Rejser til Ammerschwihr

Vinbyen Ammerschwihr ligger midt i Alsace blandt grønne vinranker. Området er verdenskendt for sin vinkvalitet.

Landsbyen Ammerschwihr ligger på den 170 km lange vinrute, der løber gennem Alsace, her ca. 9 km fra byen Colmar og ca. 75 km fra Strassbourg. Det er en lille solbeskinnet landsby, der primært identificerer sig som vinby, men som før Anden Verdenskrig var en eventyrlandsby med befæstning, tårne, markeder, bindingsværkshuse og vintønder i hver en kælder. Det var dengang, byen var ombejlet og havde tre provster, tre byporte og tre tårne.

Ammerschwihr er en destination i Frankrig, som vi i øjeblikket ikke tilbyder rejser til. Du kan derfor med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge med på de sociale medier, og på den måde være blandt de første til at få besked, når vi lancerer rejser til Ammerschwihr. Hos Escapeaway finder du udelukkende en samling af nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser, og mens du venter på, at vi lancerer rejser til Ammerschwihr, kan du jo tage et kig på nogle af de mange andre rejser i vores program til rejsemål i Frankrig, f.eks.:

>> Spændende rejser til Provence

Vin i højsædet

I dag er eventyret og de eventyrlige kulisser historie, men det er vinproduktionen ikke - den er fortsat i højsædet, og det er ikke uden grund. Byen er nemlig verdenskendt for sin vinkvalitet og en af de mest vinproducerende byer i Alsace. Den absolut mest kendte vingård er Kaefferkopf, der er en af "Grand Cru" producenterne i regionen. Ammerschwihr ligger i et billedskønt område blandt knejsende vinranker, der tilhører de største vinproducenter i området, og tilmed i en af de smukkeste dale i regionen.

Vinfestival og påskeæg

Den sidste weekend i april er der vinfestival i regionen, og det fejres også her. Og 14 dage før påske kan man besøge en udstilling med flotte og fantasifuldt dekorerede påskeæg i nabobyen Kaysersberg (ca. 4 km derfra). 

Seværdigheder og oplevelser

Château de Kaysersberg

Kun ca. 5 kilometer fra Ammerschwihr ligger ruinborgen Château de Kaysersberg, der har været opført på listen over nationale historiske monumenter af det franske kulturministerium siden 1841. 

Slottet blev bygget til Albin Woelflin, kejserlige foged for Frederik II (den hellige romerske kejser) omkring 1220. Det havde en vigtig strategisk rolle, eftersom det mulligjorde imperiet at forsvare én af hovedruterne på det tidspunkt, der førte gennem Lorraine Voges-bjergene mod Lorraine. I det 14. århundrede var slottet residens for den kejserlige foged, hvorefter det i anden halvdel af det 15. århundrede moderniseret betydeligt som følge af udviklingen i artilleri og skydevåben.

Det blev restaureret af Lazarre de Schwendi i 1583 og ifølge arkæologiske udgravninger blev slottet forladt i slutningen af det 16. århundrede. Efter den franske revolution blev det erklæret nationalt arv og solgt til François Joseph Boecklin de Boecklinsau, der plantede vin ved slottet.

Musée Albert-Schweitzer

Kun 3-4 kilometer fra Ammerschwihr ligger museet Musée Albert-Schweitzer, der er dedikeret til Dr. Albert Schweitzers hospitalsarbejde i Lambaréné (Gabon). Museet, som blev opført i 1981, huses i den bygning, hvor Albert Schweitzer blev født den 14. januar 1875. 

På udstillingerne kan du se fotografier, dokumenter, personlige memorabilier og forskellige genstande fra hospitalet i Lambaréné (såsom masker, musikinstrumenter og kanoer m.m.), som viser forskellige sider af Schweitzers kontroversielle og nyskabende arbejde.

Musée historique de Kaysersberg

Museet ligger i Kaysersberg historiske centrum og rummer spændende udstillinger af byarkitektur i Alsace i begyndelsen af det sekstende århundrede og samlinger med religiøs kunst fra det fjortende til det attende århundrede - herunder en yderst sjælden Jomfru Maria-skulptur - foruden en møntsamling, en lille arkæologisk samling m.m.

Bestil billige rejser til Ammerschwihr online

Brug søgemaskinen fra Escapeaway når du skal finde billige rejser til Ammerschwihr i Alsace. Vi søger automatisk efter de bedste ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller i Ammerschwihr. Fælles for alle er, at de ligger i toppen med gode anmeldelser fra både vores egne gæster og fra gæster i andre lande. Samtidig har og får du friheden til at søge med valgfri rejsedato, valgfri rejselængde og nettets bedste priser på både fly og indkvartering.

Vi har med andre ord gjort det store arbejde for dig - nu skal du bare bestemme, hvornår du vil rejse til Ammerschwihr - og med hvem. Der er mulighed for afrejse fra bl.a. København Kastrup, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Søgemaskinen sammenligner automatisk de bedste priser på flybilletter med både rutefly og lavprisselskaber som f.eks. Ryanair og easyJet og kombinerer dem med vores udvalgte ferieboliger i Ammerschwihr. Alle dele af rejsen samles herefter i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj en lejebil eller transfer (transport tur/retur mellem lufthavnen og dit hotel) til pakken for den bedste og mest fleksible oplevelse, når du ankommer til rejsemålet.

God rejse!

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Ammerschwihr