Rejser til Manchester

Oplev den fantastiske storby, Manchester, en by med alt hvad storbylivet kan byde på. Vilde natklubber, lækre restauranter, fantastiske shopping muligheder, smuk arkitektur og luksuriøse hoteller.

Inspiration og fakta

Manchester voksede fra at være en by i 1750 med et indbyggerantal nær gennemsnittet til at blive en af de mest betydningsfulde industribyer i verden. Manchester var så betydningsfuld at den 100 år efter den industrielle revolution fik øgenavnet ”Cottonopolis”.

Det er også den periode med en utrolig vækst og industri som præger Manchester i dag og danner basis for mange af de store attraktioner med talrige bygninger, udstillinger og museer.

Men den moderne Manchester er en meget tiltalende by som fører an med hensyn til byfornyelse med iøjnefaldende bygninger som for eksempel Urbis centret. Manchester er også stolt af dens status som et stil ikon og byen har et godt ry som et fint sted at handle med masser af specielbutikker samt detailhandlende.

Oplev Manchesters helt egen Chinatown, en del af byen komplet domineret af kinesisk kultur. Hop på byens sporvogne, ned til Operaen, eller til en koncert i the Men Arena. Oplev museer, Old Trafford, The Manchester Eye, Manchester Town Hall og meget mere.

Seværdigheder

Museum for videnskab og industri i Manchester

Dette store kompleks ligger ved de ældste jernbanebygninger i verden og er et fantastisk sted til at lære mere om Manchesters industrielle start og videnskabelige bedrifter. Ud over de permanente udstillinger er der ofte specieludstillinger. Der er en butik, en restaurant og en café på museet.

Folkets historiske museum

Beliggende i en gammel Edwardian hydraulisk pumpestation i Manchester, er museet den nationale center for redskaber som har relation til den arbejdende befolkning i England og giver mulighed for at få et fascinerende indblik i de ofte barske arbejdsbetingelser for de ansatte i bomuldsindustrien. Der findes også et afsnit af museet en kort gåtur herfra med et arkiv og studie center. Det ligger på Princess Street i Manchester.

Manchester Katedral

Katedralen er faktisk den 3. som er bygget på samme sted siden det 9. århundrede, og som kan prale af at have det bredeste skib af alle kirker i England. Et højteknologisk center på stedet omfatter interessante interaktive udstillinger om den historiske del af katedralen og om den middelalderlige Manchester by. En restaurant i kælderetagen tilbyder historisk og komfortable omgivelser til at spise, drikke og slappe af.

Urbis

Urbis er indbegrebet af Manchester’s pionerånd, med en unik udstilling som praler af bykulturen og måden vi er beslægtet med byerne.

Castlefield

Den ligger i den sydlige del af Manchester og var tidligere et stort forsømt industriområde indtil 1990 hvor den blev forsynet med en blomstrende bar, restaurant og café. Ud over en model af det originale Roman Fort, er området et fantastisk vidnesbyrd på byens image som industriby med labyrintagtige kanaler, viadukter, jernbroer og varehuse. Der er forbavsende stille om dagen og et fint sted at undgå den travle by.

Salford kajområder

Den letteste måde at komme til kajområderne på er ved at køre med sporvogn fra bymidten. Her får man også en fin udsigt over kanalerne og nogle af industriområderne. Kajområderne er ét af Manchester’s succesrige byfornyelses-projekter som har omdannet området til en blomstrende attraktion. Der findes også et butikscenter, biograf, ”the Imperial War Museum North”, og det fantastiske Lowry center. Ud over en permanent Lowry udstilling og optræden af moderne artister, omfatter Lowry centeret også ”the Lyric Theater” og det mere intime Quays Theater.

Manchester United Fodbold Stadion

Efter at have regeret i 10 år på toppen af den engelske præmieliga, er Manchester United en af de rigeste fodboldklubber i verden, hvor højdepunktet for succes var den sæson hvor man blev tredobbelt mester i 1999 ved at vinde Mesterskabet, FA Cup og Champions League. Holdet har en enorm fanskare og folk flokkes til Old Trafford fra hele verden for at købe bluser i butikken eller få en tur på det berømte stadion.

Du kan også læse om Manchester på det lokale turistkontors hjemmeside.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hoteller i Manchester

Populære hoteller i Manchester

England, Manchester
8,8
Meget godt
3317 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, Manchester
8,4
Meget godt
5066 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, Manchester
8,8
Meget godt
10076 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi