Rejser i marts - spirende forår i syd

Lad os være ærlige: Når kalenderen bladrer om på forår d. 1. marts, er det sjældent at det danske vejr lægger op til shorts og korte ærmer. Derfor vælger mange at tage forskud på foråret ved at tage på ferie i marts til en af de ikoniske destinationer i Sydeuropa, som begynder at vågne op igen efter vinteren. Book din rejse i marts med Escapeaway i dag!

Det kan være en klassisk storbyferie i Rom, Barcelona eller Lissabon - eller til Sydspanien, som lokker med både Andalusiske fristelser og klassisk kystafslapning på en rejse til Malaga og Marbella - hvis da ikke turen skal gå ind i Portugal til Algarvekysten. Hos Escapeaway har vi en række gode rejsemål til din marts-rejse, hvor du både kan få varme og strand, men også finde ud til spændende attraktioner uden at smelte væk.

De bedste varme rejsemål i marts

Hvor rejser man hen i marts?

Marts er en 'tricky' måned at rejse i, fordi der på nogle destinationer er store udsving i vejret, og risiko for flere sammenhængede dage med regn. Men der er naturligvis en række favoritter, som altid er interessante for en rejse i marts, og dem har vi kigget på her.

Sicilien
På Middelhavets største ø, Sicilien, siger man populært, at man springer foråret over og går direkte til sommer, når dagene bliver længere og solen får mere magt. En ferie i marts indbyder således til vandreture, udflugter og byliv i et behageligt klima. Blandt højdepunkterne på Sicilien finder man naturligvis den legendariske vulkan Etna, men også en lang række interessante byer og ruiner, som vidner om årtusinders bosættelse fra forskellige, fremmede magter. Vi tipper at du vil synes om Taormina, Siragusa, Palermo og Ragusa, for bare at nævne nogle få.

>> Se alle rejser til Sicilien her

Californien
Når vinter bliver til forår, 'shiner' USAs mest folkerige stat med enorme byområder, smukke nationalparker og seværdige vejstrækninger. Start fx. i den sydlige storby San Diego, hvor temperaturerne gerne kommer op over de tyve grader, selvom du allerede rejser i marts. Følg kysten frem til kæmpebyen Los Angeles, og fortsæt af en af verdens mest ikoniske vejstrækninger, California Highway One, som klistrer sig fast til klipperne på vej mod nord. Undervejs kan du holde pause i Santa Barbara og se på gråhvaler, inden du fortsætte mod nord til San Francisco og kendte attraktioner som Alcatraz, Golden Gate Bridge og Street Cars.

>> Se alle rejser til Californien her

Madeira
Vi plejer at sige, at Madeira er perfekt året rundt, og sandt er det da også, at udsvingene i klimaet ikke er ret store på denne charmerende, portugisiske ø, som ligger et stort stenkast ud for Afrikas kyst. På en ferie i marts får du typisk temperaturer lige omkring de 20 grader, men kommer vinden inde fra Sahara kan man sagtens se dage midt i tyverne, og så er der faktisk dømt solferie! Hen mod slutningen af marts går solen ned omkring 20:30, hvilket giver masser af lyse timer, trods det tidlige tidspunkt på året. Flyvetiden fra Danmark er lige under 5 timer med direkte fly, og du lander i lufthavnen ved den dejlige hovedby Funchal, der er en hyggelig, lille storby, som ligger i læ bag Madeiras bjerge.

>> Se alle rejser til Madeira her

Phuket
Vil man have badeferie og være sikker på masser af timer ved stranden, så er Thailand det sikre kort, hvor du får masser af soltimer, og temperaturer på op omkring de 30 grader på mange af feriestederne. Hos Escapeaway kan du bl.a. finde håndplukkede hoteller på dejlige Phuket, som er en stor ø, der er landfast med det øvrige Thailand via Sarasin-broen i nord. Du flyver hertil fra Danmark på ca. 13 timer, inkl. mellemlanding i Bangkok, og lander i Phukets internationale lufthavn, hvorfra der er en kort transfer frem til hotellet. En solferie i marts på Phuket er din garanti for solbrun hud, lækker mad, smukke strande og masser af oplevelser.

>> Se alle rejser til Phuket her

Sådan booker du solferie til billige rejsemål i marts

Find dit favoritrejsemål i vores søgemaskine, vælg hvilken lufthavn du vil rejse fra - København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg - og vi sammensætter en perfekt pakkerejse, kombineret af vores udvalgte hoteller og flyselskabernes billigste billetter. Din solferie i marts bliver således dækket af Rejsegaranti, og du har styr på det hele hjemmefra. Vi ønsker dig en god ferie i marts med Escapeaway!