelig byen og landets magtfulde fortid. Indgang er gratis, og det er også indgangen til Tate Modern, der skal besøges af alle, der interesserer sig for moderne kunst. Er man interesseret i naturhistorie, ligger verdens vigtigste museum i byen: Natural History Museum. Det naturhistoriske museum indeholder udstillinger, der fascinerer både børn og voksne.

Højdepunkter

London ser stor ud når du yndefuldt sniger dig op i London Eye men de bedste attraktioner er klynget sammen i centrum. Besøg South Kensingtons’s kulturelle område, hjemsted for dinosaurer fossiler i Natural History Museum, oplev tekniske genialiteter på videnskabsmuseet og samurai sværd og århundrede stilarter på Victoria & Albert Museum. Langs med Themsen finder du Tage Moderne og det lille tårn Tower of London. Du kan tilbringe en hel dag på British Museum eller besøge the National Gallery på Trafalgar Square. Mange museer har åbent til sent ud på aftenen, bl.a. British Museum, Tate Moderne og National Gallery.

Trafalgar Square er et at byens berømte vartegn og mødesteder, som man absolut bør besøge. Når man er på pladsen, kan man passende lægge ruten forbi Westminster Abbey, hvor mange af fortidens store kunstnere og videnskabsmænd - blandt andre Darwin og Newton - ligger begravet. Derfra videre til Houses of Parliament, hvor man går over Themsen på Westminster Bridge. Så viser parlamentet sig fra sin bedste side og man kan se Big Ben, et andet af Londons kendte vartegn, lidt på afstand. En anden god måde at få syn for Londons seværdigheder lidt oppefra og på afstand er kæmpepariserhjulet London Eye, som nok skal vække begejstring i hele familien.

Buckingham Palace

Den engelske kongefamilies kronjuveler kan man få lov at se i Tower of London. Det var også her, tre engelske dronninger blev henrettet i historiens løb. Der er mere kongelighed i vente, hvis man besøger Buckingham Palace, som stadig den dag i dag bruges af kongefamilien som residens.

Skt. Paul´s Cathedral

Londons domkirke, St Paul's Cathedral, er bestemt også et besøg værd. Kirken er meget stor og specielt kuplen er imponerende. Kirken overlevede stort set uskadt bombenedslag under 2. verdenskrig.

Utallige muligheder i London - året rundt

Udstyr dig selv med en tom kuffert til at bære den nyindkøbte bagage med hjem. Husk paraplyen og et godt humør og et par komfortable sko.

Et år i London er fyldt med utallige tilbud. Du kan se designede haver ved Chelsea blomstershow i maj måned, spise jordbær med fløde i Wimbledon i juni, deltage i gaderne i august måned ved Notting Hill karneval og nyde klassisk musik ved promenadekoncerterne i Royal Albert Hall fra juli til september. Når vinteren nærmer sig, er der skøjtebaner rundt omkring i byen. F.eks. i Hampstead Heath, Kew eller Somerset House.

November til februar er de mest regnfulde måneder, men temperaturen kommer sjældent under frysepunktet. April måned er kendt for sine byger, medens sommermånederne – maj til august – er varme med temperaturer mellem 16 – 25 grader. Med mindre London rammes af en hedebølge, er der ikke brug for air conditions på hotellerne.

Helligdage

Offentlige feriedage: Nytårsdag, Langfredag marts-april, påske mandag , Bank Holiday i maj, forårs Bank Holiday i maj, sommer Bank Holiday i august, og 1. juledag den 25. december, 2. juledag den 26. december.

Sådan finder du nemt en billig rejse til London

Indtast hvilken rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i London, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, hvem som er arrangør og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læse mere om, er det blot at trykke på bestil rejse.

Det er ikke overraskende at London er den storby som flest danske turister rejser til, for London har både en lang og vigtig historie, der rækker over to tusind år tilbage, og London har - gennem handel og tidligere tiders kolonisering - skabt forbindelser til jordens nære og fjerne egne. Det afspejles i byens mangfoldighed af folk, gastronomi og kulturskatte.

Folk rejser til London på ferie, for at lære noget af byens historie og kultur eller for at gøre forretninger og shoppe. London har det hele. Den udgør også det største samlede byområde i den Europæiske Union og de fleste betragter også den som Europas finansielle centrum. 

Fly

London er et knudepunkt for mange flyselskaber og derfor er der et stort udvalg af forbindelser til London. London har tre lufthavne - den største af dem, London Heathrow, er verdens travleste. Den hårde konkurrence blandt de mange selskaber gør det muligt at få billige flybilletter til London året rundt. Du kan finde billige billeter med fly til London hos Escapeaway fra alle flyselskaber inkl. Ryanair, Norwegian, easyJet, SAS og BA.

Billeje og seværdighederne i omegnen

Skal man rundt i Storlondon eller helt uden for byen, er leje af bil en god mulighed. Man skal lige vænne sig til at køre i den "forkerte" side af vejen, men ellers fungerer vejene godt. Der er masser af museer, slotte og parker, der ligger uden for selve London by, og som kan udgøre halve og hele dagsture i bil.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hvad siger gæsterne i London?

10,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 1 anmeldelser