Rejser til Mulhouse

Man fornemmer straks at Mulhouse er en af de største byer i Alsace. Her er et mylder af mennesker og et bredt udvalg af spændende steder at besøge for nysgerrige i alle aldre. Foruden alle de restauranter og butikker der nu engang hører til en mellemstor fransk by. 

Mulhouse er Alsace's største by mod syd. Her kan man opleve rigtig og mere nutidig bystemning end i de små nuttede bindingsværksbyer længere nordpå i vinlandet. Mulhouse ligger kun ca. 35 km fra den internationale lufthavn Mulhouse/Basel, og som navnet giver et fingerpeg om, også temmelig tæt på den schweiziske grænse. Her er hektisk og her er trafik, men i det velbevarede historiske centrum finder man lange gågader med alverdens butikker, restauranter og caféer, hvor man sagtens kan få sig en behagelig slentretur.

Byens største force er uden tvivl alle de mange interessante muséer af virkelig høj kvalitet, som kan besøges af både børn og voksne: Det store bilmuseum (Cité de l'Automobile) er verdensberømt og fortæller automobilens historie, museet har tilnavnet "Bilernes Louvre", hvilket må sige nok i sig selv. Har man mod på endnu mere teknik, er der togmuseet (Cité du train) eller Electropolis, som er en slags eksperimentarium. Biler og tog appellerer måske mest til drengene, men så kan museet med stof-tryk (Musée de l'impression sur Étoffes) måske interessere pigerne? Mulhouses Zoologiske Have har stor succes med at få dyrene i fangenskab til at yngle og dette skyldes højst sandsynligt de gode vilkår, dyrene har i denne moderne zoo.

Når man rejser til Mulhouse møder man en alsidig by med sin egen identitet - en by med central placering, som bestemt er et besøg værd.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Mulhouse