Rejser til Ventron

Rejs til Ventron i Frankrig med Escapeaway. Oplev fransk bjerghygge og storslået natur på en ferie, hvor du selv bestemmer tempoet.

Den lille landsby Ventron, som ligger i hjertet af Vogeserne, en bjergkæde i det nordøstlige Frankrig, byder på naturrige og frodige omgivelser med berømte termiske kilder, vandfald, bjergsøer, floder og storslåede granskove. Der er derfor masser af muligheder her for dig, som elsker aktive ferier med masser af frisk luft  - både sommer og vinter. 

Du kan bruge ferien i Ventron med skiløb på familievenlige pister, med vandreture på mere end 120 km afmærkede stier eller suse gennem de smukke landskaber på mountainbike. De dage hvor du vil tage det lidt mere roligt og samle kræfter, kan du udforske områdets mange historiske og kulturelle seværdigheder eller fordybe dig i den lokale gastronomi.

Fredelige Ventron som har godt 900 indbyggere, ligger omgivet af runde, grønne bjerge i 600 til 1200 meters højde. Byen har siden oprettelse af Frankrigs nye storregioner i 2016 hørt under Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine regionen, der også kaldes Grand Est. Regionen er opdelt i en række mindre departementer, hvor Ventron ligger i Vosges-departementet. Næsten 50 % af dette er dækket af skov, hvilket gør det til Frankrigs tredjemest skovrige departement. 

Vejret

Generelt er regionens vintrene ganske lange, kolde og snerige, men på grund af bjergenes indflydelse på mikroklimaet, kan der være en vis lokal variation. Somrene er ofte varme, ligesom både forår og efterår er behagelige med milde temperaturer, som gør Ventron til et oplagt rejsemål i denne periode. Bjergene betyder, at der trods et højt antal solskinstimer i regionen hele året kan være perioder med nedbør. Det er med til at sikre de rette vækstforhold for de frodige skove. 

Lokal transport

Selvom Ventron er ikke større end at du kan gå rundt, må det anbefales at have en bil til rådighed, når du rejser til Ventron. Ikke mindst hvis du vil gøre brug af de mange friluftstilbud, er det en fordel at kunne køre omkring på egen hånd. Vejene er generelt af god kvalitet, selv de mindre af slagsen. 

Aktiviteter og seværdigheder

Navnet Ventron stammer fra det germanske ord for vinter. Det er et ganske passende navn for byen, som modtager en del feriegæster i vintersæsonen. De kommer blandt andet for at nyde godt af det nærliggende lille, men familievenlige skiresort, Ermitage Frère Joseph, som byder på 9 pister af forskellige sværhedsgrader. Alt efter sneforholdene er dette skiresort åbent fra medio december til medio marts. Der er også 3 gratis langrendsløjper omkring byen, som blandt andet inkluderer en 1 km løjpe, der er god for nybegyndere. Du kan sågar prøve kræfter med snesko på to markede spor.

Rejser du i stedet til Ventron i sommerhalvåret, giver de smukke, frodige bjerglandskaber mindst lige så mange muligheder for at holde en aktiv ferie. 120 km vandrestier gør området til noget nær et paradis for vandrere. Du kan hente et oversigtskort over stierne på byens turistkontor. Her kan de også fortælle dig mere om de to ruter, som er specielt tilrettelagt for familer. Foretrækker du at komme omkring på to hjul, har du også fundet det rette feriemål. Udforsk de næsten 80 km markerede mountainbike-ruter, der byder på noget i alle niveauer. Skal hele familien med, kan I eventuelt leje el-mountainbikes. Du behøver i øvrigt ikke kun køre "off-road" på mountainbike, da der også er ruter til almindelige cykler gennem det bakkede terræn, som følger mindre veje og et nedlagt jernbanespor.

De dage hvor kroppen skal have lov til at hvile lidt, eller når du har lyst til mere kulturelle attraktioner, er der både i Ventron og de nærliggende byer masser at opleve. I Ventron bør du lægge vejen forbi kapellet fra 1757 ved bunden af skiområdet, Hermitage Frère-Joseph, der blev bygget til ære for en eneboer, som boede her i det 18. århundrede. Du kan også gøre et stop ved Domaine Beaucerf, hvor du kan smage på lokalt produceret vine. Inde i landsbyen kan du i La Maison Artisanale se og eventuelt købe lokalt kunsthåndværk. For familier er det oplagt at besøge Le Musée des 1001 Racines - et museum der med flotte træskulpturer præsenterer naturen i et nyt, eventyragtigt lys.  

Begivenheder

Der er adskillige arrangementer og festligheder i løbet af året i Ventron. Messen ved kapellet den sidste søndag i juli tiltrækker for eksempel normalt mange besøgende fra nær og fjern. Det samme gælder for det store marked med kunsthåndværk, som afholdes hvert år den første søndag i august i centrum af landsbyen. Kommer du her om vinteren arrangeres der jævnligt aftenløb, hvor der køres med fakler ned ad pisterne.

Udflugter

Har du en bil, har du nogle af Frankrigs smukkeste landsbyer inden for rækkevidde. Eguisheim, Riquewihr og Hunawihr er for eksempel optaget på den officielle liste over "Frankrigs smukkeste landsbyer" og emmer da også af middelaldercharme. Det kan også anbefales at besøge den historiske by Colmar, hvor du i den velbevarede, gamle bykerne kan se, hvordan Alsace så ud for hundreder af år siden. For dig som rejser til Ventron med børn, er La Bresse et kvarters kørsel fra Ventron også et godt udflugtsmål. Her kan I besøge slikfabrikken Confiserie Bressaude, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på fremstillingen af de søde sager. Læg eventuelt vejen forbi Lama-bjerget (La Montagne des Lamas), hvor I kan få lov at klappe lamaer og alpacaer.

Restauranter og shopping

Der er byens størrelse taget i betragtning et fint udvalg af spisesteder i og omkring Ventron. Her kan du stifte bekendskab med lækre egnsretter lavet af lokale råvarer. Bortset fra en mindre købmand, hvor du kan få brød og de fleste andre daglige fornødenheder, er det småt med butikker i landsbyen. Skal du handle stort ind eller vil du shoppe, må du derfor søge mod en af de større nabobyer.

Der er ugentlige markeder i mange af de nærliggende byer såsom La Bresse (søndag), Gerardmer (torsdag og lørdag), Masevaux (onsdag) og Remiremont (torsdag). Her er der gode chancer for at finde et unikt souvenir eller lokale delikatesser.

>> Læs også om rejser til Alsace

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Ventron