Rejser i efterårsferien

Mange danskere rejser til Spanien, Italien og andre sydeuropæiske rejsemål i oktober og november. Se det store udvalg af billige rejser hos Escapeaway i uge 42, som er skolernes efterårsferie. Book online nu og få den bedste pris!

I det sydlige Spanien er der såmænd lunt selv i december måned. Derimod er det danske oktober og novembervejr ofte både vådt, koldt og blæsende, og sommerferien i juli kan synes meget langt væk. At rejse i efterårsferien er derfor ofte en god chance for at få lidt ekstra sommer og lade op med D-vitaminer frem mod de mørke måneder. Og selvom det ikke længere er højsæson, er der gode muligheder for masser af sol og varme på de populære destinationer i det sydligste Europa. Portugal, Spanien og Italien er gode steder at besøge nu.

Populære rejsemål i efterårsferien

Der er mange muligheder omkring uge 42 for at få en god ferie med sol, varme og gode oplevelser - også uden at tørlægge bankkontoen. Som altid er der dog penge at spare ved at være ude med bestillingen i god tid og ved at undersøge markedet, og det kan du gøre ved hjælp af vores rejsesøgemaskine her på siden. Vi har også masser af inspiration til rejsemål i hele verden her hos Escapeaway og alle datoer er åbne. Klik ind under de forskellige verdensdele øverst og indsnævr din søgning på de rejsemål, der derefter fremkommer øverst til venstre.

At rejse i uge 42

Uge 42 har været en dansk skoleferieuge siden 1899. Her vedtog man at lærere og elever skulle holde fri på samme tid, så der kunne hjælpes til med kartoffelhøsten - ferien fik derfor navnet "Kartoffelferie". I over 120 år har man altså holdt skolernes efterårsferie i uge 42, men det er først i nyere tid at danske familier har fået råd til at rejse sydpå i efterårsferien. En anden mulighed er at bruge ferien som en del af en større, oversøisk tur, fx. til USA, hvor mange rejsemål er fantastiske at besøge på netop denne årstid. Skal børnene holde ferie i mere end den givne ferieuge (uge 42), så skal man træffe aftale med skolen om det, men de fleste skoler er fleksible omkring det, da man ofte lægger andre, mindre pensum-relevante aktiviteter i ugerne omkring efterårsferien, fx. Skolernes Motionsløb, emneuger osv.

Hvor rejser man hen i efterårsferien?

En af de store fordele ved at rejse ud i uge 42 er, at man ikke konkurrerer med ret mange andre lande om hoteller og ferieboliger i udlandet. Omvendt kan der være 'krig' på flysæderne, så et tip er at kigge på flybilletter fra Hamburg lufthavn, som ligger kun et par timers kørsel syd for grænsen. Vi har kigget på vore favoritdestinationer til en god rejse i efterårsferien:

Costa del Sol

Indenfor Europa er der få rejsemål, der som Costa del Sol i det sydlige Spanien kan byde på både varme, liv og spændende oplevelser, så langt henne på efteråret. Her møder du kendte byer som Marbella, Benalmadena og naturligvis den lille storby Malaga, hvorfra der dagligt flyves til destinationer i hele Nordeuropa. I uge 42 er der stadig dejlig varmt på Solkysten, med temperaturer midt i 20'erne i dagtimerne, og med lune aftener, hvor du kun behøver en let trøje til at holde varmen på terrassen. Som bonus er vejret nu så mildt at du kan tage på udflugt til dejlige Sevilla, som ellers er glohed om sommeren, og i øvrigt tage på oplevelse i den smukke region Andalusien.

>> Se alle rejser til Costa del Sol her

Kreta

Også på Kreta, den største og sydligste ø i Det Græske Øhav, får du dejligt efterårsvejr, og mulighed for at tage på udflugter i det kretensiske landskab. En efterårsferie på Kreta giver dig både stranddage med 25 grader, masser af sol (i gennemsnit 7 timer om dagen), og en havtemperatur på behagelige 23 grader. Med andre ord kan du roligt medbringe Speedo's og badevinger, og gøre dig klar til dejlige timer i strandstolen. Samtidig er temperaturerne i Grækenland så moderate på dette tidspunkt, at du har gode muligheder for at komme rundt og se øen, fx. i en lejet bil, eller på en guidet cykeltur op i bjergene - hvis du er klar på at få højdemeter i benene. Der flyves til lufthavnene i Heraklion og Chania og der er masser af hoteller som tilbyder ferie med All Inclusive.

>> Se alle rejser til Kreta her

USA

I efteråret tager visse dele af USA sig helt fantastisk ud. Når de store løvskove i New England og Great Smoky Mountains skifter ham og lufter efterårsfarverne, kan man køre i timevis og blot beundre landskabets skiftende nuancer. I Florida er temperaturerne nu moderate, og da det er orkansæson er der ikke mange amerikanere her, så hvis du ellers kan leve med risikoen for lidt vind i håret, kan du få en rigtig billlig badeferie i efterårsferien her. Tiden er også perfekt til en rejse til Californien, hvor du har mulighed for at køre den klassiske, vestlige rundtur fra San Francisco, over Yosemite, Death Valley, Las Vegas, Hoover Dam, Grand Canyon og Los Angeles - en tur som passer perfekt til 3 ugers forlænget efterårsferie, med mulighed for at opleve utrolig natur og skinnende storbyer.

>> Se alle rejser til USA her

Storbyferie

Ingen storby i Europa eller USA er undtaget fra vores lup, når det kommer til anbefalinger i efterårsferien. I de varme storbyer, som fx. Rom og Barcelona, er temperaturen nu faldet til et niveau, som både giver dig mulighed for korte ærmer, og 30.000 skridt på skridttælleren. I året-rundt destinationer som fx. London, New York, Paris og San Francisco er det mellemsæson, så priserne er billige på overnatning, og der er god plads, selv ved de største turistattraktioner. Har du store børn, eller skal det være en kærlighedsferie for to, så er storbyferien en sikker vinder, uanset om det er for en forlænget weekend, en uge, eller måske 10 dage.

>> Læs alt om storbyrejser her

Gran Canaria

De fleste ser De Kanariske Øer og hovedøen Gran Canaria som et vinterrejsemål, men faktisk er vejret dejligt her med sol og varme året rundt, og netop om efteråret kan du næsten være sikker på sommerlige temperaturer og samtidig et godt prisniveau, fordi de klassiske vinterrejsende endnu ikke har indfundet sig. Gran Canaria er godt nok en del af Spanien, men beliggenheden tæt ved Afrikas kyst fornægter sig ikke.

>> Læs om rejser til Gran Canaria her

Italien

Når efteråret trænger sig på, er der gode muligheder for at få forlænget sommeren med en rejse til Italien, hvor fx. Sicilien byder på decideret sommervejr helt hen i november. Eller man kan udnytte de tålelige temperaturer til en ferie i Rom og indtage stribevis af seværdigheder uden at få hedeslag. Der er mange muligheder i Italien, med flere lufthavne med direkte forbindelser til Danmark, gode kør selv-destinationer og billige værelser.

>> Læs mere om efterårsferie i Italien her

Billige afbudsrejser i efterårsferien - med all inclusive?

Efteråret er en perfekt tid til at finde en afbudsrejse og opleve de mest populære feriedestinationer i Sydeuropa til en lidt lavere pris. I denne periode kan du nyde rolige omgivelser med lidt færre gæster, udforske spændende seværdigheder og forlænge sommeren, samtidig med at du finder fornyet energi og kan nyde tiltrængt kvalitetstid. Billedet af at ankomme til et moderne hotel beliggende i en idyllisk beliggenhed dukker op for dit indre øje. Et sted, der tilbyder komfortable værelser med en betagende havudsigt. Du kan vælge en all inclusive-pakke, der sikrer, at du kan nyde lækre måltider og forfriskende drikkevarer uden bekymringer - eller drysse ud i gaderne og finde lokale restauranter som har god tid til dig.

En afbudsrejse i efterårsferien giver dig en chance til at udforske spændende seværdigheder uden de store folkemængder. Du kan tage på opdagelse i historiske byer, beundre arkitekturen og dykke ned i den lokale kultur. Oplev berømte museer, smukke parker og tag på udflugter i naturen. Du vil få en autentisk oplevelse og vende hjem med en fornyet energi og en kuffert fyldt med uforglemmelige minder. Klimaet i Sydeuropa om efteråret er som oftest behageligt og mildt. Du kan således forvente solrige dage, hvor du kan nyde stranden og tage en forfriskende svømmetur i havet. Det er en ideel tid til at slappe af ved poolen på dit resort og tage lange gåture langs kysten. En god beliggenhed sikrer dig, at du har kort afstand til en strand og alle de faciliteter du har brug for til at nyde din ferie fuldt ud.

Når du har udforsket og oplevet nye ting, kan du vende tilbage til dit moderne hotel og nyde de mange faciliteter. Forkæl dig selv med en afslappende massage i spaen, træn i fitnesscentret eller slappe af i en hyggelig lounge med havudsigt. Dit værelse på hotellet bliver din private oase, hvor du kan lade op og få den afslapning, du fortjener. Udover de faciliteter, som dit hotel tilbyder, vil du også finde et bredt udvalg af restauranter i nærheden. Prøv lokale retter og smag på regionale specialiteter, der vil forkæle dine smagsløg. Fra autentiske middelhavsretter til innovative gastronomiske oplevelser vil der være noget for enhver smag.

Sådan booker du rejser i uge 42

Brug efterårsferien til at komme ud og se verden med familien hvor der er lidt mindre trængsel, til lidt lavere priser og med lidt mere tålelige temperaturer. Brug søgemaskinen her på siden til at sammensætte en rejse i uge 42 med fleksibel rejselængde, hvor du flyver med rutefly til fjerne feriesteder og nyder nogle ekstra dages fri inden de mørke måneder indfinder sig. Du kan søge på alle datoer - hos Escapeaway er der fuld valgfrihed når det kommer til rejsetype og afrejsedatoer, og du kan endda være heldig at finde en afbudsrejse til en meget lav pris. Vi sammensætter en pakkerejse med fly, hotel og transfer eller lejebil, som er omfattet af rejsegaranti - eller du kan booke hotel-only og selv sørge for transporten.

I søgemaskinen kan du vælge mellem afrejse fra Billund, København, Aarhus, Aalborg og Hamburg lufthavn. Vi finder de bedste priser på fly, hotel og lejebil fra alle de største selskaber, så du kan få den bedste pris.

>> Se også rejsemål i påskeferien
>> Se også rejsemål i juleferien