Rejser til Dubai

I Dubai får du det perfekte miks af bade- og storbyferie. Men ikke blot det. En rejse til denne kosmopolitiske metropol er en chance for at opleve en by som ingen anden. Her venter dig alt fra futuristiske skyskrabere til fine sandstrande. Book din rejse til Dubai med Escapeaway i dag!

Har du altid drømt om det eksotiske og luksuriøse Arabien, at blive opslugt af østens mystik. Så venter storbyen Dubai netop på dig. Kendt for sin fænomenale skyline er Dubai et af verdens smukkeste byer. Lokaliseret i den ellers så golde ørken finder man storbyen ved bredden af Omans golf. Med et indbyggertal på godt 3,5 million er Dubai også hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater. Overalt er gaderne prydet med palmer, lækre og ikke mindst eksklusive forretninger. Avenuerne er rene og byen udstråler en enorm velstand på niveau med, hvis ikke endda overgår, Hollywood, Californien.

Dubai er en romantisk by hvor dig og din udkårende kan få jer en luksuriøs ferie af bedste skuffe. Her kan du forvente at blive forkælet og betjent i verdensklasse. Og når man ikke har behov for at blive forkælet af massører, ekspedienter, tjenere osv., så kan man passende sætte sig ned et sted i byen og betragte den prangende arkitektur der findes omkring i byen. Oplevelsen er virkelig unik og skal især nydes om aftenen når lysene tændes og reflekteres i vandet tæt på.

Dubai, der er et af de syv kongeriger i De Forenede Arabiske Emirater, har næsten det hele: kosmopolitiske bylandskaber, uberørte strande, bølgende ørkenklitter, samt masser af luksus og underholdning, der kan konkurrere med store verdens-metropoler som London, Paris og New York.

Hvad enten du er til skiløb, jeepture i ørkenen, shopping i overdådige indkøbscentre eller afslapning i spabade, så har Dubai noget at byde på.

Rejsetid fra Danmark ca.. 6-7 timer: Du flyver til Dubai International Airport (DXB) ligger cirka 6 kilometer fra byens centrum.
Temperatur: Gennemsnitlig højeste dagstemperatur på 36 ° C om sommeren og 19 ° C om vinteren.
Bedste tidspunkt at rejse: Mellem oktober og april, da du her får moderate temperaturer, solskin og blå himmel.

Sådan booker du en rejse til Dubai med Escapeaway

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Dubai, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Dubai, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris. Dubai lufthavn har gode forbindelser til stort set alle store lufthavne i Europa, og ofte kan man finde meget billige flybilletter enten direkte eller med et enkelt stop. Fra lufthavnen er der kun godt 10km til Dubai centrum, eller 'Downtown Dubai'.

Rejser til Emiraterne

Læs mere om Emiraterne og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Emiraterne her

Andre links

Hoteller i Dubai

Populære hoteller i Dubai

Emiraterne, Dubai
9,5
Fabelagtigt
822 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 48 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Emiraterne, Dubai
9,2
Fabelagtigt
2708 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Emiraterne, Dubai
8,6
Meget godt
8273 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Afstand til centrum: ca. 3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Rejseguide om Dubai

Dubai er som ingen anden by på jorden, men under overfladen af det nye Dubai finder du et helt andet Dubai, hvor kulturelle oplevelser er i højsædet. Ønsker du at planlægge en kulturrejse til Dubai, kan vi anbefale dig at besøge Heritage Village, fx under ramadanen. Her vil du opleve et anderledes Dubai, hvor du kan se, hvordan den lokale befolkning synger, danser og opretholder de hundreder af år gamle traditioner. Få inspiration til din næste rejse til Dubai i denne lige rejseguide om byen.

Derfor skal du holde ferie i Dubai

Dubai er en by, hvor intet gøres halvhjertet, og derfor er dens futuristiske skyline oversået med nogle af de højeste skyskrabere på jorden. Den indbydende Jumeirah-strand med det kridhvide sand, solskin året rundt og turkis vand er måske nok det største trækplaster for tilrejsende turister, men der er også fremragende shopping-muligheder og gastronomi i verdensklasse, historiske moskeer og et stort udvalg af underholdningsmuligheder. 'The Walk' er en imponerende strandpromenade med butikker og spisesteder i topklasse.

Du kan også vælge at tage på en spadseretur rundt i Al-Bastakyia-distriktet for at opleve den, ofte oversete, historiske by, eller tage på et krydstogt langs Dubais kystlinje. 

Dubai Mall og et ret højt hus

Burj Khalifa, der er den højeste menneskeskabte struktur i verden, er også hjemsted for verdens højest beliggende natklub og restaurant, og du kan få fantastiske udsigt fra observationsdækket på 124. etage. Burj Khalifa er samtidig del af Dubai Mall, som er hjemsted for en næsten endeløs række af butikker, barer og restauranter og et stort akvarium, en skøjtebane og et indendørs skicenter. Her er altid mange mennesker og vil man besøge Dubai bør man også opleve dette unikke sted.

Faktisk er der så mange verdensrekorder i Dubai, at Guinness Book of World Records har oprettet et kontor i byen. En anden af Dubais verdensrekorder tilhører Palm Jumeirah, der er verdens største menneskeskabte ø, formet som en enorm palme og med rig mulighed for femstjernet luksus ved de fantastiske strande. Og så er der Dubai-fontænen (den næststørste i verden) med en 150 meter vandstråle, der danser til musik i et fabelagtigt lyd- og lysshow.


På markedet i Deira eller i bugten ved Dhow Wharfage kan du få et indblik i det Dubai, der eksisterede, før det blev forvandlet til indbegrebet af et olieboom, mens du i Dubai Desert Conservation Reserve kan opleve det lokale dyreliv blandt mange eventyrlystne aktiviteter.

 • Sprog: Arabisk
 • Valuta: Dubais valuta er Dirham (AED)
 • Lokal tid: Dubai er to timer foran dansk tid
 • Flyv til: Dubai International Airport  (DXB) ligger ca. 6 kilometer fra byens centrum
 • Flytid fra Danmark: er ca. 6-7 timer
 • Visa & forsikringer: Besøg følgende side fra Udenrigsministeret inden du rejser for anbefalinger vedrørende visa og forsikringer ved rejser til Dubai.

Vejr og klima

Dubai har et varmt ørkenklima med daglige højeste gennemsnitstemperaturer på 20°C om vinteren og 36°C om sommeren. Det meste nedbør kommer om vinteren, men med den smule regn, der bliver byen tildelt af vejrguderne, er det lige før, du skal være uheldig, hvis du skal opleve regnvejr i Dubai.

Kultur og historie

Dubai er en sand smeltedigel af kultur, kunst og historie, der på den ene side er tro overfor sin arabiske arv og på den anden side er hypermoderne.

I Al Quoz-distriktet er der mindst 10 kunstgallerier alene på Alserkal Street, samt et stigende antal kunstmesser i foråret, såsom Sikka og Art Dubai.

Hvis du er historisk interesseret, er der ture rundt om den smukke Jumeirah-moske flere gange om ugen og i det historiske Al Fahidi-distrikt kan man besøge Dubai Museum, som åbner døren til en fortid, der strækker sig tusinder af år tilbage i historien. 

Seværdigheder

Wild Wadi Water Park
Tag hele familien med til en dag med adrenalin og latter med et besøg i Wild Wadi Water Park. Vandparken har mere end 30 attraktioner.

Shopping i Dubai Mall
Hvis du skal have den ultimative shopping-oplevelse, bør du besøge verdens største indkøbscenter, Dubai Mall. Her finder du blandt andet designertøj og boutiques en masse.

Se Dubai fra en luftballon
Hvis du har lyst til at se Dubai fra oven, har du muligheden for at tage på en tur med en luftballon. 

Ørken-safari
Tag på en tur ind i Dubai-ørkenen og oplev store sandklitter og smukke oaser.

Burj Khalifa Observation Deck
Oplev de svimlende højder i verdens højeste bygning. Forbered dig på at blive overvældet fra det øjeblik, du træder i elevatoren.

Palme-øerne
De største menneskeskabte øer i verden byder på fantastiske sandstrande, det luksuriøse Atlantis Hotel, et akvarium og den fantastiske Aquaventure Waterpark ved Palm Jumeirah.

Al Fahidis historiske bydel
Du kan opleve traditionelle bygninger, autentiske arabiske cafeer og restauranter, museer, kunstudstillinger og meget mere i Al Fahidis historiske bydel. Hold øje med festivaler som Sikka Art Fair.

Lokal transport

 • I bil: Kør rundt i byen i dit eget tempo ved at leje en bil. Priserne kan variere, men er normalt billigere ved bestilling på forhånd. Husk, at der kræves et internationalt kørekort.
 • I taxi: Der er taxier til rådighed over hele byen, og de er nemme at finde og relativt billige.
 • I vand-taxi: Prøv en traditionel måde at se byen på ved at hoppe på en vandtaxi, som er i drift mellem kl. 5 og midnat.

Begivenheder

 • Dubai Summer Surprises: Denne lystige festival finder sted fra juli til september. Den byder blandt andet på en bred vifte af sjove familiebegivenheder
 • Middle East Film and Comic Con: Den største popkulturfestival i Mellemøsten ruller ind i byen hver april - et must for film-, tegneserie-, musik- og teaterinteresserede.
 • Camel Racing Season: I april kan du opleve Al Marmoum Heritage Festival, der byder på mange traditionelle sports-arrangementer, herunder kamel-løb.

Shopping

Få steder i verden kan hamle op med Dubais mange shopping-muligheder, der inkluderer hele 95 store indkøbscentre med fristende skattefri priser.

Dubai Mall er et af de største indkøbscentre i verden. Millioner af mennesker besøger de tusindvis af butikker og hundredvis af spisesteder hvert år.

Strande

Du vil finde mange fremragende strandområder omkring Dubai, som sammen med det unikke klima udgør den største attraktion for mange udenlandske gæster. Den mest kendte strand i området er Jumeirah Beach, der ligger på Palm Jumeirah, og hvor du kan holde hele din badeferie, hvis du har lyst, fordi mange af hotellerne har deres egne private strandfronter.

Lige syd for ligger Kite Beach, der er populær blandt kitesurfere og paddleboardere. Mens mange strande tilhører hoteller og er private (selv om du ofte kan bruge dem mod betaling af et gebyr), er der mange offentlige strande at besøge, herunder Mazer Beach Park, som byder på masser af gode faciliteter.

Den livlige Dubai Marina byder på mange restauranter, barer og underholdningstilbud, samt nogle af de smukkeste yachter og luksuslejligheder. Om dagen er området for shopping, mens det om aftenen byder på et livligt natteliv på de mange barer.

Maden

At spise på restaurant er en af de største fornøjelser i downtown Dubai. Her finder du mad fra alle hjørner af kloden til priser, der passer til alle budgetter. 

Nyd udsigten fra Burj Khalifa's skyhøje restaurant, gå på opdagelse på de lokale markeder eller udforske mulighederne på Palm Jumeirah. Bemærk, at lokalbefolkningen spiser sent i De Forenede Arabiske Emirater, hovedsagelig på grund af varmen. Typisk spier man middag omkring kl. 9 eller kl. 22, men de fleste restauranter åbner tidligere for at imødekomme de internationale gæsters behov.

Du bør også prøve en mint-te i et typisk arabisk tehus, der byder på frisk og kølig smag og traditionel arabisk te-kultur.

Nattelivet

Der er et stort udvalg af barer og klubber i Dubai, der tager højde for enhver tænkelig smag. Du kan slappe af ved stranden ved en af de mange strandklubber, der byder på DJ'er eller levende musik. Eller du kan frekventere et af de luksuriøse hoteller, der byder på panoramaudsigt over den fantastiske Dubai Marina og Palm Jumeirah (som ser endnu mere fantastisk ud ovenfra).

Husk at weekenden i De Forenede Arabiske Emirater anses for at være torsdag og fredag, så planlæg dit besøg, dine overnatninger og dine ture i byen i overensstemmelse hermed.

Du bør også være opmærksom på Ramadanen, hvor meget af byen bliver fastende. Mange hoteller holder dog deres barer og restauranter åbne i løbet af denne tid for at imødekomme de internationale turisters behov.

Familieferie

Hvis du har børnene med dig på ferien, vil du finde mange attraktioner og aktiviteter i Dubai, der kan holde børnene beskæftigede, uanset deres alder. Det skal bemærkes, at familien er en vigtig del af kulturen i De Forenede Arabiske Emirater, og du vil derfor modtage en varm velkomst som familie. 

Blandt de mange oplevelser for store og små børn i Dubai finder du Jumeirah Beach, der er fantastisk for hele familien, kite surfing for de ældre børn, samt et fantastisk akvarium og en overflod af naturparker og forlystelsesparker - herunder verdens største forlystelsespark (IMG Worlds of Adventure) - for alle aldre af børn, ja sågar voksne.

Hoteller - hvor skal du bo i din ferie?

Hvil og afslapning er et must, når der er så meget at opleve i Dubai. Der er et bredt udvalg af hoteller til alle budgetter, fra femstjernede luksushoteller i centrum over strandhoteller til ferie-resorter i ørkenen. 

Da byen ligger lige ved Den Arabiske Golf, vil du se den maritime indflydelse og arv overalt. Ikke mindst spiller spa-bade en stor rolle her og Dubai er regionens centrum for spa-bade og andre wellness-faciliteter.

Turist information

På Dubais officielle turistbureaus hjemmeside kan du finde en oversigt over de mange forskellige destinationer i Dubai, og de oplevelser der venter dig der. På turistkontorets hjemmeside finder du også et interaktivt kort over Dubai. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Dubai. Når du rejser til Dubai handler det for mange om at blive behandlet som en VIP, så hvis du rejser til Dubai, skal du gerne have sparet lidt penge sammen. Det er rimeligt dyrt at holde ferie i her, men du får også nogle eksklusive oplevelser for dine penge. I Dubai finder du en overflod af flamboyante hoteller, indkøbscentre, samt et svimlende udvalg af spisemuligheder, hippe klubber og barer.

En rejse til Dubai kan evt. kombineres med en tur til Abu Dhabi, som ligger kun ca. 80km væk.