Rejser til Biarritz

Når du står nede på den gyldne sandstrand Grande Plage og kigger op mod det storslåede Hôtel du Palais, vil du fornemme, at Biarritz stadig har et strejf af La Belle Époque over sig. Da Napoleon og hans hustru Eugénie i sidste halvdel af 1800-tallet kastede deres kærlighed på det, der da blot var et lille fiskerleje, blomsterede Biarritz op og blev på kort tid til et elegant og eftertragtet feriested. Det var i høj grad i disse år, hvor også royale fra nabolandene rejste til sydvestfranske Biarritz, at strandbyen i bunden af Biscayabugten fik sit image som et mondænt rejsemål.

Elegant surferby

Det lidt eksklusive image hænger stadig ved, men samtidig er Biarritz også kendt som det første sted, hvor surferkulturen fra Californien fik fodfæste på det europæiske kontinent. I dag er det da også i højere grad surfere, som sætter deres præg på strandbyen end det er jetsettet. Især ved den sydlige stand Côte des Basques kan du i sæsonen se surfere i næsten alle aldre nyde godt af de gode forhold. Der er desuden flere klubber omkring byen, som tilbyder surfundervisning til både begyndere og let øvede. Er du ikke den store vandhund, eller er familiens yngste stadig lidt for små til at prøve kræfter med bølgerne, er der også adskillige strande med ideelle forhold til blot at dase i solen eller bygge sandslotte i ro og mag.

Selvom de fleste nu til dags rejser til Biarritz for at nyde godt af de skønne strande i og omkring byen, er der også meget at opleve længere inde på land. Oppe i byen kan du således nyde godt af, at særligt de senere år er kommet mere liv i gaderne med talrige interessante småbutikker og ikke mindst flere nye, spændende spisesteder, hvor du få alt fra spanske tapas (der er kun 20 km til den spanske grænse) til fine franske kager. Beliggenhed ved havet taget i betragtning er det naturligvis oplagt at finde et med fisk og skaldyr på menuen. Hertil kan det anbefales at nyde et glas af en lokal hvidvin.

I de lune sommeraftener er det en fornøjelse at spadsere en tur langs med kysten og nyde udsigten over havet, mens solen er på vej ned. Det bedste vue tilbage mod Biarritz får du ude fra den lille, fremskudte klippe Rocher de la Vierge, der nås ad en gangbro. Promenaden nordpå herfra langs klippekanten mod casinoet og Grande Plage er dog mindst lige så uforglemmelig. Undervejs har du rig mulighed for at slå dig ned ved caféer og barer, hvis du trænger til en forfriskning, mens du nyder udsigten.

Tag på opdagelse i Baskerlandet

Det er i det hele taget nemt at holde en ferie i Biarritz, hvor du lader bilen stå og blot udforsker byens tilbud til fods. Det er ikke desto mindre dog en fordel med en bil, hvis du også vil bruge nogle af feriedagene på at tage på udflugter til nogle af de mange andre spændende byer og seværdigheder i regionen. Det kunne for eksempel være en tur til den hyggelige middelalderby Saint-Jean-Pied-de-Port, som ligger på pilgrimsruten mod Santiago de Compostela, eller kurbadene i Cambo-les-Bains.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Biarritz