Rejser til Den Franske Riviera

På Den Franske Riviera kan du sidde under palmerne med en kølig drink og skue ud over det glitrende Middelhav, slentre på lange promenader eller udforske det naturskønne bagland. Book din rejse til denne skønne kysttrækning i Frankrigs sydøstlige hjørne med fly fra Danmark og billeje ved ankomsten direkte hos Escapeaway.

Rivieraen i Sydfrankrig, der lokale er kendt som Côte d'Azur, har ikke en helt fast, officiel afgrænsning. Normalt betegner det den del af Middelhavskysten, der strækker sig fra citronbyen Menton ved grænsen til den italienske riviera vestpå hen omkring Marseille. Denne berømte kyststrækning er en del af regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Kun fyrstendømmet Monaco skiller sig i den henseende ud, men der er ingen grænsekontrol ved ind- og udrejse fra Frankrig (medmindre du ankommer i båd), så den lille bystat med de lave skatter kan i praksis godt betragtes som en del af Den Franske Riviera.

Den Franske Riviera beskrives ofte som de riges legeplads. Det er da også kun få andre steder i verden, at du kan opleve samme grad af glitter og glamour, som hvis du rejser til Den Franske Riviera. Men det er dog ikke for at mænge sig med jetsettet i fashionable kystbyer som Monaco, Cannes og Saint-Tropez, at de fleste rejser til Den Franske Riviera. Der er nemlig meget andet at opleve her. Denne solbeskinnede kyststrækning byder således på en fantastisk variation inden for et forholdsvis afgrænset område med masser af spændende attraktioner for hele familien.

Du behøver således blot bevæge dig nogle få kilometer væk fra de populære kystbyer nede ved det azurblå hav for at opleve et bagland med en helt anden atmosfære. Blandt lavendelmarker og olivenlunde gemmer sig en perlerække af maleriske middelalderbyer på bakketoppe og livlige større byer, hvor det i højere grad er de lokale, som præger bylivet.

Hos Escapeaway finder du rejser til hoteller på Den Franske Riviera, som er nøje udvalgt for deres gode gæsteanmeldelser. I vores søgemaskinen kan du desuden nemt bestille de billigste flybilletter med afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamborg lufthavn.

God rejse!

Hoteller på Den Franske Riviera

Populære hoteller på Den Franske Riviera

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fabelagtigt
2369 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fabelagtigt
3770 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Mougins
8,9
Meget godt
1133 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Rivieraens uimodståelige strande og promenader

Med et mildt middelhavsklima, der byder på næsten 300 solskinsdage årligt, vil strandene nok have en naturlig tiltrækningskraft på dig, hvis du rejser til Den Franske Riviera om sommeren. Her kan du ligger ved det glitrende, azurblå vand med kystpromenadens mange tilbud blot få meter væk. I Cannes udgør den over tre kilometer lange Promenade de la Croisette byens hjerte med et væld af eksklusive boutiquer, restauranter og barer. I Nice udgør strandpromenaden Promenade des Anglais ligeledes i sig selv en attraktion, der indbyder til afslappede slentreture langs Englebugtens strande.

Selv her på det, der med rette kan betegnes som en af verdens mest berømte kyststrækninger, finder du dog også let små, lidt mere afsides badestrande. Hvis du ønsker lidt mere fred og ro, skal du faktisk ofte blot bevæge dig nogle få hundrede meter hen ad kysten. Ikke ret langt fra den lange og populære Pampelonne-strand på Saint-Tropez-halvøen ligger for eksempel den idylliske Escalet-strand. Det er som regel kun få andre, som finder frem til denne lille strand, hvor der er gode muligheder for at snorkle blandt fisk ved klipperne.

Storbypuls og landsbyidyl

Muligheden for både at solbade med restauranter og butikker inden for kort afstand eller eventuelt søge lidt væk for at finde mere uforstyrrede badevige er et godt eksempel på den variation, en rejse til Den Franske Riviera kan byde på. Det gælder ikke mindst Rivieraens charmerende byer.

Langs Rivieraen ligger flere større, kosmopolitiske byer som Aix-en-Provence, Nice, Toulon og Marseille. Her kan du få lang tid til at gå med udforske de spændende museer, farverige markeder, specialbutikker, arkitektur og gode restauranter. Både helt nede ved havet og lidt længere inde i landet, finder du dog også en perlerække af mindre byer med en lidt mere intime charme, som har lige så meget at byde på, når det gælder uforglemmelige ferieminder.

Det kunne for eksempel være Saint Paul de Vence lidt vest for Nice. I dag er denne lille landsby berømt blandt kunstelskere. Den førte ellers længe en ganske upåagtet tilværelse indtil dens middelaldercharme og skønne beliggenhed omgivet af skøn provencalsk natur begyndte at tiltrække talentfulde kunstmalere som Miro, Matisse og Picasso i efterkrigsårene. Gå på opdagelse blandt byens gallerier eller nyd blot stemningen i de smalle, snørklede gader.

Aktive oplevelser langs rivieraen

Du har altså optimale betingelser for at holde en afslappet livsnyderferie, når du rejser til Den Franske Riviera. Vil du også gerne være lidt aktiv, ligger der langs Rivieraen talrige anerkendte golfbaner, som er populære året rundt. Der er selvsagt også masser af muligheder for at dyrke forskellige former for vandsport. Sidst, men ikke mindst, kan det anbefales at udforske dit rejsemål til fods eller på cykel. Der er afmærkede vandrestier og MTB-ruter, både tæt ved havet og længere oppe i baglandets bjerge.

Efter en dag med aktive oplevelser, sightseeing eller strandture kan du samle ny energi og fordybe dig i det lækre middelhavskøkken på områdets mange gode spisesteder. Udvalget er de fleste steder enormt med alt fra trendy gourmetrestauranter til simple bistroer. Der er internationale favoritter på menuen, men også lokale specialiteter. Du kan for eksempel næsten ikke rejse til Den Franske Riviera uden at prøve en bouillabaisse eller en ratatouille sammen med en solid skive brød eller god bøf, hvis du ikke er til fisk.

Den franske eller italienske riviera?

Har du besluttet dig for at rejse til Rivieraen, spørger du måske dig selv, om det skal være den franske eller italienske? Svaret er ikke ligetil. De to kyststrækninger har på nogle områder meget tilfælles, men er på nogle måder også meget forskellige.

Den Italienske Riviera, som udgøres af Riviera di Ponente op mod den franske grænse og Riviera di Levante på strækningen øst for Genova ud til La Spezia-bugten, er over 300 kilometer lang. Ligesom hvis du rejser til Den Franske Riviera, finder du langs den italienske derfor en også stor variation. I en lidt forenklet sammenligning kan man dog godt sige, at hvor Den Franske Riviera er kendt for at være glamourøs med mange aktiviteter koncentreret omkring kunstgallerier, museer, butikker og strandliv, er stemningen på Den Italienske riviera typisk lidt mere tilbagelænet med besøgende, der har et større fokus på naturoplevelser. Det bedste svar er nok i virkeligheden, at du må besøge begge kyststrækninger. Uanset hvilken du vælger, kan du glæde dig til en rejseoplevelse ud over det sædvanlige.

I det håndplukkede udvalg af hoteller og ferieboliger på Côte d'Azur hos Escapeaway er der både steder for dig, som vil bo lige i begivenhedernes centrum, og for dig som foretrækker lidt mere tilbagetrukne, rolige omgivelser, når du rejser til Den Franske Riviera. Vi glæder os til at byde dig velkommen til dette enestående hjørne af Frankrig.

>> Læs også om luksusferie i Frankrig her

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hvad siger gæsterne på Den Franske Riviera?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 51 anmeldelser