Rejser til Riquewihr

Riquewihr er en af de mest charmerende og bedst kendte af Alsaces små vinbyer. Denne lille landsby, som ligger med sine velbevarede bindingsværksbygninger ved foden af Vogeserne, indgår således på den kendte Route du Vin, der bringer mange besøgende til byen og områdets vingårde.

En af Frankrigs smukkeste landsbyer

Riquewihr, som er på den prestigefyldte liste over "De smukkeste landsbyer i Frankrig", opstod formentlig allerede i det 8. århundrede omkring en vingård. Det var dog især i det 16. århundrede, at byen blomstrede op takket være vinavlen i området. Den velrenommerede vin blev eksporteret til det meste af Europa, og gav byen en velstand, der stadig ses i dag i form af de smukke bindingsværksbygninger i den gamle bydel, Vieille Ville.

Det er svært at forestille sig et mere idyllisk sted at rejse hen. I foråret og om sommeren er byens gader fyldt med flotte blomster. Rejser du hertil hen mod jul, kan du også opleve en unik stemning, når julens magi kombineres med de alsaciske traditioner. Uanset hvornår du rejser til Riquewihr, kan du glæde dig til at gå en tur rundt i den smalle, hyggelige gader og nyd den intime stemning. Ikke overaskende er der en del souvenirbutikker, men søger du lidt ned i sidegaderne og de små baggårde, fornemmer du tydeligt den autentiske landsbyatmosfære og historiens vingesus.

Der er naturligvis også adskillige fortovsrestauranter og vinstuer i Riquewihr, hvor du kan slå dig ned med et glas vin. Det kan også anbefale at udforske lækkerierne på de markeder, som afholdes i byen flere gange i løbet af ugen året rundt. Det siger derfor næsten sig selv, at Riquewihr er perfekt til en rigtig livsnyderferie eller en romantisk vinrejse for to. Samtidig er der omkring byen bjerge og skove, som indbyder til naturskønne vandreture, hvis da ikke områdets spændende vingårde lokker for meget.

Riquewihr er også et godt udgangspunkt for at besøge nogle af de mange andre maleriske landsbyer i Alsace. Bare 5 kilometer mod nord ligger for eksempel Ribeauville, der ligeledes hører til blandt de mest kendte vinbyer i Alsace. Til lidt længere udflugter er også større byer som Colmar (15 km) Strasbourg (75 km) eller Mulhouse (60 km) inden for din rækkevidde.

Bestil en rejse til Riquewihr online

Vi glæder os til at byde dig velkommen i denne lille perle af en vinby som gæst på et af de håndplukkede hoteller, du finder i vores program. Hos Escapeaway Rejser er vi specialister i finde de hoteller, som har de mest tilfredse gæster. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker og vil du kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse, er det også nemt hos os.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Riquewihr