Ferie med Escapeaway

Tag på en fleksibel og billig ferie med Escapeaway, hvor du kombinerer nettets billigste priser med den optimale sikkerhed hos et dansk rejsebureau.

Vi ved det kun alt for godt: Ferien er årets højdepunkt for de fleste familier, og investeringen i et par gode uger sammen, er blandt årets største beslutninger i husholdningen. Det er derfor vi har skabt Escapeaway - for at give dig og dine rejsefæller den bedste mulighed for at komme på ferie på steder, som er eventyrlige, varme, smukke og imødekommende. Derfor finder du kun hoteller, som har opnået top-anmeldelser fra gæsterne, og som vi kan stå inde for som rejsebureau. Vi sparer dig med andre ord for at holde en ferie, hvor tingene ikke er i orden.

Samtidig søger vi døgnet rundt efter de billigste priser på flybilletter med alle ruteflyselskaber - også lavprisfly - så du kan få transporten overstået billigst og bedst muligt, og dermed komme i gang med det, som det hele handler om: At holde ferie og opleve nye kulturer. Samtidig er Escapeaway et dansk rejsebureau som er medlem af Rejsegarantifonden, hvilket giver dig den ultimative sikkerhed for din pakkerejse. Med andre ord får du kombinationen af 'gør-det-selv-billigt' og pakkerejser i én og samme bestilling.

Blandt de mest populære ferie-steder finder man klassikere som Mallorca, Italien, Thailand, Tenerife og Gran Canaria, men også Egypten og Tyrkiet er på vej tilbage efter et par trange år, mens nyere destinationer som Kroatien også begynder at vinde frem. Eller hvad med at holde ferie i en storby som fx. Rom, Paris eller Barcelona, hvor du får et mildt klima og storslåede seværdigheder serveret på samlebånd.

En god ferie kan også inkludere koncepter som fx. all inclusive, der er overordentligt populære i forbindelse med familieferie, eller kulturrejser, hvor der er fokus på at opleve fx. museer, arkitektur, autentiske byer og arkæologiske udgravninger.

Hvad er det mest populære ferie-sted i Europa?

Der er ingen tvivl om, at Spanien har det største udbud af ferie-steder for dem, der gerne vil have sol og strand. Man kan nævne en næsten uendelig række af destinationer, som er kendt blandt stort set alle, uanset om man har været der eller ej: Mastodonten Mallorca med kort rejseafstand, børnevenlige strande og et kæmpe udvalg af hoteller, storbyen Barcelona med fodbold, museer, arkitektur og havneliv, atlanterhavsøerne Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, samt kystbyerne Malaga, Marbella og Alicante. Og så har vi slet ikke nævnt Andalusien og charmerende Sevilla.

Blandt danskerne overgår intet dog Italien som ferieland. Det skyldes ikke mindst muligheden for at køre selv, men også det gode forhold mellem pris og kvalitet, samt de mange feriesteder med utrolige seværdigheder, som fx. i Firenze, Pisa, Venedig og Rom. Læg dertil badestederne langs Rivieraen, Lidoen og Gardasøen, og favoritten Toscana med den udsøgte mad og de utrolige vine.

Hos Escapeaway finder du alle ingredienser til en god ferie. Book nu, så du sikrer dig den bedst mulige feriebolig!

God råd til en bedre og billigere ferie

Det kræver masser af forberedelse at planlægge en både god og billig ferie. Men så er der til gengæld også en hel del at spare. Vi giver nogle gode råd her. Dårlig planlægning kan forpurre ferien, men omvendt kan du sagtens øge kvaliteten af din ferie ved at sætte dig lidt ind i mulighederne på feriemålet på forhånd. Vi giver tre råd til ting, du skal huske, inden du rejser på ferie ude i verden.

Ferie! En værdifuld, men også en begrænset ressource - derfor er det også vigtigt at få det bedste ud af den. Vores første råd gælder mest for storbyferier, mens de to andre råd gælder enhver ferieform:

Vælg et hotel der ligger centralt

Feriedagene er dyrebare, og det er smadderærgerligt hvis det meste af den byferie, du havde set frem til i mange måneder, kommer til at gå med transport frem og tilbage mellem hotel og byens centrum.

De ekstra penge, et centralt beliggende hotel koster, er hurtigt tjent ind igen i sparede transportudgifter. Og så får du mere tid til oplevelser. Visheden om, at man altid kan gå op på hotelværelset og tage en slapper, er også dejlig at have i baghovedet.

Kvalitet over kvantitet

Mange bruger deres ferie på at fare rundt fra den ene seværdighed til den anden. De har en hel liste, de skal nå at tjekke af. Spørger man dem så, hvad de har set, kan de næsten ikke huske det.

For de fleste virker det bedre at udvælge nogle færre seværdigheder og så give sig ordentlig tid til at opleve dem, og lidt tid efterfølgende til at fordøje indtrykkene. Store oplevelser skal gerne have lidt tid til at falde på plads.

Sæt dit eget præg på ferien

I stedet for slavisk et følge en guide-bog eller de råd, man får på turistinformationen, kan det være til stor glæde på forhånd at sætte sig godt ind i det område, man skal holde ferie i.

Så kan man komme væk fra masseturismen og bruge mere tid på de ting, der interesserer en særligt meget. Ofte finder man de største oplevelser der, hvor man mindst venter dem. Det kan også være en god idé at høre venner med fælles interesser - evt. via facebook - der selv har været på stedet, om der er noget, de kan anbefale, som man ikke lige læser om i i guide-bøgerne.

Alle vil gerne have så meget ferie for pengene som muligt, men det er ikke alle, der er villige til at bruge de mange timer på planlægning, som er nødvendige, hvis rejsen ikke bare skal være billig, men også behagelig.

Naturligvis planlægger alle på deres egen måde, men der er alligevel nogle tips, der næsten altid giver gode resultater. Læs med her, hvis du er klar til at planlægge den gode ferie - uden det koster ret meget.

Køb flybilletter i god tid

Rettidig omhu er altid en god ting. Jo før du begynder at planlægge din ferie, jo før kan du begynde at undersøge markedet. De billige billetter på flyene bliver som regel hurtigt udsolgt, så bestil flybilletterne i god tid. Det gælder i øvrigt også for ophold på hotel og de fleste andre ting. Det kan stort set altid betale sig at være tidligt ude.

Der er en anden fordel ved at starte i god tid. For på den måde kan du nå at undersøge markedet meget bredere. Venter man til senere, får man ofte kun undersøgt de store kendte flyselskaber og de største rejsesøgemaskiner, men ofte er det blandt de mindre selskaber, der har større behov for at markere sig, at man finder de bedste tilbud.

Overvej alternativer til hotel

Hotellet er utvivlsomt den mest komfortable måde at overnatte på under ferien. Men man betaler så også for servicen. Kan man undvære denne ekstra lukses under rejsen, er der en del penge at spare. Og i dag er der flere alternativer end nogensinde tidligere.

Hvis sovesale og vandrehjem ikke lige er din kop te, så prøv at undersøge muligheder som Airbnb og Couchsurfing. Airbnb giver dig mulighed for at leje dig ind i folks lejlighed, mens de selv er væk. Til væsentligt lavere priser end hoteller - og ofte med lige så god beliggenhed.

Couchsurfing er et lidt andet koncept, hvor man til gengæld for gratis ophold også selv stiller sin egen plads til rådighed for rejsende. Her er mere et socialt element, fordi man ofte vil blive vist rundt af sin vært, og man deltager måske endda i det daglige liv bland de lokale.

Tjek valutakurser

Dette tips er mest relevant, hvis du har tænkt dig at holde ferie uden for Europa. Er dollarkursen for eksempel meget lav i en periode, er det billigere at holde ferie i USA, mens man kan overveje at finde et andet sted i verden at rejse hen, hvis dollarkursen er meget høj.

Og sådan er det naturligvis med mange lande uden for Europa. Men igen kræver det, at man planlægger i god tid, så man kan følge kursen gennem en længere periode. Man kan dog risikere, at kursen ændrer sig, efter man allerede har købt flybilletter og arrangeret ophold, men den risiko vil altid være der.

Rejse uden for sæson

Har du mulighed for at holde ferien, mens andre arbejder, er der som regel også gode penge at spare. Naturligvis prøver de forskellige feriesteder med diverse særtilbud at trække flere gæster til i yderkanterne af sæsonen, hvor der ellers bliver for tomt. Det kan du udnytte til din fordel.

De dyreste tidspunkter at rejse på, er de tidspunkter, hvor alle gerne vil afsted - typisk de uger hvor skolerne holder ferie. Det gælder altså om ikke at rejse der. Så tænk alternativt, og gør ikke som de andre, det betaler sig at handle "ude af fase". Det gælder også for rejsemålene. Prøv at finde andre feriesteder end alle andre.

Læs mere