Rejser til Saint-Malo

Saint-Malo er med rette en af Bretagnes mest kendte byer. Den er ikke stor - her bor kun ca. 50.000 indbyggere - men dens befæstede historiske centrum ud til havet er både indtagende og malerisk.

Naturen er stadig utæmmet i denne del af Frankrig, og tidevandets bevægelser i bugten ud for Saint-Malo er usædvanlig stærke. Det er ikke noget, man skal spøge med, men tværtimod sørge for at orientere sig grundigt om på turistkontoret, før man vover sig ud langs havet. Dertil skal lægges, at vinden ofte også er særdeles voldsom i dette område, så også på dette område tilrådes forsigtighed og respekt. Saint-Malo har været en havneby siden antikkens dage, men sin storhedstid opnår byen i epoken omkring Amerikas opdagelse og udviklingen af handelen med Indien. På denne tid udgår mange opdagelsesekspeditioner fra byen, og dens velstand eksploderer med meget pragtbyggeri til følge. Det er i denne tid, at de mange elegante høje huse med deres unikke stil stammer. I dag kan Saint-Malo slet ikke leve op til fordums storhed, men byens havn er stadig yderst aktiv, nu dog især hvad angår sportssejlads.

Saint-Malo rummer en stor kulturskat med sine bastioner, sine pittoriske gamle kvarterer, kattedralen Saint-Vincent og dens livlige historiske centrum. Men byens popularitet skyldes også dens mange dejlige sandstrande og dens mange underholdningstilbud: rock-festval, litteratur-festival, tegneserie-festival og i sommermånederne masser af forskellige musikbegivenheder.

Saint-Malo er med rette en af Bretagnes mest kendte byer. Den er ikke stor - her bor kun ca. 50.000 indbyggere - men dens befæstede historiske centrum ud til havet er både indtagende og malerisk. Om sommeren firedobles indbyggerantallet, for mange valfarter hertil for de gode badestrande, de smukke omgivelser, lystbådehavnen og for restauranternes righoldige udvalg af alt godt fra havet.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér