Billige rejser i påsken

Påsken markerer ofte starten på den nye feriesæson, og er en populær periode for storbyferier. Alt afhængig af, hvornår påsken er placeret i kalenderen, kan der dog være stor forskel på, hvor man rejser hen i påsken. Læs med her.

De mange helligdage omkring påske gør tiden attraktiv til en ekstra ferie, og da skolerne også holder ferie i de tre dage op til Skærtorsdag, vælger mange at tage på en uges ferie sydpå, eller helt op til 10 dage inkl. 2. påskedag mandag - hvor man kun behøver tage 3 feriedage. Men Påskedag kan ligge lige fra d. 23 marts og helt frem til 25. april, og det store spænd betyder, at der er stor forskel på, hvor fremskredent foråret er rundt omkring i Europa.

Hvor rejser man hen i påsken?

Herunder giver vi vores bud på 5 populære påskedestinationer, som er blandt vores gæsters absolutte favoritter.

Påske i Vatikanet

Italien har mange forskellige rejsemål som er interessante i foråret, men Rom er især en meget populær destination for rejser i påsken. Den sydlige beliggenhed gør, at foråret kommer tidligt her, og for katolikker er påsken en af årets vigtigste højtider, hvor Paven holder sin store prædiken på Peterspladsen, og der afholdes Golgata-procession ved Colosseum. Rom er magisk i påsken, men også ret godt besøgt, så forbered dig på at skulle kæmpe lidt om pladsen på de mest populære seværdigheder - særligt dem, som er vigtige for katolikker.

>> Læs mere om rejser til Rom her

Påskeferie i Atlanterhavet

Altså ikke i selve havet, men på en af de varme øer ude i Atlanterhavet, hvor klimaet er mildt året rundt. De Kanariske Øer, Azorerne og Madeira er fantastiske på denne årstid, uanset om påsken falder tidligt eller sent. Havvandet er ikke badevenligt, men temperaturen er behagelig, selvom vi befinder os ud fra Afrikas kyst, og dagene er lange nok til at man får mulighed for både at slænge sig i poolen, cykle i landskabet og tage på en køretur op i bjergene.

>> Læs mere om rejser til Azorerne her
>> Læs mere om rejser til Madeira her
>> Læs mere om rejser til Gran Canaria og rejser til Tenerife her

Kreta vågner

Når temperaturerne begynder at stige, kommer der efterhånden gang i de klassiske strand-destinationer. Kreta har et stort udbud af spændende hoteller og hyggelige byer, og i påsken tager mange hertil for at få en bid af det tidlige forår, som kommer til Grækenlands sydligste ø før de andre. Du kan naturligvis få ophold med all inclusive, men ofte er en rejse i påsken ikke helt varm nok til at man kan ligge ved poolen hele dagen.

>> Læs mere om rejser til Kreta her

Klassikeren Mallorca

Som de fleste efterhånden ved, er Mallorca meget mere end grisefest og skumparty, men en påskerejse til Mallorca er noget ekstra særligt, fordi Mallorkinerne giver den fuld gas med både optog, gadefester og generel fejring af højtiden. I Palma spærrer man hele centrum af for trafik i påsken, og i Pollenca genopfører man Langfredag og tager Jesus ned fra korset - et fascinerende og for nogle også lidt skræmmende stykke gadeteater. Det er nemt at finde et godt beach resort med plads til alle i denne periode.

>> Læs mere om rejser til Mallorca her

Albuerum i Toscana

Der findes ikke mange gode grunde til ikke at holde af Toscana. For os er Toscana hjerteblod, og vi elsker at rejse til Toscana i påsken og foråret generelt. Her står alt lysegrønt og friskt, og klimaet er behageligt til lange dage udendørs, vandreture i bakkerne, storby-sightseeing i Firenze og en kop espresso på en hyggelig piazza. Rejser i påsken til Toscana kan gøres via lufthavnen i Pisa, Firenze eller Rom - eller endda via Milano og hurtigtog derfra. Lej en bil og få mest ud af turen. Mange danskere vælger at udnytte de svale temperaturer til at opleve den frodige natur i de centrale dele af regionen i denne periode. De sociale medier fortæller mange historier som bærer præg af det ekstraordinære landskab.

>> Læs mere om rejser til Toscana her

Costa del Sol

Ferieklassikeren Costa del Sol lokker med en rejse i Påsken som kombinerer lune temperaturer (særligt fra Fuengirola og østpå), god tilgængelighed via Malagas internationale lufthavn, god mad og nem adgang til flotte ture op i det andalusiske bagland. Det er et godt tidspunkt for udflugter til fx. Ronda, Sevilla og Granada, som kan være bidende varme senere på sommeren. Man kan holde ferie for få penge i denne periode, og man kan typisk finde gode tilbud på rejser i Påsken med direkte fly for hele familien.

>> Læs mere om rejser til Costa del Sol her

Vores anbefalinger til din ferie