Feriesteder med Escapeaway

Tag på en fleksibel og billig ferie med Escapeaway, hvor du kombinerer nettets billigste priser med den optimale sikkerhed hos et dansk rejsebureau. Fri rejselængde, frit datovalg - det hele er op til dig!

Vi ved det kun alt for godt: Ferien er årets højdepunkt for de fleste familier, og investeringen i et par gode uger sammen, er blandt årets største beslutninger i husholdningen. Det er derfor vi har skabt Escapeaway - for at give dig og dine rejsefæller den bedste mulighed for at komme på ferie på steder, som er eventyrlige, varme, smukke og imødekommende. Derfor finder du kun hoteller og ferieboliger, som har opnået top-anmeldelser fra gæsterne, og som vi kan stå inde for som rejsebureau. Vi sparer dig med andre ord for at holde en ferie, hvor tingene ikke er i orden.

Samtidig søger vi døgnet rundt efter de billigste priser på flybilletter med alle ruteflyselskaber - også lavprisfly - så du kan få transporten overstået billigst og bedst muligt, og dermed komme i gang med det, som det hele handler om: At holde ferie og opleve nye kulturer. Samtidig er Escapeaway et dansk rejsebureau som er medlem af Rejsegarantifonden, hvilket giver dig den ultimative sikkerhed for din pakkerejse. Med andre ord får du kombinationen af 'gør-det-selv-billigt' og pakkerejser i én og samme bestilling.

Populære feriesteder i Europa

Blandt de mest populære feriesteder finder man klassikere som Mallorca, Italien, Thailand, Tenerife og Gran Canaria, men også Egypten og Tyrkiet er på vej tilbage efter et par trange år, mens nyere destinationer som Kroatien også begynder at vinde frem. Eller hvad med at holde ferie i en storby som f.eks. Rom, Paris eller Barcelona, hvor du får et mildt klima og storslåede seværdigheder serveret på samlebånd.

En god ferie kan også inkludere koncepter som f.eks. All Inclusive, der er overordentligt populære i forbindelse med familieferie, eller kulturrejser, hvor der er fokus på at opleve f.eks. museer, arkitektur, autentiske byer og arkæologiske udgravninger.

Hvad er det mest populære feriested i Europa?

Der er ingen tvivl om, at Spanien har det største udbud af ferie-steder for dem, der gerne vil have sol og strand i sommerferien. Man kan nævne en næsten uendelig række af destinationer, som er kendt blandt stort set alle, uanset om man har været der eller ej: Mastodonten Mallorca med kort rejseafstand, børnevenlige strande og et kæmpe udvalg af hoteller, storbyen Barcelona med fodbold, museer, arkitektur og havneliv, atlanterhavsøerne Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, samt kystbyerne Malaga, Marbella og Alicante. Og så har vi slet ikke nævnt Andalusien og charmerende Sevilla.

Blandt danskerne overgår intet dog Italien som ferieland. Det skyldes ikke mindst muligheden for at køre selv, men også det gode forhold mellem pris og kvalitet, samt de mange feriesteder med utrolige seværdigheder, som f.eks. i Firenze, Pisa, Venedig og Rom. Læg dertil badestederne langs Rivieraen, Lidoen og Gardasøen, og favoritten Toscana med den udsøgte mad og de utrolige vine.

Hos Escapeaway finder du alle ingredienser til en god ferie. Book nu, så du sikrer dig den bedst mulige feriebolig!

Læs mere om:

Sommerferie: Juni | Juli | August - Efterårsferie: September | Oktober | NovemberVinterferie: December | Januar | Februar
Forårsferie: MartsApril | Maj - Helligdagsrejser: Jul | Nytår | Påske - Tema: Miniferie

7 gode råd til en bedre og billigere ferie

Det kræver masser af forberedelse at planlægge en både god og billig ferie. Men så er der til gengæld også en hel del at spare. Vi giver nogle gode råd her. Dårlig planlægning kan forpurre ferien, men omvendt kan du sagtens øge kvaliteten af din næste ferie ved at sætte dig lidt ind i mulighederne på feriestedet på forhånd. Vi giver 7 gode råd til ting, du skal huske, inden du tager på ferie ude i verden.

Ferie! En værdifuld, men også en begrænset ressource - derfor er det også vigtigt at få det bedste ud af den. Vores første råd gælder mest for storbyferier, mens de andre råd gælder enhver ferieform:

1: Vælg et hotel der ligger centralt

Feriedagene er dyrebare, og det er smadderærgerligt hvis det meste af den byferie, du havde set frem til i mange måneder, kommer til at gå med transport frem og tilbage mellem hotel og byens centrum. De ekstra penge, et centralt beliggende hotel koster, er hurtigt tjent ind igen i sparede transportudgifter. Og så får du mere tid til oplevelser. Visheden om, at man altid kan gå op på hotelværelset og tage en slapper, er også dejlig at have i baghovedet. Lækre poolområder og All Inclusive tæller også tungt for især børnefamilier.

2: Kvalitet over kvantitet

Mange bruger deres ferie på at fare rundt fra den ene seværdighed til den anden. De har en hel liste, de skal nå at tjekke af. Spørger man dem så, hvad de har set, kan de næsten ikke huske det. For de fleste virker det bedre at udvælge nogle færre seværdigheder og så give sig ordentlig tid til at opleve dem, og lidt tid efterfølgende til at fordøje indtrykkene. Store oplevelser skal gerne have lidt tid til at falde på plads.

3: Sæt dit eget præg på ferien

I stedet for slavisk et følge en guide-bog eller de råd, man får på turistinformationen, kan det være til stor glæde på forhånd at sætte sig godt ind i det område, man skal holde ferie i. Så kan man komme væk fra masseturismen og bruge mere tid på de ting, der interesserer en særligt meget. Ofte finder man de største oplevelser der, hvor man mindst venter dem. Det kan også være en god idé at høre venner med fælles interesser - evt. via Facebook - der selv har været på stedet, om der er noget, de kan anbefale, som man ikke lige læser om i i guide-bøgerne.

Alle vil gerne have så meget ferie for pengene som muligt, men det er ikke alle, der er villige til at bruge de mange timer på planlægning, som er nødvendige, hvis ferien ikke bare skal være billig, men også behagelig. Naturligvis planlægger alle på deres egen måde, men der er alligevel nogle tips, der næsten altid giver gode resultater. Læs med her, hvis du er klar til at planlægge den gode ferie - uden det koster ret meget.

4: Køb flybilletter i god tid

Rettidig omhu er altid en god ting. Jo før du begynder at planlægge din ferie, jo før kan du begynde at undersøge markedet. De billige billetter på flyene bliver som regel hurtigt udsolgt, så bestil flybilletterne i god tid. Det gælder i øvrigt også for ophold på hotel og de fleste andre ting. Det kan stort set altid betale sig at være tidligt ude.

Der er en anden fordel ved at starte i god tid. For på den måde kan du nå at undersøge markedet meget bredere. Venter man til senere, får man ofte kun undersøgt de store kendte flyselskaber og de største rejsesøgemaskiner, men ofte er det blandt de mindre selskaber, der har større behov for at markere sig, at man finder de bedste tilbud.

5: Overvej alternativer til hotel

Hotellet er utvivlsomt den mest komfortable måde at overnatte på under ferien, men man betaler så også for servicen. Kan man undvære denne ekstra luksus under ferien, er der en del penge at spare og i dag er der flere alternativer end nogensinde tidligere. Hos Escapeaway finder du bl.a. en række spændende og stemningsfyldte ferieboliger, som ligger ude på landet. Her er der god plads til lejebilen og du kan selv vælge hvilken retning dine udflugter skal gå i. Mod stranden, storbyen, eller måske en alpetop?

6: Tjek valutakurser

Dette tips er mest relevant, hvis du har tænkt dig at holde ferie uden for Europa. Er dollarkursen for eksempel meget lav i en periode, er det billigere at holde ferie i USA, mens man kan overveje at finde et andet sted i verden at tage hen, hvis dollarkursen er meget høj.

Og sådan er det naturligvis med mange lande uden for Europa. Men igen kræver det, at man planlægger i god tid, så man kan følge kursen gennem en længere periode. Man kan dog risikere, at kursen ændrer sig, efter man allerede har købt flybilletter og arrangeret ophold, men den risiko vil altid være der.

7: Ferie uden for sæsonen

Har du mulighed for at holde ferien, mens andre arbejder, er der som regel også gode penge at spare. Naturligvis prøver de forskellige feriesteder med diverse særtilbud at trække flere gæster til i yderkanterne af sæsonen, hvor der ellers bliver for tomt. Det kan du udnytte til din fordel.

De dyreste tidspunkter at rejse på, er de tidspunkter, hvor alle gerne vil afsted - typisk de uger hvor skolerne holder ferie. Det gælder altså om ikke at tage på ferie der. Så tænk alternativt, og gør ikke som de andre, det betaler sig at handle "ude af fase". Det gælder også for rejsemålene. Prøv at finde andre feriesteder end alle andre.

Hold ferie med Escapeaway

Ferien er for de fleste den vigtigste tid på året og booker du din rejse hos Escapeaway kan du regne med vi har gjort vores bedste for at du skal få en god ferie. Vi besøger ofte alle vores rejsemål og har personligt håndplukket samtlige hoteller og ferieboliger i programmet. Du kan starte ferien fra enten Aarhus, Billund, Aalborg, Hamburg eller Københavns lufthavn, og vælge om rejsen foruden fly og hotel skal inkludere billeje eller transfer. Bestiller du din ferie hos Escapeaway vælger du selv hvor mange dage du vil holde ferie, vi tilbyder afrejse hver dag året rundt.

Ferie på Amalfikysten i Italien

Foto: Positano på Amalfikysten er et af de steder du kan holde ferie med Escapeaway
 

Ferie i Provence med Escapeaway

Foto: Provence i Frankrig er blandt de mest besøgte rejsemål

Her kan du holde ferie

Vi er specialister i ferie i lande i Sydeuropa og vi kan hjælpe dig med at få en billig ferie på alle de mest populære rejsemål. Her kan du måde nogle af de mest populære:

Italien

Hold ferie i støvlelandet på populære rejsemål som Toscana, Sicilien, Umbrien, Sorrento, Sardinien og Amalfikysten. Se foto, film og læs vores personlige beskrivelser af alle rejsemål i Italien.

>> Sådan kan du holde ferie i Italien med Escapeaway

Portugal

En ferie i Portugal er godt for sjælen og ikke mindst for pengepungen., man får ganske enkelt meget for pengene i Portugal. Vælg selv om ferien skal holdes ved Algarves smukke strande, i det frodige Nordportugal eller på øgrupperne Azorerne og Madeira. Hos Escapeaway har vi et helt specielt forhold til Portugal og vi mener selv at ingen kender Portugal bedre end os.

>> Hold ferie i Portugal med Escapeaway

Spanien

Andalusien, Mallorca og Gran Canaria er de rejsemål vi i skrivende stund tilbyder til din ferie hos Escapeaway. Du kan tage til Andalusien og Gran Canaria på ferie året rundt, og til Mallorca fra marts til oktober. Bo tæt på havet med havudsigt eller i baglandet, du vælge selv.

>> Ferie i Spanien med Escapeaway

Grækenland

Grækenland er mere populær end nogensinde før og vi forstå godt hvorfor så mange vælge at lade ferie gå til Grækenland. I skrivende stund kan du tage med Escapeaway til Kreta og flere andre populære øer, her har vi fundet flere perler af hoteller som danner den perfekte ramme til en ferie på gudernes ø.

>> Læs meget mere om ferie i Grækenland

Tyrkiet

Tyrkiet er et stor land og rummer på utallige gemmesteder til ferien. Hos Escapeaway har vi valgt i første omgang at rette blikket mod  bl.a. Tyrkiets hovedstad Istanbul, men du kan også finde klassiske feriedetinationer som Alanya og Bodrum.

Frankrig

At være vild med Frankrig har sit helt eget navn - Frankofil - og vi kan kun være helt enig: Frankrig er noget helt specielt. Høje bjerge, smukke byer, enestående madoplevelser og lokal vin på bordet. En ferie i Frankrig slår aldrig fejl.

>> Nyd en ferie i Frankrig med Escapeaway

Vælg det rigtige rejsetema til din næste ferie

Vi er alle forskellige og derfor har vi forsøgt at hjælpe dig til at finde frem til den helt rigtige rejseform til din ferie. Vi har opdelt vores hoteller og ferieboliger i temaer som kulturferie, familieferie, kør-selv ferie, storbyferie, langtidsferie, ferie med eget køkken, ferie uden børn, vingårdsferie og mange flere.

>> Klik her for at se rejsetemaerne