Rejser i januar - hold ferie om vinteren

Når de sidste julelys er slukket, og den grå, tunge og mørke vinter for alvor trænger sig på i januar, har du en perfekt undskyldning for at tage ud at rejse. En ferie i januar er som at tage fusen på alle andre: Væk fra det kolde vejr, kedelige budgetter og brudte nytårsforsætter, og ned til varmen, hvor man kan lade batterierne op med D-vitaminer og afslapning. Du kan jo fx. tyvstarte i december og udnytte muligheden for at spare feriedage, da du får en række helligdage foræret - særligt i de år, hvor der er 'medarbejderjul' - og dermed kan holde en god, lang ferie, uden at malke feriedagsbudgettet i bund.

Hvis du vil rejse i januar, og gerne vil være sikker på varme og stabilt vejr, så tag med Escapeaway til fx. Gran Canaria, Tenerife eller hvad med Dubai? I januar skal du regne med at måtte flyve minimum 5-7 timer for at kunne nå de sol- og varmesikre destinationer, og vil du være helt sikker på de høje varmegrader, så hedder anbefalingen Thailand eller Indonesien. Læs med herunder, hvor vi guider dig til nogle af de bedste rejsemål i januar.

Gode og varme rejsemål i januar

Hvor skal man rejse hen i januar på solferie?

Koh Samui
Thailand er en af vores absolutte favoritter når det kommer til rejser i januar og de øvrige, kolde måneder, og her kan vi særligt fremhæve Thailands 3.-største ø, Koh Samui. Det her er en 'upscale' del af Thailands turistområder, hvor vi har fundet en række spændende Escapeaway, som passer perfekt til den skandinaviske rejsende. Samtidig er Koh Samui stor nok til, at man kan tage på oplevelse rundt på øen, hvis man mod forventning bliver træt af strandlivet, og hvis det ikke er nok, så kombinér rejsen med et ophold i Bangkok på vej ud eller hjem, og oplev millionbyens spændende vandveje, bygninger og restauranter. I Januar er temperaturen på Koh Samui generelt i den øvre del af tyverne, og gerne over 30 grader på de gode dage, med masser af soltimer.

>> Se alle rejser til Koh Samui her

Bali (billedet)
Lad os da blot blive i regionen, og stille skarpt på en anden strandfavorit, nemlig den indonesiske ø Bali. Balis befolkning er kendt for sin varme gæstfrihed, og øen er den mest populære destination at besøge på en rejse til det det indonesiske øhav, og det forstår man godt, for det er et perfekt rejsemål, uanset om du vil være aktiv på din ferie, opleve kultur og historie eller "blot" vil nyde livet langs de dejlige strande. Temperaturen i januar er stabil mellem 25 og 30 grader om dagen, med ca. 6 timers solskin i snit. Der kan komme en del regn i januar, da vi er i regntiden, men til gengæld er havet næsten 30 grader varmt, så der er altid plads til en badetur.

>> Se alle rejser til Bali her

Grand Canaria
Skal det være lidt tættere på, så er De Kanariske Øer en evig klassiker. Denne eventyrlige, spanske ø-gruppe, som er mere afrikansk end europæisk, byder på mildt vejr året rundt, men særligt i januar kan Gran Canaria, og søstrene Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura noget, som andre, 'europæiske' destinationer ikke kan. Lanzarote er den af De Kanariske Øer, som ligger tættest på fastlandet - Afrika - og der er kun 108 kilometer kyst-til-kyst, hvilket gør at man på en klar dag faktisk kan se øerne fra Afrika. Nærheden til fastlandet gør, at øerne sine dage kan være meget varme, selv i januar, modsat den nordlige nabo Madeira, hvis temperatur er fuldstændigt styret af Atlanterhavet.

>> Se alle rejser til Gran Canaria her

Florida
I 'The Sunshine State' flasher man beredvilligt destinationer som Miami, Orlando, Cape Canaveral, Everglades og Key West, og dertil kan man lægge en lang række spændende destinationer, som er mindre kendte, men ikke mindre interessante. Selvom januar er årets koldeste måned i Florida, får man mulighed for masser af strandture, og dagtemperaturer op midt i tyverne - højest i den sydlige del af staten, hvorfor Miami er særligt populær på dette tidspunkt. Miami er desuden perfekt udgangspunkt for en road trip til Key West eller opdagelse i den store sump Everglades, hvor man kan opleve både fugleliv, alligatorer, slanger og meget andet 'godt'.

>> Se alle rejser til Florida her

Sådan finder du billige priser på de bedste rejsemål

Hos Escapeaway kan du altid booke dejlige vinterrejser til solrige destinationer, men også til lækre rejsemål, hvor temperaturen er mild og lægger op til aktiv ferie som fx. golf, cykling eller vandreture. Brug vores søgemaskine til at finde et godt rejsemål i januar, og book din solferie online for de bedste priser!

>> Læs også om rejsemål i december
>> Læs også om rejsemål i februar