Rejser til Eguisheim

Eguisheim er en lille perle på vinruten med middelalderlige bymure, toppede brosten og pastelfarvede bindingsværkshuse. Her fornemmer man virkelig tidligere tiders by-liv og her er samtidig mulighed for at smage på mange af de lokale vine direkte hos producenten idet vinmarkerne støder direkte op til byen. 

Eguisheim ligger kun fem km syd for Colmar og er en af de små, velbevarede, idylliske middelalderbyer på Alsaces vinrute. Byen har en yderst velbevaret bykerne. 

De små gamle gader danner næsten to koncentriske cirkler omkring selve bymidten, idet de følger de gamle bymure. Byen er naturligvis domineret af de mange vinavlere, som har udsalg flere forskellige steder og også tilbyder vandreture i de omkringliggende vinmarker.       

Bagsiden af medaljen, når man rejser til Eguisheim er, at du nok ikke kommer til at opleve byen helt på egen hånd. I løbet af dagen lægger mange endagsturister vejen forbi, og det er da sikkert også forklaringen på det forholdsvist store antal spisesteder, caféer og vinstuer i den lille by. 'Forsiden af medaljen' er en by fuld af liv med central beliggenhed i regionen. Et ophold i Eguisheim vil være et godt udgangspunkt for mange interessante udflugter inden for kort afstand, og samtidig kan du bo i smukke historiske rammer. Det kan absolut anbefales at parkere på den offentlige P-plads i udkanten af byen, så man kan nyde det historiske centrum til fods.

Seværdigheder og oplevelser i Eguisheim

Parc naturel régional des Ballons des Vosges

Parc naturel régional des Ballons des Vosgeser er et beskyttet natur-område bestående af skov, græsarealer, vådområder, landbrugsjord og historiske steder, som officielt blev udpeget som regional naturpark i 1989. 187 kommuner tilhørende departementerne Haut-Rhin, Vosges, Haute-Saone og Territoire de Belfort er en del af parken.

Det er en af de største og mest befolkede franske natur-parker med en bred vifte af habitater i parken og et rigt og varieret plante- og dyreliv som blandt andet tæller ugler, losser, vandrefalke og tjurer.

Château du Hohlandsbourg

Slottet blev bygget i 1279 på ordre fra Colmas daværende borgmester, Siegfried i Gundolsheim. Med dets beliggenhed 620 meter over havets overflade var det slottets funktion at overvåge Colmar og den omgivende region. I 1281 gjorde byens borgere oprør og satte ild til slottet med hjælp fra fogeden Otton d´Ochenstein.

Slottet blev i 1410 givet som et len til Ribeaupierres,  der var var grever af Lupfen, og som udbyggede det. I det 16. århundrede tilhørte slottet Lazarus von Schwendi, der var general for det hellige romerske rige, og som - ifølge egne beretninger - ikke bare udvidede og styrkede slottet, men også bragte de i dag kendte furmint-vinstokke fra Ungarn til Alsace. 

I dag er slottet på listen over nationale monumenter i Frankrig.

Château Saint-Léon

Château Saint-Léon blev bygget af Eguisheims grever og blev overtaget af biskoppen af Strasbourg i det 13. århundrede. Senere besatte en biskoppelig foged det indtil den franske revolution (1789). Slottet var oprindeligt omgivet af en voldgrav, som først blev fyldt i det 18. århundrede. Huse bygget i borggården blev ødelagt af en brand i 1877, som også beskadigede slottet.

I 1885 blev det købt af biskoppen i Strasbourg gennem mægling af en M. Stumpf, der ønskede at bygge et kapel dedikeret til Skt. Leo. Resterne af det befæstede tårn blev ødelagt og kapellet bygget på dets plads, hvilket blev udført af arkitekten af historiske monumenter, Charles Winkler, der afsluttede kapellet i 1895. Winkle tilføjede senere også en renæssance-balkon og restaurerede andre dele af slottet.

I dag er slottet, ligesom Château du Hohlandsbourg, på listen over nationale monumenter i Frankrig.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Eguisheim