Ferie i december - jul på udenlandsk

Der er noget helt særligt ved at holde ferie i december, når man rejser til udlandet. Her kan man opleve fremmede traditioner, og ikke mindst finde ud af, hvordan de danske traditioner adskiller sig fra andre lande. Mange rejser i december ud sammen med familien, i stedet for at købe julegaver. Man får nogle gode oplevelser sammen, mens man på mange måder holder julens stress og jag på afstand. Populære destinationer for rejser i december er storbyer som Paris, Barcelona, Rom, Lissabon og Milano, hvor der er skruet op for julegassen og de lokale traditioner.

Ønsker man derimod en rejse i december til nogle af de varme destinationer, for at få fødderne i sand og vand, skal man kigge på destinationer som Thailand, Dubai, Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. Her er det oplagt at udnytte de 'gratis' feriedage som man får i forbindelse med jul og nytår, hvor der på de gode år - medarbejderjul - er op til 5 helligdage, hvilket betyder at du kan få en lang ferie for relativt få feriedage.

De bedste rejsemål i december

Hvor skal man rejse hen i december?

Har du brug for at få peppet julestemningen op i starten eller midten af december, så spiller en række europæiske storbyer op til dans og smykker ud med julelys for millioner. Her er de nordeuropæiske destinationer populære, fordi traditionerne ligner vore egne, og fordi vejret her ofte er mere 'jule-agtigt'.

Berlin
Tyskerne er uofficielle verdensmestre i julehygge, og særligt de nordtyske storbyer kappes om at have det bedste og mest hyggelige julemarked. En storbyferie i december kan bestemt gå til Berlin, hvor man traditionelt får meget for pengene. Her bor du godt og spiser godt til en pris som er lavere end i de andre storbyer, og så har du flot juleudsmykning i historiske omgivelser, fx. på Under den Linden. Tag en travetur fra Brandenburger Tor ned af den smukke allé, og drej til højre ved Charlottenstrasse. Her finder du Gendarmenmarkt, som er almindeligt anerkendt som det hyggeligste og flotteste julemarked i Berlin. I Vestberlin finder man også et flot julemarked på Breitscheidplatz ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche.

>> Se alle rejser til Berlin her

London
Der bliver ikke sparet på julebelysningen i Det Britiske Emperies historiske hovedstad, og vinduesudsmykningen i de dyre forretninger på Oxford Street, Regent Street og Bond Street er spændt op til det ypperste. Julen er mere 'upscale' i London end den er i Tyskland, og her kan du kombinere dine juleindkøb med en tur i teatret, eller måske en fodboldkamp på Stamford Bridge, Emirates eller White Hart Lane. Her findes også julemarkeder, som her kaldes 'Winter Market', fx. i Southbank Centre, og du kan se et norsk juletræ på Trafalgar Square. Ligesom Berlin har London rigtig gode forbindelser til Danmark, og der flyves dagligt fra de største lufthavne - fra København endda mange gange dagligt.

>> Se alle rejser til London her

Gran Canaria
I de senere år er det blevet mere populært at tage hele familien med på en årlig rejse i december. De Kanariske Øer udmærker sig ved dejlige temperaturer med mulighed for udeliv og D-vitaminer, og en rejseafstand fra Danmark, som lægger op til 10 eller 14 dage uge, hvilket lige præcis passer godt sammen med både skoleferie og helligdage. På Gran Canaria får man først julegaver d. 6. januar (!), så gaveræset er stort set ikke-eksisterende, men du finder dog et hyggeligt julemarked i Maspalomas. Her må du dog undvære sne og kulde, men kan i stedet tage en tur til stranden som opladning til julemiddagen. Vandet er lidt køligt på denne årstid, men vejret er mildt og gerne med temperaturer op mod midt-tyverne.

>> Se alle rejser til Gran Canaria

Thailand
Hvis man vil have sikker varme, bade i turkis hav, dykke på koralrev og have luksus op til begge ører, så er Thailand vores bedste bud på et rejsemål i december. Tag fx. en afgang kort før jul og rejs ind i det nye år, så du først kommer tilbage et stykke ind i januar. Da Thailand ikke er kristent, fejrer man heller ikke jul her - og så alligevel. For på turistdestinationerne gør man alt for, at gæsterne skal føle sig velkomne, så thai'erne gør et ærligt forsøg, med juletræer og oppyntning. I Thailand er vores favoritter Hua Hin, Koh Samui og Phuket, hvor du kan bo på udvalgte hoteller, og nyde varmen, strandene og et overdådigt serveceniveau.

>> Se alle rejser til Thailand

Sådan booker du en rejse i december

Brug vores søgemaskine til at sammensætte din ferie i december. Vælg rejsemål og datoer og sammensæt en fleksibel pakkerejse, med rutefly fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg. Hos Escapeaway er du sikret af Rejsegaranti, når du booker fly og ophold sammen - har du brug for en lejebil, kan du endda få den med i samme pakke. God jul og god tur!

>> Læs også om rejsemål i november
>> Læs også om rejsemål i januar