Rejser i august

Ferie i august er blevet mere og mere populært og det skyldes nok at vejret i Danmark normalt er mere ustabilt end i juli måned og så naturligvis også fordi mange skoler har rykket sommerferien en uge eller to frem. Book din rejse i august med Escapeaway i dag!

Ligesom juni måned er august en måned der byder på både høj- og lavsæson og dermed stor forskel på priserne du finder på rejser fra Danmark. Det skal dog siges at da mange lande i Sydeuropa først holder ferie i august og september så er det sjældent du oplever de ekstremt billige priser, som du nogle gange ser i juni måned. Det skyldes som sagt de lokales sommerferie og august er derfor stadig højsæson for hoteller på rejsemål som fx. Mallorca og Kreta, modsat flyselskaberne, som ofte har svært ved at sælge de mange flypladser i de sidste 2 uger af august.

Hvor skal man rejse hen i august?

I søgemaskinen her på Escapeaway.dk kan du sammenligne priser fra alle flyselskaber. Husk, at hvis du ikke kan lide høj varme i din ferie skal du holde dig lagt væk fra rejsemål som Spanien, Italien og Portugal i august, det er ikke unormalt der bliver mellem 35 og 40 grader. Læs mere om vejret på de forskellige destinationer. Overalt i Sydeuropa er sommeren stadig på sit højeste i hele august, og er du til strandferie kan du roligt tage afsted og gøre dig klar til masser af sol, varme, lunt havvand og stabilt vejr.

Kroatien
Før den jugoslaviske borgerkrig var landet kendt blandt mange danskere som et dejligt og billigt rejsemål, og efter der er faldet ro på gemytterne på Balkan, er Kroatien steget op af asken som et suverænt rejsemål, der egner sig fantastisk til en ferie i august. Hele den kroatiske kystlinje ud mod Adriaterhavet er et overflødighedshorn af skønne bugte, charmerende øer og glimrende udsigter. Lej en båd eller tag på et minicruise langs den kroatiske kyst. Eller hvad med en hurtigfærge til magneten Venedig lige ovre på den anden side?

London
Den engelske metropol tager sig godt ud i august, hvor vejret er godt - nogle gange meget varmt - med mulighed for ture langs eller på Themsen, hyggelige timer under et træ i en af de mange parker, eller en tur til sæsonstart i den engelske Premier League i fodbold, hvor hold som Arsenal, Tottenham og Chelsea gør sig. En storbyferie i London er noget af det nemmeste at komme til, da der er masser af direkte flyvninger fra de største danske lufthavne.

Island (billedet)
På vulkanøen ude i Atlanterhavet er afsmeltningen fra gletsjerne i fuld gang, og der opstår nye, brusende floder og vandløb i de vilde landskaber. En rejse til Island er lig med dramatiske vulkaner, varme kilder, smukke søer og øde vidder. Og august er en dejlig måned, hvor du får behagelige temperaturer og lange dage - det er kun mørkt i ca. 6-7 timer i starten af måneden. Den hyggelige hovedstad Reykjavik er det naturlige udgangspunkt for besøget, og rådet er at leje en bil og begive sig ud på egen hånd.

USA
Du bør undgå Florida i august pga. varmen, men resten af USA er fantastisk på denne del af året. Start fx. en længere rejse til USA i slutningen af august og lad den fortsætte ind i september, hvor du kan begynde at opleve løvfald i de højere liggende skove, fx. i de fantastisk smukke Great Smoky Mountains, som du kan køre igennem, fx. på et road trip fra Washington DC til New Orleans, hvor du kan opleve både hovedstadens monumenter og sydens jazz på samme tur.

>> Læs også om rejser i juli
>> Læs også om rejser i september