Rejser til Oxford

Navnet Oxford er i dag nærmest ensbetydende med byens smukke universitet, der med sin oprindelse i det 11. århundrede er Storbritanniens ældste. Oxford, som ligger omkring 80 kilometer (ca. en time i tog) vest for den engelske hovedstad, London, kaldes også for "Byen med de drømmende spir." Det henviser til de mange spir på de middelalderlige kirker og kollegier, der dominerer universitetet og resten af byen i al deres gotiske pragt.

Bestil en rejse til Oxford og oplev en by, der er emmer af historie og gammelengelsk charme. Sammenlignet med London, der er en pulserende metropol i konstant udvikling, vil du opleve en anden atmosfære i Oxford. Selvom byen igennem tiden har haft og stadig har nogle af verdens mest visionære forskere og kunstnere, har man samtidig lidt en fornemmelse af at befinde sig i en tidslomme. Når du slentrer gennem dens historiske og harmoniske kerne, kan det faktisk være svært at tro, at du overhovedet befinder dig i det moderne England.

På din vej rundt i byen, er der sikkert steder, der pludselig virker meget bekendte. Den smukke universitetsby er uden tvivl blandt de mest fotograferede steder i England. Eller måske er det blot fordi du har set meget Inspector Morse eller Harry Potter-filmene, der begge har brugt Oxford som kulisse. Er du decideret fan, er der lokale firmaer, som tilbyder tema-rundvisninger i deres fodspor.

Museer, afternoon tea og traditionsrige pubber

Oxford hører uden tvivl til blandt Englands smukkeste byer. På en rejse hertil skal du naturligvis sætte god tid af til at udforske universitetet og middelalderborgen Oxford Castle, som er åbne for besøgende. Men glæd dig også til de fantastiske museer og gallerier, som byen også er kendt for. Det inkluderer ikke mindst Ashmolean Museum, som er universitetets museum for kunst og arkæologi med spændende samlinger, der spænder lige fra egyptiske mumier og græske statuer til moderne kunst. Slut eventuelt dit besøg af med 'afternoon tea' på museets tagrestaurant, hvorfra der er en flot udsigt til byens mange spir.

Der er både 'hop-on and off' busser og hyggelige kanalbåde, men Oxford er også en by, som du blot kan udforske til fods eller på en lejet cykel. Er du en rigtig bogorm, er Oxford et slaraffenland. Udover det berømte Bodleian Library på universitetet er der rundt om i byen talrige anerkendte boghandlere, hvor du kan gå på opdagelse. Vil du opleve den klassiske britiske pubkultur, er der også rig mulighed for det på en rejse til Oxford. Takket være de mange studerende er her stadig masser af liv på de talrige pubber, hvoraf mange er hundredvis af år gamle og i tidens løb er blevet frekventeret af store personligheder som CS Lewis og JRR Tolkien, der skrev henholdsvis Narnia-krøniken og Ringenes herre.

Landlig idyl og storslået luksus

Der er masser at se og opleve på en rejse til Oxford. Ikke blot i selve den enestående universitetsby, men også i resten af området. Som nævnt indledningsvis kan du på omkring en times tid nå London med tog. Det kan dog også varmt anbefales at leje en bil for at køre i modsat retning til det eventyrlige Cotswolds. I dette områdes grønne, bakkede landskaber finder en en hel perlerække af pittoreske landsbyer vil du for alvor føle, at du er rejst tilbage i tiden.

På vej ind i Cotswolds-området bør du besøge det storslået Blenheim Palace, der er et monumentalt herresæde fra 1700-tallet. Det er det eneste ikke-royale herresæde i England med ordet 'Palace' i navnet. Det er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og blandt andet kendt som Winston Churchills fødested.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hoteller i Oxford