Rejser til Bergerac

Bergerac er en by, der kan dateres helt tilbage til det 11. århundrede, hvis største aktiviteter er vindyrkning og turisme. Det historiske og meget velbevarede centrum byder på bemærkelsesværdige og historiske bygninger. Byen følger meget årstidernes skiften, som bliver understreget af de mange festivaler der afholdes i løbet af året.

Vindyrkning

I løbet af det 13. århundrede udbredte vindyrkningen- og handlen sig, og åbnede op for byen ud mod resten af landet. Fra da af var kimen sået til Bergeracs udvikling til den velstående og berømte by, den er idag.

Dateret tilbage til det 11. århundrede

Byen hører under departementet Dordognes, hvis historie den også er tæt forbundet med. Den har udviklet sig rundt om byens borg fra det 11. århundrede, og tiltrak oprindeligt bønderne fra de omkringliggende landbrugsområder.

Mange seværdigheder

Byens livsnerve har dog altid været havnen, som byens historiske og meget velbevarede centrum ligger lige ud til. Bergerac har flere bemærkelsesværdige historiske bygninger; Den nyligt restaurerede Saint-Jacques kirke på hovedtorvet, Recollets klostret, Tobaksmuseet, samt La Batellerie og også Maison des Vins, to vinmuseer som fortæller ukendte historier og anekdoter om regionens vine.

Egen havn

Bliver man træt af at vandre i byens gader, er der rig mulighed for, at slappe af ved havnens fiskerleje, eller en gåtur i de grønne områder som her er mange af.

Gode transportmuligheder

Der er en lufthavn i Bergerac og flytrafikken har udviklet sig meget positivt siden 2003, og har idag forbindelser til mange europæiske byer ( London, Bruxelles, Rotterdam og Paris bl.a.).
 

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Bergerac