Rejser til Montlouis sur Loire

Ca. 13 km fra Tours, hovedsædet og kunstbyen i regionen Centre-Val-de-Loire, finder man Monlouis sur Loire, der er en by med ca. 10.000 indbyggere beliggende på breden af floden Loire.
 

Seværdigheder

Omgivet af vinmarker og flankeret af floden har byen Montlouis sur Loire et lille skatkammer, man bør gå på opdagelse i. Det drejer sig om kirken Saint Laurent fra det 12. århundrede, kirken Saint Symphorien også fra det 12. århundrede, hvoraf nogle af dens glaspartier er klassificerede og beskyttede som historiske monumenter. Og endelig slottet Chateau de la Bourdaisiere, der er kendt for sin enestående samling af tomater - ca. 630 sorter. Langs med floden har man i forbindelse med tiårsdagen for udnævnelsen af Loire som Verdenskulturarv på UNESCO's liste anlagt en 2 km lang sti, hvorfra man kan nyde byens fine silhouet, de små øer i floden, fuglearterne og bæverne, der lever i og omkring vandet.

Vinene Montlouis sur Loire

Montlouis-sur-Loire er også en benævnelse for nogle meget kendte vine. Nærmere bestemt nogle tørre hvidvine, der gør sig ganske godt til fisk. Nogle hvidvine, der er semi-tørre, der både gør sig til fisk og kød. Og endelig nogle "bløde" eller søde vine (moelleux), som dog ikke er dessertvinssøde, og som gør sig godt til krydrede retter, men også til stærke oste. Navnet dækker også over en mousserende vin, der er velegnet som apperitif eller dessertvin. Samtlige vintyper kan smages og købes i de forskellige vinkældre i byen.

Regionen

Byen Montlouis sur Loire er én af flere byer, der deles om den skønne beliggenhed nær Tours, hvor man mødes af en rig natur, floder, bakker, vinmarker og på den kulturelle side slotte. Blandt andet slottet Veretz ca. 4 km fra Montlouis, der er fra den sene Middelalder og er bygget oven på ruinerne af en gammel romersk befæstning. Langs med flodbreden er der anlagt flere vandrestier, der tillader gående, cyklister og fiskere at nyde flodens forløb og goder i form af småøer, diger, broer, slotte og fauna.

Tours skal man naturligvis besøge med de brolagte stræder og bindingsværskhuse. Denne kunstby har flere museer og monumenter at fremvise, den rummer et godt handelsliv og en rig restaurantscene, og så er den konstant i bevægelse og udvikling til stor fornøjelse for dens beboere og for dens besøgende.

Jazzmusik

Siden 1987 har man hvert år i september afholdt jazzfestival i byen. Festivalen varer ca. 10 dage og tiltrækker store navne inden for jazzens verden. Således har Dee Dee Bridgewater og Liz McComb spillet her, og hvert år kommer der adskillige gadekunstnere til byen for at dedikere kunstværker og skulpturer til musikken. Men det er ikke kun i Montlouis, at man er pjattet med jazz, det gælder faktisk hele området omkring Tours, og begejstringen for jazz ses hele året rundt.

Læs mere om Montlouis sur Loire

Rejsemål i Centre Val de Loire

Find rejsen til Centre Val de Loire her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér