Rejser i oktober - højsæson for storbyferie

Når vejret er vådt, trist og koldt i Danmark, er det samtidig højsæson for storbyferie. Rejser i oktober går derfor ofte til klassiske storbyer som Rom, Paris, Barcelona og Lissabon. Hver har de deres egen charme og et klima i oktober, som inviterer til vandreture, sightseeing og naturoplevelser.

Mange af vore gæster benytter efterårsferien i uge 42 til at tage et city break sydpå og indtage de sidste varme dage som "sommeren" kan byde på i Europa. Er man til badeferie er det stadig muligt at få sand mellem tæerne i starten af oktober på de allersydligste rejsemål på fastlandet, fx. i Malaga og Alanya, men vil man være helt sikker på varme og sol, skal man kigge længere mod syd til fx. Gran Canaria eller Dubai, hvor man kan kombinere storby og strand.

De bedste rejsemål i oktober

Hvor rejser man hen i oktober?

Vi har samlet en håndfuld rejsemål, som passer perfekt til en ferie i oktober. Når efteråret banker på er der nogle destinationer som bare er helt fremragende til en ekstra ferie.

Barcelona
I starten af oktober kravler dagtemperaturerne i Barcelona stadig ofte op midt i tyverne, og det er derfor en helt perfekt årstid til at besøge denne perle af en havneby, som er udgangspunkt for en stor del af krydstogter i Middelhavet. Det er der en god grund til: Byen har gode forbindelser til omverdenen, masser af hoteller og modtager generelt sine gæster godt. Tjeneren på restauranten taler engelsk, og der er mulighed for at se en top fodboldkamp fra La Liga eller måske endda Champions League. Blandt 'must sees' i Barcelona er naturligvis den enorme og stadig ufærdige katedral Sagrada Familia, fodboldstadion Camp Nou og den elektriske handelsgade Ramblaen.

>> Se alle rejser til Barcelona her

Rom
Italienernes kaotiske og ekstraordinære hovedstad er en klassiker til en ferie i oktober. De skoldhede temperaturer fra sommerferien er helt væk, og nu taler vi behagelige tyve grader på en almindelig dag - en perfekt temperatur til at slide et par gode sko op, når du til fods besøger verdenskendte attraktioner som Peterspladsen, Peterskirken, Vatikanet, Colosseum, Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen, Pantheon, Forum Romanum, og man kunne bare blive ved. Flyv fra Danmark til enten Fiumicino eller Ciampino lufthavn, og bo på et af vore udvalgte hoteller i Rom, som alle ligger i tæt afstand til de nævnte attraktioner.

>> Se alle rejser til Rom her

Azorerne
Azorernes hovedø Saõ Miguel er den sydøstligste af de 9 øer, som udgør denne enestående, portugisiske øgruppe, beliggende langt ude i Atlanterhavet, 1.500km fra det portugisiske fastland. På en ferie i oktober oplever man her behagelige temperaturer i starten af 20'erne, hvilket er ideelt til en aktiv ferie, hvor man kan opleve fantastiske udsigter over dels de grønne øer, dels det uendelige hav. I havet omkring øerne kan man ofte opleve både hvaler og delfiner, men selvom strandene her er smukke, og dagene også byder på sol, så forvent lave havtemperaturer pga den udsatte beliggenhed.

>> Se alle rejser til Azorerne her

Amalfikysten
Sydøst for millionbyen Napoli og den imponerende keglevulkan Vesuvio, finder vi Amalfikysten, som er almindeligt anerkendt som en af Europas smukkest kyststrækninger. Det er naturligvis subjektivt, men der er noget om snakken, for hvert år valfarter de besøgende hertil for at opleve den dramatiske kyst og de mange, charmerende bugter og byer mellem Salerno og Sorrento-halvøen. De fleste lejer en bil i enten Napoli eller Rom og kører rundt i området selv, hvilket giver bonus, når man fx. besøger de arkæologiske udgravninger i Pompei, spiser en original pizza i Napoli, eller sejler en tur til den lille ø Capri. En ferie i oktober på Amalfikysten giver dig lidt af det hele.

>> Se alle rejser til Amalfikysten her

Andalusien
Spaniens største region er hjemsted for en af Europas mest kendte kyster, Costa del Sol - eller Solkysten, om man vil - og kysten alene trækker millioner af turister til. Men den kræsne rejsende vil vide, at Andalusien har meget mere at byde på, og at oktober er en af de bedste måneder at komme her, hvis man vil opleve fx. den smukke storby Sevilla, eller se på ældgamle borge og bymure i Granada og Cordoba. Andalusien har desuden flere mindre bjergkæder og nationalparker, hvor man som besøgende kan opleve smukke og ensomme øjeblikke, og så er der mulighed for at tage en afstikker til både Gibraltar og endda Marokko, via færgen mellem Tarifa og Tanger.

>> Se alle rejser til Andalusien her

Sådan booker du en billig solferie i oktober til varme rejsemål

enyt søgemaskinen her på siden til at finde billige flybilletter, og sæt dem sammen med et af vore håndplukkede hoteller, så du kan få en perfekt rejse i oktober. Booker du samlet hos os, er du omfattet af Rejsegaranti, og du kan endda tilføje en lejebil til din pakkerejse i samme ombæring. God tur!

>> Se også rejser i september
>> Se også rejser i november