Sommerferie 2024

Sommerferie er for mange årets højdepunkt. Det er her vi kan være sammen med familien i længere tid uden den daglige stress og jag - og et af de bedste steder at gøre det, er under sydens sol. Hos Escapeaway finder du et stort udvalg af rejser i sommerferien til billige priser.

Lad os bare være ærlige: Sommervejret i Danmark kan man ikke regne med. Så når skolernes sommerferie går i gang i slutningen af juni, strømmer danskerne ud i lufthavnene eller på Autobahn, for at finde vej til Sydeuropas fineste sandstrande. Her finder man en række solsikre og charmerende destinationer, hvor man kan holde en billig sommerferie, få ladet kroppen op på D-vitaminer, og lade op til den mørke, nordiske vinter. 

Populære sommerrejsemål 

Spanien
Turisme er med afstand den største industri i Spanien, og i sommerferien er der ikke en seng, der står stille - groft sagt. Men det er også klart, når man har et helt fantastisk mix af lave priser, dejligt vejr, solsikre destinationer, lækre strande og ikoniske destinationer - herunder en række helt vidunderlige ferieøer. Vi nævner i flæng Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og så naturligvis fastlandets perler Costa del Sol, Costa Brava og Costa Blanca - foruden storbyerne Barcelona og Madrid.

>> Læs alt om rejser til Spanien her

Italien
Blandt danskere er intet andet land mere populært, når det kommer til at holde sommerferie sydpå, og det forstår man godt. Det nordlige Italien modtager rigtig mange kør-selv-rejsende fra Danmark, som tager for sig af de smukke udsigter og familievenlige destinationer omkring Gardasøen, og Lidoen langs Adriaterhavet. Læg dertil nogle af verdens mest interessante vin-distrikter, ikoniske storbyer som Rom, Firenze og Milano, samt de smukke øer Sicilien og Sardinien, og du finder helt sikkert noget for enhver smag - og så har vi ikke engang nævnt Toscana... Hos Escapeaway er vi specialister i Italien mere end noget andet ferieland, så brug søgemaskinen til at finde din næste sommerferie på et udvalgt Hideaway.

>> Læs alt om rejser til Italien her

Portugal
Selvom en sommerferie i Portugal ikke er et lige så populært valg som ovenstående lande, så snyd ikke dig selv for at opleve dette fantastiske rejseland. Her får du de laveste leveomkostninger i hele EU, sammen med smukke destinationer som Algarvekysten, Madeira, Alentejo og Azorerne. Langs Duoro-floden finder du eventyrlige landskaber i et område, som har et fåtal af turister, men en overflod af store oplevelser. Kronen på det portugisiske værk er hovedstaden Lissabon, hvor gamle sporvogne rasler afsted i de smalle og stejle gader (billedet), hvor klimaet er mildt og hvor der venter nye oplevelser om hvert gadehjørne.

>> Læs alt om rejser til Portugal

Malta
Når du første gang rejser til Malta, så knib dig selv i armen en ekstra gang, for du tror ikke dine egne øjne, når du ser, hvor meget Malta har at byde på af kulturelle indslag og historiske vingesus til vands og ikke mindst til lands. Hos Escapeaway har vi også ladet os forføre af Maltas lillebror, Gozo, som du bør besøge på enhver rejse til Malta. Gozo er en selvstændig ø beliggende et stenkast fra Maltas nordkyst og byder på en helt fantastisk natur.

>> Læs alt om rejser til Malta

Cypern
Cypern er én i perlerækken af Middelhavsøer, som solhungrende nordeuropæere valfarter til efter en vinter, der igen-igen synes al for lang, mørk og kold. Cypern er som et levende museum, en sand skattekiste af seværdigheder, der kan relateres dels til dens omtumlede historie og dels til dens stratetiske placering ikke langt fra Det Hellige Land. Hvad enten du planlægger en ferie for hele familien eller i skøn tosomhed for dig og den du holder af, en aktiv ferie med vandreture i bjergene og vandsport ved kysten eller du vil dase og forkæle dig selv, så har Cypern det hele.

>> Læs alt om rejser til Cypern

Hvornår rejser vi i sommerferien?

Sommerferien starter for skolerne i Danmark i slutningen af juni og slutter i midten af august, og det er da også juli måned som er den absoluts største når det gælder afrejser.

5 tips til at spare penge på sommerferien

Her er nogle af magasinet Forbes' gode råd til at komme billigere på sommerferie. Rådene er omskrevet og suppleret, så de passer bedre til danske forhold.

1: Brug rejsesøgemaskiner til at finde flybilletter

En rejsesøgemaskine - som den, der for eksempel findes her på Escapeaway - giver dig mulighed for at vælge blandt mange afgange og flyselskaber, og du vil ofte kunne finde flybilletter til en billigere pris, end hvis du henvender dig direkte til et enkelt rejsebureau eller flyselskab.

Der er selvfølgelig ingen garanti for, at du kan finde en billig rejse med en rejsesøgemaskine, men typisk vil du have mulighed for at vælge imellem masser af gode tilbud, og, ligeså vigtigt: Mulighed for at sammenligne priser, så du har et informeret grundlag at beslutte dig på.

2: Book i god tid

Dette må siges at være den gyldne regel og specielt når du skal rejse i sommerferien. Der kan spares tusindvis af kroner på at være ude i god tid, frem for at booke sine flybilletter og sit hotel i sidste øjeblik.

Ifølge magasinet Forbes er det faktisk bedst at være så tidligt ude som 21 uger før afrejse, når du bestiller dine flybilletter. Det vil sige, at du bør købe dine flybilletter godt fem måneder, før du skal afsted, hvis du vil være sikker på at spare så meget som muligt.

Men mindre kan naturligvis også gøre det, og i mange tilfælde vil du kunne finde gode tilbud helt op til få uger før afrejse. Du kan endda benytte dig af særlige tilbud, hvis du tør at vente til sidste øjeblik, altså til få dage før du skal afsted.

Dette er dog risikabelt, hvis du skal rejse i højsæsonen og det er sommerferien jo, så i det tilfælde vil det næsten altid være klogest at være i så god tid som muligt.

3: Køb en pakkeløsning til sommer

At købe en pakkeløsning til sommerferien vil ofte være billigere end at købe fly for sig og hotel for sig. De hoteller, der samarbejder med rejsebureauer om at tilbyde pakkeløsninger til turister, er, på grund af samarbejdet, som giver dem et langt større kundegrundlag, i stand til at leje deres værelser ud til en meget lavere pris end de ellers ville kunne.

Flybilletter købt som en del af en pakke vil - af samme grund - også tit være billigere end flybilletter købt for sig.

Der er mange typer pakkeløsninger på rejsemarkedet i dag, og at købe en pakke behøver langt fra at være ensbetydende med grisefester og at sidde lårene af andre danske turister. Det er for eksempel muligt at købe bare fly og hotel samlet, hvor eneste forskel fra at finde det hver for sig er, at du sparer nogle penge og noget praktisk besvær.

Hos Escapeaway tilbyder vi udelukkende pakkeløsninger til en sommerferie og til en rimelig pris, hvor du samlet køber fly, lejet bil og et ophold på et hyggeligt, håndplukket hotel på udvalgte destinationer f.eks. på rejsemål i Italien, Portugal og Spanien

4: Vær fleksibel med datoer

Ofte havner man, når man sidder og søger på rejser, i den situation, at man må vælge mellem at komme afsted på én bestemt dato, eller at komme afsted til den bedste pris.

Det sidste kræver i mange tilfælde, at du er villig til at rejse for eksempel 3 dage tidligere eller 3 dage senere end den dato, du allerhelst ville afsted på. Der kan være mange penge at spare på blot et minimum af fleksibilitet med hensyn til dine af- og hjemrejsedatoer, så hvis prisen er vigtig for dig, er det et godt råd.

De dyreste dage at rejse på er tit om søndagen og i starten og slutningen af ugen, så hvis du kan få det til at passe med din kalender at rejse midt på ugen, er det en fordel. Dog er det ikke altid dette er tilfældet hvis du rejser i sommerferien, da der ikke er så mange forretningsrejsende.

5: Skift i store lufthavne

De store lufthavne er generelt de billigste at flyve til og fra. Hvorfor? Fordi der er mange flere afgange at vælge imellem end i de mindre lufthavne.

Hvis din destination ikke er en stor lufthavn som for eksempel Heathrow i London eller Frankfurt am Main-lufthavnen, så overvej, om du har mulighed for at skifte fly på et af disse store knudepunkter for flytrafik.

Det vil i mange tilfælde kunne give dig en billigere, samlet flypris end hvis du flyver direkte til din destination. dette råd gælder uanset om du skal rejse i sommerferien eller ej.

Rejsetiden vil selvfølgelig blive forlænget, men hvis dit fokus er på prisen, er det værd at overveje, om det ikke er for dyrt at flyve direkte.

Der er mange andre måder end de beskrevne at spare penge på ferien, men det vigtigste er at bruge sin sunde fornuft og sin sans for at prioritere - og så nyd ellers bare rejsen!

>> Læs også om rejser i juli
>> Læs også om rejser i august