Rejser til Aquitaine

En rejse til Aquitaine i det sydvestligste Frankrig er en chance for at opleve en af landets mest alsidige regioner. Faktisk har Aquitaine siden 2016 heddet Nouvelle-Aquitaine, da regionen her blev lagt sammen med naboregionerne Limousin og Poitou-Charentes. I dag udgør den derfor Frankrigs største region, som strækker sig næsten 500 km fra Pyrenæerne og den spanske gænse i syd helt op til Loiredalen i nord. Mod vest afgrænses regionen af Atlanterhavet, og den østlige del støder op mod Massif Central. Regionshovedstaden er den sofistikerede vinby Bordeaux, men ellers er dette en region, som især kendetegnes ved sine åbne landskaber,  fredelige landsbyer, rustikke gårde og romantiske vinslotte.

Frankrigs største region

Arealmæssigt er Nouvelle-Aquitaine næsten dobbelt så stor som Danmark, men har dog kun 5,8 millioner indbyggere. I kraft af regionens størrelse er det svært under ét at beskrive, hvad du kan vente dig på en rejse til Aquitaine. I denne del af Frankrig har du således mulighed for at opleve alt fra høje bjerge til lange strande, storbyliv til søvnig middelalderlandsbyer. Det er da også netop denne mangfoldighed i både natur og kultur, som gør regionen til et så interessant rejsemål. Samtidig er en rejse til Aquitaine en enestående chance for at opleve det ægte Frankrig, hvor stolte traditioner holdes i hævd og turismen sjældent dominerer på samme måde som ved Middelhavet.

Blandt regiones mest kendte seværdigheder og attraktioner hører Centre International de l’Art Pariétal, hvor du kan studere det berømte vægmaleri fra Lascaux-grotten, og Dune du Pilat ved Arcachon-bugten, der er Europas højeste sandklit. Dertil kommer vingårdene og perlerækken af charmerende byer såsom BayonneBiarritz, La Rochelle og Périgueux, der gør Aquitaine til et lige så ideelt rejsemål til en familieferie som til en livsnydertur for to.

Historisk har der været tætte bånd mellem denne del af Frankrig og De Britiske Øer. I middelalderen hørte regionen således under de engelske Plantagenet-kongers kontrol, og datidens engelske hertugdømmes udstrækning svarede i grove træk til nutidens Nouvelle-Aquitaine. Det var først efter Englands endelige nederlag i Hundredårskrigen i 1453, at regionen kom tilbage på franske hænder.  Vinhandlen knyttede dog fortsat regionen til naboen på den anden side af kanalen. Trods deres nederlag og forvisning har englænderne da heller mistet deres begejstring for Aquitaine, og forholdsvis mange har de senere år købt feriebolig eller slået sig fast ned her. Det betyder, at du i denne region ofte lettere kan begå dig på engelsk end andre steder i Frankrig. Det kan dog stadig godt betale sig at lære et par franske gloser inden ferien eller medbringe en palør, hvis du vil gøre et godt første indtryk på franskmændene.Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Aquitaine