Rejser til Rouffach

Rouffach er en lille by med cirka 5000 indbyggere ved foden af Vogeserne i Alsace. Den har rødder helt tilbage til romertiden og har en lille, malerisk bymidte med historiske monumenter og karakterfulde huse. Nu til dags er byen et populært stop på den kendte Alsace vinrute, Route des Vins, som forbinder en perlerække af regionens mest charmerende vinbyer og -gårde. 

I midten af Rouffach, der ligger omkring 15 kilometer syd for Colmar, ligger Église Notre-Dame de l'Assomption. For byens forholdsvis beskeden størrelse er det en stor middelalderkirke, som dominerer den gamle bykerne. Omkring kirken spreder hyggelige brostensbelagte gader sig ud mellem gamle huse, hvoraf adskillige ligeledes er flere hundrede år gamle. Læg mærke til "Heksetårnet", Tour des Sorcières, fra det 14. århundrede, som helt op til det 18. århundrede blev brugt som fængsel. På tårnets spids er en storkerede.

Koncentreret omkring den gamle bymidte er et overskueligt, men godt udvalg af restauranter. Her kan du fordybe dig i det, som mange rejser til Rouffach og Alsace efter; gastronomien. Udover de gode vine, som stammer fra markerne omkring byen, kan du også se frem til de velsmagende retter lavet på lokale råvarer. I løbet af året tiltrækker også festivalerne Musicalta, Witch fete og Rouffach en Fête med forskellige temaer også mange besøgende, ligesom julemarkedet altid er en uforglemmelig oplevelse.

Der ligger en togstation i byens østlige udkant, hvorfra der er forbindelse mod Colmar og Mulhouse henholdsvis nord og syd for Rouffach. Det kan dog anbefales at have en bil til rådighed, hvis du vil have mest muligt ud af rejsen. Med udgangspunkt i Rouffach kan du for eksempel besøge nogle af de andre hyggelige landsbyer i regionen, som er en del af Route des Vins d'Alsace. Vinbyer som Riquewihr, Ribeauvillé og Eguisheim ligger for eksempel alle inden for en halv times kørsel.

Book en rejse til Rouffach her

Brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Rouffach. Vil du ikke køre hele vejen til Frankrig selv, kan du også nemt finde en flybillet til den nærmeste lufthavn, for eksempel Basel eller Strasbourg. Vil du have mest muligt ud af din ferie i Alsace, anbefaler vi, at du så supplerer med en lejebil. Det hele får du så som en samlet pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Rouffach