Rejser til St. Louis / Basel

Holder du ferie i Saint Louis, som er en fransk forstad til Basel, har du en enestående chance for at opleve mødet mellem fransk, tysk og schweizisk kultur. En rejse til Basel St. Louis er en mulighed for at opleve det bedste af Rhin-regionen.

Selve det geografiske kontaktpunkt mellem de tre lande er markeret af den futuristiske skulptur Dreiländereck, som du kan se stå midt ude i Rhinen. Saint Louis, som har knap 13.000 indbyggere, blev officielt blev grundlagt i 1684 af Ludvig 14. af Frankrig. Den er ligesom Basel opstået som et trafikknudepunktet ved det såkaldte Rhinknæ. I dag har du da også stadig gode transportmuligheder til og fra Saint Louis, ikke mindst på grund af lufthavnen EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg, der ligger her.

Der er sket meget i Saint Louis de sidste par årtier med opførsel af blandt andet et nyt rådhus, bibliotek og kulturcenter. Blandt byens største arbejdsgivere er flere medicinalfirmaer og lufthavnen. Selvom der er et rigt kulturliv i Basel, har Saint Louis også selv meget at byde på med talrige begivenheder i løbet af året. Her afholdes for eksempel årligt en stor bogmesse, som tiltrækker 30.000 besøgende og 300 forfattere. 

Attraktioner og seværdigheder

Der ligger talrige restauranter af stort set alle slags i Saint Louis, så du behøver sjældent gå langt for at få stillet sulten. Vil du have nogle lokale delikatesser med hjem, kan du i byens butikker holde udkig efter mærkaten "Les trésors de Saint-Louis – Alsace", som viser, at dette er et produkt med lokal oprindelse, hvad enten det er øl eller bagværk. 

Har du din base i St. Louis, har du med bus eller sporvogn selvfølgelig også Basels mange shoppingmuligheder, barer og gode restauranter inden for få minutters rækkevidde. Her kan du ligeledes gå på opdagelse i et køkken, der afspejler byens beliggenhed, hvor tre lande mødes.

Derudover kan det naturligvis anbefales at udforske nogle af Schweiz' tredjestørste bys spændende museer såsom Kunstmuseum Basel, hvor du finder værker fra blandt andet Picasso. Du kan også få lang tid til at gå med blot at spadsere en tur rundt i den gamle bydel og beundre de gamle, velholdte bygninger fra middelalderen. Gå for eksempel en tur hen over Mittlere Brücke (midterbroen), som stammer tilbage fra 1300-tallet. 

Du kan dog også tage i modsat retning af til La Petite Camargue Alsacienne, der er en naturpark på over 900 hektar i den nordlige del af Saint Louis. Området er en tidligere flodslette, der i dag består af vådområder, enge og oversvømmet skov. Her er vandrestier og gode chancer for at spotte et rigt fugle liv. Her er også et lille museum, som fortæller parkens historie og om udretningen af Rhinen. 

Der ligger også et par interessante kunstmuseer i selve Saint Louis. I et tidligere Fernet-Branca distilleri kan du for eksempel besøge Fondation Fernet-Branca, som har skiftende udstillinger af franske og internationale kunstnere. Du kan naturligvis købe en flaske Fernet-Branca i gavebutikken.

>> Læs også om rejser til Mulhouse
>> Læs her om rejser til Tyskland

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Basel - St. Louis