Rejser til Ribeauville

Ribeauville er en lille, idyllisk vinby i Alsace omtrent halvvejs mellem Strasbourg og Mulhouse. På bakketoppene omkring byen ligger tre borgruiner, Saint-Ulrich, Girsberg og Haut-Ribeaupierre, som blev bygget i middelalderen, da byen var hovedsæde for Seigneurs de Ribeaupierre. En tur op til en af dem, kan varmt anbefales for at nyde udsigten ned over byen.

Fransk bindingsværksidyl

De talrige vinmarker, som omgiver Ribeauville, er dog lige så gamle som borgene og endnu vigtigere for byen som rejsemål. Ribeauville ligger nemlig på den populære 'Route des Vins d'Alsace', som er Frankrigs ældste vinrute, og hvert år bringer mange besøgende til byen. I betragtning af dens forholdsvis beskedne størrelse (cirka 5.000 indbyggere) byder Ribeauville af samme grund talrige vinbarer og restauranter, hvor du kan forkæle dine smagsløg med resultatet af den lokale vinavl.

Inden du sætter dig til rette med et godt glas vin, bør du blot spadsere en tur ned ad den delvist bilfri hovedgade, Grand’Rue. Langs gaden ligger en perlerække af maleriske bindingsværkshuse, som trods flere hundrede år på bagen, er i flot stand. Flere af bygningerne er åbne for besøgende såsom rådhuset, Hôtel de Ville, fra det. 18. århundrede, der rummer en udstilling af sølvbægre. Dertil kommer de små, charmerende kirker og torve med små springvand og fortovscaféer.

Det er en betagende, lille by, som du hurtigt vil føle dig hjemme i. Langs hovedgaden er der måske nok en hel del turister i højsæsonen, men i sidegaderne og de mere yderlige dele af byen, hersker der selv på dette tidspunkt en rolig landsbyatmosfære. På en rejse til Ribeauville kan det desuden varmt anbefales, at bruge byen som udgangspunkt for ture i nærområdet og længere udflugter. Der er adskillige andre stemningsfulde landsbyer på denne egn som for eksempel nabobyen Riquewihr bare 5 kilometer mod syd, der er kåret til en af de smukkeste landsbyer i Frankrig. Du skal naturligvis også sætte god tid af på rejsen til at besøge nogle af områdets mange anerkendte vingårde.

Book din rejse til Ribeauville her

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af vores håndplukkede hoteller i Ribeauville, du finder i vores program. Vi er specialister i finde de mest charmerende hoteller i Frankrig med de bedste gæsteanmeldelser. Dem kan du finde i søgemaskinen her på siden.

I søgemaskinen kan du samtidig nemt bestille fly til en af de nærmeste lufthavne, for eksempel lufthavnen ved Basel eller Strasbourg. Du vælger selv om du vil rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Vil du have mest muligt ud af din ferie i Alsace, anbefaler vi, at du supplerer med en lejebil. Det hele får du så som en samlet pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Ribeauville