Rejser til Bayonne

Bayonne er regionshovedstad i Aquitaine i det syd-vestlige Frankrig og beliggende bag kystbyen Biarritz tæt på grænsen til den franske del af Baskerlandet. Byen er beliggende dér, hvor floden Nive (udspringer i Baskerlandet) løber ud i floden Adour (udspringer i Pyrenæerne) og er næsten vokset sammen med Biarritz og Anglet. Det er i dag en travl handelsby med en lang historie og et hyggeligt middelaldercentrum. Bayonetten er opfundet af et af byens forhenværende genier, og opkaldt efter byen.

Chokolade og caféer

Langs med floden Nive, der deler byen i Grand Bayonne og Petit Bayonne, finder man et leben af caféer, franske restauranter og spanske tapasbarer - byen ligger ikke langt fra Baskerlandet - hvilket alt sammen bidrager til en skøn livlig stemning, både dag og aften, selvom det meste af festen foregår i Biarritz. Grand Bayonne er handelscentrum og her hoben finder hen, da der er gode shoppingmuligheder og små gågader. Og foretrækker du noget til den søde tand, frem for lidt salt mundgodt, så er det værd at huske på, at Bayonne er kendt for bl.a. sin chokolade, så kig forbi Rue du Pont-Neuf.

Se, sans og shop

Byen har et godt udvalg af butikker og markedshaller, hvis man nyder at forlyste sig med lidt vinduesshopping. For den kunstinteresserede turist kan det nævnes, at byen også kan byde på det værdsatte kunstmuseum Bonnat, der rummer en flot samling af den lokale kunstner Léon Bonnat (!), men også værker af Degas, Graco og Botticelli samt Goya. Alternativt kan man besøge det flotte etnografiske museum over Baskerlandet og dets egenartede kultur: Musée Basque fra 1922. Fra maj til oktober er der "Montmartre marked" den 3. lørdag i måneden på Place Pasteur foran katedralen, ligesom der i slutningen af juli/start august afholdes den folkeglade festival Fêtes de Bayonne med hvidklædte mennesker, baskisk musik, militærorkeste, underholdning og parader, for blot at nævne nogle få af de tilbagevendende events, byen huser.
 

Bindingsværkshuse og betagende historier

Efter hvert et hjørne i de smalle gader, falder man over levn fra de riges fortid, i denne smukke by karakteriseret ved sine bindingsværkshuse. Fra de første befæstninger i romersk tid, hvoraf man stadig finder synlige elementer, til den storslåede katedral Sainte-Marie udført i gotisk stil i det 14. århundrede, til voldene opført af Vauban under Louis XIV, betager byen sine besøgende med dens historie og fortid.
 

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Bayonne