Rejser til Tuilières

Den lille landsby Tuilières ligger ved Dogdogne-floden knap 12 kilometer øst for centrum af vinbyen Bergerac. Kører du blot ad hovedgaden gennem Tuilières, ser byen måske ikke ud af noget særligt. Det er da også en ret stille landsby med blot nogle få hundrede indbyggere. Men især hvis du bevæger dig ad de mindre sidegader ned mod floden, opdager du, at den faktisk er lidt større og mere varieret, end det ser ud ved første øjekast.

Tæt ved Tuilières er der en stor dæmning på floden, Barrage de Tuilières, som rummer et vandkraftværk. Den blev bygget i starten af 1900-tallet for at levere elektricitet til Bergerac og andre større byer i området. Der er en omløbskanal, Canal de Lalinde, til floden forbi dæmningen, som udmunder ved Tuilières. Langs med denne kanal, som strækker sig 15 kilometer østpå, løber en smal vej. Den er perfekt til hyggelige cykelture, hvor du kommer gennem andre små lokalsamfund, som findes i området. Flere steder har man ligesom i Tuilières bevaret de gamle, rustikke stenhuse. Meget stemningsfuldt.

Historiske byer og vingårdsbesøg

Går rejsen til Tuilières, er det dog naturligvis også oplagt at tage den korte tur vestpå ned langs floden til Bergerac. Det er en større by (knap 27.000 indb.), som har et meget charmerende gammelt centrum. Her finder du masser af hyggelige restauranter og ikke mindst vinbarer. Du befinder dig således i et meget anerkendt vindistrikt. I det kuperede landskab ligger talrige vingårde, hvor man har produceret vin i generationer.

Hvis du ønsker, kan en rejse til Tuilières altså sagtens stå i vinens tegn. Den er der naturligvis rig mulighed for at smage på både vingårde og vinbarer. Selv hvis du ikke er vinentusiast, kan et besøg på vinmuseet Maison des vins de Bergerac, der har til huse i Recollets-klostret i Bergerac anbefales. Klosteret er også udgangspunkt for en vinrute. 

Når du bor i Tuilières, har du et ideelt udgangspunkt for at udforske den større naboby. Især hvis du har en bil til rådighed, er der dog også mange andre spændende byer inden for din rækkevidde. Det sydvestlige Frankrig er stadig et lidt ukendt rejsemål for mange danskere. Men faktisk er regionen fyldt med historiske byer og skøn natur, som du kan bruge mange rejser på at fordybe dig i. Du kan for eksempel besøge regionshovedstaden Bordeaux på en dagsudflugt, men også vælge at bruge ferien på de mange andre, mindre kendte attraktioner nærmere Tuilières.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Tuilières