Julemarkeder

En rejse til et julemarked i Europa er for mange en elsket tradition. Disse markeder er kendte for deres unikke atmosfære, det smukke julepynt, de lækre ting du kan spise og drikke, og de mange forskellige ting du kan købe. Hvert år op til jul kommer tusindvis af rejsende til europæiske storbyer i årets sidste uger. For her kan du opfylde hele tre ønsker på én gang: julemarkeder, julehygge og  spændende juleshopping.

Her er nogle af de mest kendte julemarkeder i Europa:

Wien, Østrig: Wiens julemarkeder er kendt for deres elegance og tradition. Her kan du opleve julearrangementer og klassiske koncerter, boder fyldt med traditionelt kunsthåndværk og smukke juledekorationer. Sidst, men ikke mindst, kan du nyde alle madboderne, der byder på østrigske retter som flæskesteg og æblestrudel, traditionelle kager, glühwein og punch.  

Berlin, Tyskland: Berlin har flere  gode julemarkeder, men det mest berømte er nok det ved Gendarmenmarkt, som er særligt kendt for de mange boder med unikke og håndlavede produkter. Med det store juletræ i midten og duften af gløgg og slik, samt masser af madboder med delikatesser som oste, ristede kastanjer og pølser (test gerne en currywurst)  er du garanteret at komme i julestemning.

Prag, Tjekkiet: Prag er en anden europæisk perle, når det kommer til julemarkeder. Den gamle rådhusplads og Venceslas-pladsen forvandles til ægte vinterunder-landskaber med store, gnistrende juletræer i midten af pladserne, omkranset af boder med julepynt og kunsthåndværk af lokale kunstnere. Derudover kan du smage dig gennem delikatesser og slik i de mange madboder.

Gdansk, Polen: Julemarkedet i Gdansk giver dig en autentisk oplevelse af polske juletraditioner og  den lokale kultur i smukke og historiske omgivelser. Det er en fantastisk destination for dig, der ønsker at opleve julestemningen i Polen og samtidig udforske den smukke gamle bydel i Gdansk. Anbefales.

London, Storbritannien: Julemarkedene i London, en av verdens mest spennene byer, er det perfekte sted å oppleve julemagien. Hit tiltrekkes både lokale og besøkende fra hele verden. Julemarkedene skaper en koselig atmosfære som gir deg en flott mulighet til å oppleve juletradisjonene og til å komme i julestemning midt i storbyens travelhet. Her kan du gjøre unna juleshoppingen samtidig som du kan nyte god, tradisjonell mat og drikke.

Edinburgh, Skotland: Slottet Edinburgh Castle er en imponerende kulisse for byens julemarked, da slottet oplyses om aftenen, hvilket skaber en helt særlig atmosfære. Julemarkedet i Edinburgh tiltrækker både mange lokale og besøgende fra hele verden. Her, i hjertet af Skotlands hovedstad kan du nyde den historiske by og opleve skotske juletraditioner. Ekstremt hyggeligt!

Budapest, Ungarn: Julemarkederne i Budapest findes flere steder i byen og mange synes, de er de smukkeste i Europa. Det mest kendte julemarked er nok det ved Vörösmarty-pladsen med boder, der tilbyder dejlig julepynt og lokalt håndværk. Her kan du også prøve traditionelle ungarske retter som gullasch og langos, udover søde kager og ungarske pebernødder.

Barcelona, Spanien: Julen i Barcelona er kendt for de farvestrålende gader, imponerende lysshows og smuk juleudsmykning. En gåtur gennem byen i ugerne op til jul er en skøn oplevelse - og med temperaturer, som ofte ikke føles sådan særligt juleagtige! På julemarkederne i Barcelona vil du opleve den katalanske kultur og komme i julestemning, mens du handler julegaver og udforsker byen. Her er shopping for alle smager og budgetter.

Amsterdam, Holland:  Amsterdams julemarkeder findes over hele byen og er en traditionel begivenhed, der tiltrækker både lokale og besøgende fra hele verden. Du vil med garanti komme i julestemning, når du vandrer rundt mellem boderne med håndlavede souvenirs, julepynt, lokale delikatesser og varme drikke, mens du nyder julemusikken og den magiske atmosfære.

Uanset hvor du vælger at rejse hen, for at besøge julemarkederne i Europa, er dette en fantastisk måde at komme i julestemning på. Samtidig får du mulighed for at opleve de lokale traditioner og den lokale kultur. Hvert marked og hver by har sin egen unikke charme og er helt sikkert et besøg værd - en julemarkedsrejse skaber minder.

Find din julemarkedsrejse hos Escapeaway!

Vidste du, at du hos os kan finde unikke, lidt gemte hotelperler - Hideaways!

>>> Se vores Hideaways hoteller i Wien

>>> Se vores Hideaways hoteller i Berlin

>>> Se vores Hideaways hoteller i Prag

>>> Se vores Hideaways hoteller i Gdansk

>>> Se vores Hideaways hoteller i London

>>> Se vores Hideaways hoteller i Edinburgh

>>> Se vores Hideaways hoteller i Budapest

>>> Se vores Hideaways hoteller i Barcelona

>>> Se ores Hideaways hoteller i Amsterdam