Rejser til London

En storbyferie med Escapeaway til London i England vil byde på store oplevelser med ikke mindst kulturelle, historiske og mange andre aktiviteter at vælge imellem.

Med en befolkning på omkring 8,8 millioner er London Europas største by (Moskva er større, hvis vi siger, at det vestlige Rusland er en del af Europa). På grund af som fortid som hovedstad i et kæmpe imperium , og en lang historie af indvandring, er dette en ægte metropol med mennesker fra hele verden.

Denne menneskelige biodiversitet giver byen en fantastisk mangfoldighed indenfor kultur, shopping, gastronomi og indtryk. Sammen med de historiske rødder gør dette London til en af de mest interessante byer i verden. Her kan du nyde en ferie med unik storbyatmosfære, se fodbold i topklasse, se kendte musicals og teaterstykker, opleve farverige loppemarkeder, besøge spændende museer, drikke afternoon tea og nyde gode madoplevelser på nogle af verdens bedste restauranter fra alle verdenshjørner - eller bare snuppe noget fastfood på et gadehjørne.

London er virkelig fuld af kontraster, fra kongens Buckingham Palace til Shakespeares Globe Theatre. Fra de gigantiske mærkevarebutikker og varehuse i Oxford Street til de små, charmerende butikker i Covent Garden, fra Hyde Parks stille gangstier til stemningen på en pub, når England scorer et mål i VM i fodbold.

Med andre ord er her noget for alle, uanset hvad du vil bruge din ferie på: shopping, kulinariske oplevelser, kunst, forlystelser - eller lidt af det hele.

Velkommen til London med Escapeaway. Vi har specialiseret os i rejser til London og England, hvor du kan vælge at bo på nøje udvalgte hoteller, især vores Hideaways-hoteller.

Seværdigheder i London

London er en af verdens mest spændende byer, og den har utallige seværdigheder at byde på. Her er nogle af de mest berømte - dette kan du bruge som din to-do-liste!

1. Tower of London: Dette historiske slot er berømt for de kongelige juveler og rige historie, men har også været brugt som fængsel. Tre engelske dronninger er blevet henrettet her.

2. Big Ben og Houses of Parliament: Det berømte ur og de nærliggende Houses of Parliament er ikoniske vartegn langs Themsen. Du kender dem fra virkelig mange film.

3. Buckingham Palace: Det kongelige palads og kongens officielle bolig. Her kan du også se vagtskiftet - The Changing of the Guards.

4. British Museum: Dette imponerende museum huser en enorm samling af verdens kunst og historie. Du kan nemt bruge en hel dag her.

5. Tate Modern og Tate Britain: To af Londons mest kendte kunstmuseer, som giver dig mulighed for at udforske både moderne og klassisk kunst. Nok mest for voksne.

6. Westminster Abbey: En smuk og historisk kirke, hvor kongelige begivenheder, herunder kroninger og bryllupper, finder sted.

7. London Eye: Et gigantisk pariserhjul ved floden, som giver dig en panoramaudsigt over hele byen. Kan bookes med champagne undervejs!

8. Hyde Park: Londons mest berømte park, hvor du kan slappe af, tage en bådtur på Serpentine Lake eller besøge Kensington Palace.

9. Covent Garden: Et livligt kvarter kendt for sine butikker, restauranter, gademusikanter og det berømte Covent Garden Market. Ekstra flot op til jul.

10. National Gallery: Endnu et stort kunstmuseum, der viser værker af mestre som Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh og Claude Monet.

11. Camden Market: Et farverigt markedsområde med unikke butikker og god mad, især populært blandt dem, der er interesseret i alternativ kultur og musik.

12. Museum of London: Dette museum fortæller om Londons historie fra romertiden til i dag. Jo, det romerske imperium indfattede også hovedparten af England.

13. West End: Londons teaterdistrikt, kendt for sine verdenskendte teatre og musicals som Mamma Mia og Cats.

14. Madame Tussauds: Verdens mest berømte voksmuseum, sjovt for både børn og voksne. man laver nye figurer hvert år.

Dette er blot nogle få af de mange seværdigheder, som London har at byde på. Byen har noget for enhver smag, uanset om man er interesseret i historie, kultur, kunst, arkitektur, mad eller underholdning.

8 populære markeder i London

London er berømt for sine mange markeder. At besøge disse giver dig en fantastisk mulighed for at udforske og prøve forskellige typer mad, kunst, kunsthåndværk og kultur. Hvis du rejser i perioden før jul, vil byen være pyntet op, og du kan opleve de skønne julemarkeder og måske få købt nogle julegaver med hjem? Her er nogle af de mest populære markeder i London:

1. Borough Market: Dette madmarked i Southwark er kendt for sit store  udvalg af friske fødevarer, delikatesser og streetfood. Du kan få alt fra britiske oste til internationale retter.

2. Camden Market: Camden er berømt for sin lettere alternative kultur, og markedet her afspejler dette. Du finder vintagetøj, kunst, kunsthåndværk og et væld af madboder, der byder på smagsoplevelser fra hele verden.

3. Portobello Road Market: Dette marked ligger i Notting Hill (markedet er med i filmen med samme navn) og er Londons mest berømte gademarked med speciale i antikviteter, kunst, tøj og smykker. 

4. Greenwich Market: Dette marked ligger i hjertet af Greenwich og byder på en række boder med kunsthåndværk, vintagetøj, smykker og mad. Du kan også benytte lejligheden til at udforske Greenwichs maritime historie, mens du er her.

5. Brick Lane Marked: Dette marked ligger i det østlige London og er kendt for sine boder med vintagetøj, antikviteter og kunst. Det er også et godt sted at prøve street food, især karry.

6. Columbia Road Flower Market: Dette blomstermarked i East London er en farverig oplevelse. Her kan du købe smukke blomster, planter og tilbehør.

7. Leadenhall Market: Dette overdækkede marked ligger i City of London og er kendt for sin smukke victorianske arkitektur og sit udvalg af butikker og spisesteder.

8. Covent Garden Marked: Dette marked i Covent Garden har en række butikker, boder og restauranter. I dette område kan du også ofte opleve gademusikanter og gadeunderholdning.

Ved at besøge disse markeder oplever du den lokale kultur og kan smage mad fra hele verden. Uanset om du er på udkig efter shopping, madoplevelser eller bare vil gå på opdagelse, er et par timer på et marked i London en god oplevelse.

Mad og drikke i London

London er en by med et enormt bredt og varieret udbud af mad og drikke, som afspejler byens historie og befolkningens forskellighed. Her er restauranter, barer og spisesteder fra hele verden, plus alle de klassiske pubber - der er sådan ca. 3.500 af dem i byen.. Her er nogle af de mest populære retter og drikkevarer, du kan prøve, når du besøger London:

1. Afternoon Tea: En hyggelig engelsk klassiker, der omfatter scones, clotted cream (en slags opvarmet og afkølet flødeblanding), marmelade og et godt udvalg af tesorter. Du kan nyde denne tradition på hoteller som The Ritz eller Claridge's for at få en klassisk, luksuriøs oplevelse.

2. Fish and chips: Dette er en britisk favorit. Frisk fisk, som regel torsk eller kuller, dyppes i dej og steges derefter og serveres med pommes frites, som kan være ret grove eller mere fine i det. Prøv det på en traditionel chippy for at få den rigtige oplevelse  - eller på en pub.

3. Karry: London er kendt for sit store udvalg af karryretter takket være den store indiske og pakistanske befolkning. Brick Lane i det østlige London er især berømt for sine mange karryrestauranter.

4. Tærter: Briterne elsker tærter, især kødtærter. En traditionel steak and kidney pie eller chicken and mushroom pie er værd at prøve.

5. Traditionel engelsk morgenmad: Det er en mættende morgenmad med æg, bacon, pølser, bønner, tomater, svampe og ristet brød. En perfekt ( og tung) start på dagen.

6. Pub-mad: Besøg en britisk pub for at smage retter som bangers and mash, shepherd's pie (lamme- og kartoffeltærte) eller ploughman's lunch (et udvalg af oste, brød og syltetøj).

7. Mad på gaden, street food: Londons street food-markeder byder på et bredt udvalg af mad fra hele verden. Prøv alt fra burritos og gyros til dumplings og paella.

8. Cider: England producerer lækker æblecider. Prøv den lokale cider på en autentisk pub. Den er ikke så sød, som den slags cider du kan få i Danmark fra Rekorderlig eller Sommersby.

9. Gin: England er berømt for sin gin. Besøg ginbarer og prøv en gin og tonic med spændende smage.

10. Cream Tea: Dette er en enklere version af afternoon tea og inkluderer scones, clotted cream og syltetøj, serveret med te.

11. Internationalt køkken: London har en mangfoldig international madscene, så du kan prøve alt fra kinesisk dim sum til mexicanske tacos og libanesisk falafel.

12. Mikrobryggerier: Der har været en eksplosion af mikrobryggerier i London, så prøv nogle lokale ølvarianter på pubber og ølbarer.

Pubs og natteliv

London er kendt for sit fantastiske natteliv og de utallige barer og pubs, der findes i byen. Her er nogle populære områder med barer, pubs og natklubber, som du kan udforske:

1. Soho: Dette er et af de mest ikoniske områder for natteliv i London. Soho har et væld af barer, pubber, natklubber og teatre. Det er kendt for sin liberale og inkluderende atmosfære.

2. Shoreditch: Dette kvarteri det østlige London er et livligt område med mange trendy barer, klubber og pop-up events. Du finder også gadekunst og kunstgallerier i området.

3. Camden: Camden Market er kendt for sit gode natteliv og alternative kultur. Her finder du en række pubber og koncerter, der spænder fra rock til elektronisk musik.

4. Covent Garden: Dette område har et stort udvalg af restauranter, barer og klubber. Det er også tæt på Soho og kun en kort gåtur fra West End-teaterdistriktet.

5. Notting Hill: Kendt for sit farverige karneval i august (og fra filmen med Julia Roberts), og her finder du også det berømte gademarked Portobello Road, hvor du kan gøre en god handel med brugte varer og se al den fine gadekunst. Der er også en overflod af pubber, der tilbyder alt fra levende musik til en hurtig svingom på dansegulvet.

6. Mayfair og Chelsea: Disse områder er kendt for deres mere luksuriøse natteliv med eksklusive barer og natklubber, der tiltrækker kendte folk og de mere velhavende.

7. Brixton: Dette kvarter ligger i det sydlige London og har et varieret udvalg af klubber og barer og er især kendt for sin nyere musik.

8. Hackney: Dette kvarter er i  konstant udvikling er kendt for sine trendy barer og kreative natteliv. 

9. South Bank: Dette område ligger langs Themsen og har gode barer med udsigt over floden. Her kan du nyde en drink med en fantastisk udsigt over byens skyline.

10. Bermondsey Beer Mile: Hvis du er en fan af godt øl, er dette et fantastisk område. Bermondsey Beer Mile har flere mikrobryggerier, som du kan besøge og smage lokale håndværksøl.

London har noget for enhver smag, uanset om du er interesseret i livemusik, dansemusik, teater eller bare vil nyde en stille aften på en traditionel britisk pub. Vær opmærksom på åbningstider (mange pubber lukker ret tidligt) og eventuelle entrégebyrer, især for natklubber.

Parker i London

London er kendt for sine smukke parker og overraskende mange grønne områder. Her kan du få en pause fra byens puls og de mange mennesker. Her er nogle af de mest populære parker:

1. Hyde Park: En af de mest berømte parker i London, med store græsplæner og søen The Serpentine. Her ligger også Serpentine Gallery og Speakers' Corner, stedet hvor hvem som helst må stille sig op sige hvad som helst.

2. Regent's Park: Denne park har smukke blomsterbede, en sø og det verdensberømte London Zoo. Fra Primrose Hill har du en fantastisk udsigt over byen.

3. Green Park: Beliggende ved Buckingham Palace, er dette en flot park til en rolig spadseretur.

4. St James's Park: Endnu en park i nærheden af Buckingham Palace med en sø, broer og smukke haver. Her kan du også fodre de mange ænder og svaner.

5. Richmond Park: En af de største kongelige parker i London, kendt for sine smukke naturområder med hyggelige små stier og højdedrag.

6. Kensington Gardens: En del af det større Hyde Park-område. Her finder du legepladsen Diana, Princess of Wales Memorial Playground.

Dette er blot et udvalg af de mange parker i London, som byder på gode muligheder for at slappe af, nyde udendørs aktiviteter, holde picnic eller hvis solen er fremme, forbedre kuløren. Hver park har sin egen karakter og charme, og du kan helt sikkert finde en, der passer til din smag, familie eller interesser.

Transport i London - sådan kommer du rundt

London har hele fem lufthavne: London City, London Gatwick, London Heathrow, London Luton og London Stansted, men de tre vigtigste lufthavne, som de fleste danskere lander i, er Gatwick, Heathrow og Stansted.

Heathrow er den største lufthavn, og den hurtigste måde at komme til byens centrum på er med Heathrow Express. Toget kører hvert kvarter og tager dig direkte til Paddington Station på 15 minutter. Prisen er fra ca 6 pund (november 2023). Den billigste løsning fra Heathrow er dog undergrundsbanen, også kendt som "the Tube".  Rejsen ind til centrum af London tager ca. 1 time.

Fra Gatwick kan du tage Gatwick Express, et eksprestog, der tager dig direkte til Victoria Station på lidt over en halv time. Der er afgang hvert kvarter

Hvis du flyver til Stansted, ligger togstationen direkte under terminalen, og eksprestoget tager dig direkte til Liverpool Street Station i London på ca. 45 minutter med afgang også hvert kvarter.

Fra både Gatwick og Stansted kan du vælge at tage en bus ind til centrum, hvilket er den billigste løsning, men turen er lang, over halvanden time.

Oystercard: London er en stor by, og hvis du vil se så meget som muligt, er det bedst at bruge offentlig transport, både for at spare tid og benene. Oystercard er vejen frem. Det er et rejsekort, der bruges som betalingskort på tuben og i busserne. Du køber kortet på en station og fylder det op med det beløb, du ønsker. Så er det bare at rejse, og den korrekte pris trækkes fra kortet, når det aktiveres ved på- og afstigning. Med Oystercard sparer du både tid og penge, men det kan være lidt af en kunst, at fylde op til sidst på rejsen, så du ikke står med et kort med alt for mange penge på. 

Hop-on-hop-off: Hvis du vil opleve og se så meget som muligt, er dette en meget fin løsning. På Big Bus' dobbeltdækkerbusser kan du hoppe på og af ved mere end 50 stoppesteder på tre forskellige ruter, som alle ligger tæt på byens store oplevelser. Med en en-, to- eller tredagesbillet kan du se byen i dit eget tempo, og da du kører rundt i byens gader, får du også en fin fornemmelse af byens struktur og afstande.

Bestil din storbyferie i London her

Hos os kan du bestille den perfekte rejse til London, med mulighed for at rejse fra alle danske lufthavne direkte til en af de fem lufthavne i London. Vores søgemaskine søger efter de bedste priser på rutefly og kombinerer dem med udvalgte hoteller i London. Det hele samles i en pakkerejse (hvor du er omfattet af den danske rejsegaranti).

>>> Se og bestil et af vores Hideaways-hoteller i London

>>> Læs mere om England her 

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i England

>>> Læs mere om Skotland

 

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hoteller i London

Populære hoteller i London

England, London
8,2
Meget godt
2176 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 1 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London
9,2
Fabelagtigt
1298 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London
8,2
Meget godt
2952 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i London?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 44 anmeldelser