Rejser til Mimizan

Mimizan er en af de mere kendte bade-destinationer langs med Atlanterhavskysten, og er beliggende lidt tilbagetrukket fra kysten ved en flodudmunding ca. 87 km fra Bordeaux. Byen er omgivet af syv sandstrande på i alt ca. 10 km, der er destinationens absolutte magnet. Naturen, der omgiver byen, er dog ikke at kimse ad med sine skove og klitter. Byen har desuden flere sti-systemer og cykelstier, hvorved byens gæster kan få hurtig adgang til den omgivende natur her mellem havet og søerne i indlandet.

Sølvkystens perle

Sådan benævnes byen - sølvkysten er Atlanterhavskysten ud for Aquitaine. Som ved de øvrige bade-destinationer i området, tilbydes et bredt udvalg af butikker, spisesteder og serviceydelser samt sportsaktiviteter, primært knyttet til havet. Destinationen er da også meget vellidt blandt udøvere af surf. Hele året rundt er byen i gang med festivaller, traditionsbundne kulturbegivenheder, sportsbegivenheder og musikarrangementer. Byen ligger mellem havet og søen Aureilhan, der er på ca. 340 hektar, og hvor der også tilbydes flere vandsportsaktiviteter, ud over badning, nemlig udlejning af cykelbåde og fiskeri, ligesom man kan nyde det mere stille vand fra de omgivende stisystemer.

Gastronomien

Mimizan har mange restauranter, der som udgangspunkt alle tilbyder den lokale gastronomiske specialitet foie gras, altså ande- eller gåselever. Der serveres naturligvis også både fiskemenuer og kødretter. På den søde front finder man specialiteten Pastis, der ikke er den kendte likør, men en tærte, der bærer smag af anis. Området har flere egne vine fra Tursan til Chalosse, til Bas-Armagnac.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Mimizan