Rejser til Alsace

Alsace i det nordøstlige Frankrig er et stort turistmål nær grænsen til Tyskland. Det mærkes såvel i byens arkitektur, det spændende køkken og smukke landskab. Book din rejse til Alsace med Escapeaway i dag!

Når jeg tænker på Alsace, ser jeg først og fremmest de maleriske landsbyer i området for mig med deres smukke bindingsværkshuse, smalle gyder og hyggelige pladser. Jeg synes, de er utroligt charmerende. Derefter tænker jeg på de skønne hvidvine i området, fordi jeg altid sætter pris på en god vin. Og endelig ser jeg for mig et fantastisk grønt landskab, hvor vinmarkerne står side om side og bugner af druer af den højeste kvalitet. Velkommen til Alsace med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Frankrig hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

I Alsace er der en god blanding

Alsace var oprindeligt et tysktalende område, der med tiden blev mere og mere påvirket af fransk kultur, så det er ikke overraskende, at mange i Alsace er tosprogede, og at der opstod en særegen dialekt i området, som hedder “elsassisk”. Befolkningen i området navngav endda deres børn med dobbeltnavne, hvoraf det ene var fransk og det andet var tysk. Og selvfølgelig er gastronomien i området også påvirket af de to landes forskellige kulturer og har særlige træk fra begge lande. Med andre ord er der en dejlig blanding her i Alsace!

Et kendt vinområde

Mange rejser til Alsace for at opleve de fine vine og dette "vinparadis" har et godt ry, der strækker sig helt tilbage til middelalderen. Og selvfølgelig nyder jeg også de gode, forfriskende vine, når jeg er der, men det er faktisk ikke det første, jeg bestiller. Nej, jeg begynder altid min ferie i Alsace med en stor kold øl. Det er blevet en tradition - og så mærkeligt er det faktisk ikke, idet Alsace er kendt for sine gode øl og navnlig det mest kendte øl-mærke Kronenbourg.

Maleriske landsbyer og autentisk mad

Alsace er som sagt et sted med en lang og spændende historie og smukke omgivelser. Derfor elsker jeg at køre rundt i bilen fra by til by og slå mig ned på et torv og nyde den lokale atmosfære. Alsace er ikke for stor, og det meste ligger inden for overskuelig kørselsafstand. Mine favoritter er, blandt mange andre, de hyggelige landsbyer Riquewihr og Kaysersberg, charmerende Colmar og historiske Strasbourg.

Det bedste fra begge verdener

Når det er tid til en god frokost eller middag, bliver du heller ikke skuffet. I Alsace er mad og vin i fokus, og man holder fast i traditionerne. Derudover får du det bedste af to verdener, dels fra Frankrig og dels fra Tyskland. Det siges, at Alsace har det rigeste og mest varierede køkken i hele Frankrig. Så sæt dig ned og nyd lækkerierne!

Følg "La Route du vin"

For dem, der er interesserede i vin, kan et besøg hos en vinproducent være interessant, og de vil byde dig velkommen, som f.eks. Familien Trimbach. Deres gård, F E Trimbach, ligger i Ribeauville, og her kan du prøvesmage vine, som du bagefter kan købe med dig hjem.

Ellers følger du bare den smukke vinrute, der tager dig fra den nordlige del af Strasbourg til Thann i syd. Skove, vinmarker, ruiner og middelalderlige landsbyer er nogle af de ting, du kan nyde langs denne vej. Jeg ved ikke med dig, men for mig er det et himmerige på jorden!

>> Læs om vingårdsferie i Frankrig her
>> Læs også om rejser til Provence

Rejsemål i Alsace

  • I den solbeskinnede vinby Ammerschwihr er du omgivet af Alsaces karakteristiske grønne vinranker. På en rejse til Ammerschwihr er de gode smagsoplevelser da også i højsæde, men der er også mange spændende seværdigheder at udforske i området.
  • Saint Louis er en fransk forstad til Basel. Her har du derfor chance for at opleve en enestående kombination af fransk, tysk og schweizisk kultur. Byen er ikke blot et oplagt udgangspunkt for at udforske Basel, men også resten af Rhin-regionen.