Rejser til Strasbourg

Hovedbyen i Alsace, Strasbourg, byder på historiske kontraster. Her er Europabyen og den smukke historiske bymidte naboer i byen, der gennemskæres af Rhinen og dens bifloder. Bestil en billig og fleksibel rejse til Strasbourg med Escapeaway.

Mod øst - på den anden side af floden fra det turistede centrum - ligger La Krut, som kvarteret Krutenau kaldes i folkemunde. Her syder det af liv i de små gader, der er fyldt med caféer, grønthandlere og gallerier. Universitetet og kunstakademiet er garanter for et evigt pulserende ungdomsliv. Og så må man jo heller ikke glemme, at Frankrigs suverænt største bryggeri, Kronenbourg, holder til i Strasbourg.

I den nordlige del af byen ligger det tyske kvarter med imponerende og pompøse bygninger fra den tyske periode fra 1871 til 1914. Bydelen huser mange offentlige institutioner, men også et levende kulturliv med blandt andet Nationalteatret.

Le Grand Île er den første bykerne i verden, der af UNESCO blev klassificeret som verdensarv, og her residerer den enorme katedral i det historiske kvarter med bygninger fra middelalderen, renæssancen og klassicismen. I det historiske centrum myldrer det med restauranter, butikker, caféer og souvenirboder, og i de små, gamle gader og på de store pladser mødes studerende, turister og businessmænd - alle på vej imod hver sine gøremål. I Strasbourg mødes det historiske og det moderne. Europabyen med dens mange institutioner og den historiske bykerne står som to kontraster, der samler den pulserende storby.

Når man rejser til Strasbourg kommer man til den største by i Alsace, som tillige er hjemsted for en lang række europæiske institutioner. Europaparlamentet med dertilhørende personale, pressekorps, lobbyister osv. flytter hertil fra Bruxelles i fire dage hver måned året rundt. I disse dage er byen fuld af liv, og alle restauranter og hoteller er fuldt booket. Desuden holder blandt andet Europarådet og den Europæiske Menneskerettighedsdomstol til i Strasbourg.

>> Læs også om rejser til Provence
>> Læs også om rejser til Languedoc-Roussillon

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Strasbourg