Rejser i juni måned

Juni måned markerer både afslutningen på lavsæsonen og starten på højsæsonen, når skolerne starter på deres sommerferie i slutningen af juni. Derfor kan du både finde meget billige rejser i starten af juni mens priserne på rejser stiger voldsomt i de sidste uger af måneden. Book din rejse i juni med Escapeaway i dag!

Alle i rejsebranchen prissætter deres produkter efter skolernes sommerferie og det gælder både hoteller, flyselskaber og charterrejser. Når det er sagt, så kan første halvdel af juni måned være oplagt til at holde ferie hvis du ikke har børn som har fastlagt sommerferie, for i perioden lige op til sommerferien er der altid ekstra mange billige rejser - det skyldes at flyselskaberne starter mange nye flyserier op, så de har ekstra sæder i juli måned at sælge. Læg dertil at vejret i juni måned på langt de fleste rejsemål er meget behageligt, og med lidt færre turister, og du har en perfekt rejsemåned.

De bedste rejsemål i juni

Hvor rejser man hen i juni?

Ja, der er i princippet frit valg på alle hylder, men vi har naturligvis vores favoritter, og dem skal du ikke snydes for. Vi tager udgangspunkt i en ferie i juni, som har afgang indenfor de første 3 uger - dvs. inden skolerne får fri.

Mallorca
En 'all time favourite' med masser af dejlige strande, flotte hoteller og frem for alt masser af kapacitet i juni måned. Du får temperaturer i starten af 20'erne, og særligt i denne periode er det dejligt at cykle rundt på øen, eller vandre i Tramuntana-bjergene, som toppes af den nøgne Puig Major som rager op i 1.445 meters højde. På denne tid er det et must at besøge hovedbyen Palma de Mallorca, og du må heller ikke snyde dig selv for en tur med 'Appelsintoget' til Sollér og videre med sporvognen til den eksklusive havneby Port de Sollér - en oplevelse ud over det sædvanlige.

>> Se alle rejser til Mallorca

Kreta
Skal temperaturen have et nøk op, så kan vi anbefale Kreta, som er en klassisk dansker-favorit, og her er temperaturerne i juni allerede oppe i midten af 20'erne, og antallet af soltimer maxer ud på 13 om dagen, ligesom man næsten ikke ser noget regn. Det gode vejr åbner op for udflugter i Kretas bagland, som er fyldt med historiske anlæg, lige fra romertiden og op til 2. Verdenskrig. Det tager kun ca. 3,5 time at flyve fra Danmark til Kreta, og lufthavnen i Chania ligger tæt på nogle af de bedste feriesteder.

>> Se alle rejser til Kreta her

Lissabon
Portugals charmerende hovedstad er vidunderlig i juni, hvor temperaturen er i starten af 20'erne, og man får masser af soltimer - i gennemsnit 13 per dag. Det stærkt kuperede terræn, som er formet af Tajo-flodens udmunding i Atlanterhavet, gør Lissabon til en spændende by, hvor nye, fantastiske udsigter åbenbarer sig om hvert gadehjørne. De ikoniske sporvogne overkommer højdeforskellene for dig, mens de bringer dig rundt til byens seværdigheder, og endda over Lissabons svar på Golden Gate i San Francisco, Ponte 25 de Abril ('25. April-Broen'), som har sit navn fra den dato, hvor den såkaldte Nellike-revolution startede i 1974.

>> Se alle rejser til Lissabon her

Toscana
Når man taler om Italien, bør man aldrig undlade at nævne Toscana. Kendt som 'Italien hjerte' og meget andet godt, er det her nok den mest spændende og interessante af de italienske regioner. Foruden fantastiske vine og mad af højeste kvalitet, møder man også her arkitektoniske højdepunkter som Lucca, Pisa og naturligvis Firenze, hvorfra Medici'erne i Middelalderen kontrollerede finans og handel i en stor del af Sydeuropa. I på en ferie i juni i Toscana er der god plads på hotellerne, og det er bl.a. populært at tage ophold på en såkaldt Agriturismo, hvor man bor på landet og kan indtage den toskanske atmosfære rent og ufordøjet.

>> Se alle rejser til Toscana her

Andalusien
I det allersydligste Spanien finder vi landets største region, Andalusien, som er en mangesidet størrelse, der rummer utallige oplevelser. Andalusien kan være meget varm om sommeren, og derfor er juni en god måned at opholde sig her for en dansker. Ud over den ikoniske Costa del Sol, så finder man også her smukke bjerge i Sierra Nevada, og ikke færre end 44 UNESCO-kvalificerede verdensarvslokationer - ganske enkelt imponerende. Sevilla er regionens største by, som absolut skal besøges, men det er også værd at kigge en tur forbi interessante byer som Cordoba og Granada.

>> Se alle rejser til Andalusien

Sådan booker du en billig solferie i juni til varme rejsemål

Brug vores smarte søgemaskine til at planlægge en fleksibel solferie i juni. Du kan flyve fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, og vælge de datoer som passer bedst for dig, hvad enten det er en forlænget weekend med kæresten, eller 10 dage med hele familien. At rejse i juni er billigt og for mange destinationer et helt perfekt tidspunkt i forhold til vejr og kapacitet. Book en pakkerejse med fly og hotel i juni via søgemaskinen her på siden.

>> Læs også om rejser i maj
>> Læs også om rejser i august