Rejser i vinterferien

Januar er lang og mørk, og februar er kort og kold, men for mange lyser en vinterferie op som en tiltrængt friuge, der giver mulighed for at rejse ud og se verden. Måske til en storby i Sydeuropa, eller til en strand endnu længere væk. Book din rejse i vinterferien med Escapeaway i dag!

Vil du rejse sydpå mens vinteren raser, finder du mange rejsemål hos Escapeaway hvor klimaet er perfekt til en vinterferie.

Vinterferie med sol og varme?

Vil du bruge vinterferien på sightseeing i en spændende storby, på vandreture eller for eksempel på golfbanen, er der gode muligheder for det i det sydligste Europa. Faktisk gør de mere milde temperaturer om vinteren Sydeuropa til et oplagt rejsemål, hvis du vil holde en aktiv vinterferie. Algarvekysten i det sydlige Portugal populær er for eksempel populær blandt golfspillere, som her kan holde formen ved lige. Selv her skal du dog holde af det kolde gys, hvis vover dig ud i bølgerne om vinteren. Er drømmen en vinterferie med masser af sol og varme med afslapning ved stranden, skal du derfor normalt rejse lidt længere væk fra Europa.

Der er heldigvis masser at vælge mellem i vores program, hvis du ønsker at nyde vinterferien under varme himmelstrøg. Byt for eksempel slud og mørke ud med høj sol og dejlige hvide sandstrande i Thailand, der de senere år er blevet en vinterfavorit blandt skandinaviske rejsende. Det er ikke blot det varme, solrige klima og de fantastiske strande, som du kan glæde dig til her. Du vil også møde et usædvanligt smilende og gæstfrit folkefærd. Sammen med den høje kvalitet af hoteller og restauranter gør det Thailand til et rejsemål, du har lyst til at vende tilbage til vinter efter vinter.

De fjerne destinationer mod øst er dog ikke de eneste i vores program, som byder på masser af solskinstimer i skolernes vinterferie. Kigger du i stedet mod vest, gemmer der sig også talrige spændende destinationer til vinterferien. Her er det naturligvis ikke til at komme uden om De Kanariske Øer, hvor især Gran Canaria og Tenerife er populære om vinteren. Øgruppen er kun én time bagud, så her slipper du for jetlag. Fortsætter du sydpå, er Kap Verde et andet spændende bud på en eksotisk vinterferie i februar.

Ligger skolernes vinterferie i uge 7 eller 8?

Ja, det er faktisk et godt spørgsmål. Langt de fleste danske børn har vinterferie i uge 7, men traditionelt har Nordjylland, Fyn, Østsjælland og den københavnske vestegn haft skolerne lukket i uge 8 i stedet. På Fyn har man siden 2015 dog ændret dette til at være i uge 7 i stedet, da man på grund af nye familiemønstre oplevede, at flere børn var fraværende i både uge 7 og 8 for at kunne holde ferie med familie fra andre steder i landet. På Bornholm har man traditionelt holdt vinterferien i den uge, hvor fastelavnsmandag falder. Også på solskinsøen har man dog de senere år gjort forsøg med at fremrykke ferien for at følge resten landet bedre.

Indtil alle kommuner falder i hak, har du måske en perfekt undskyldning for at holde en forlænget ferie, fx. 10 eller 12 dage hen over uge 7 og 8. Hos Escapeaway har du netop muligheden, da du selv bestemmer rejsetidspunkt og længde. Vi sætter udvalgte hoteller og ferieboliger sammen med fleksible flybilletter med rutefly for at give dig en pakkerejse med det bedste fra begge verdener.