Hideaways og boutique-hoteller i Frankrig

Hideaways er vores tilbud til dig, der er kræsen og godt kan lide, at der er kælet for detaljerne, uden at det behøver at være luksus. Et Hideaways-hotel i Frankrig lever op til en række skrappe krav fra os, fx. et begrænset antal værelser, ekstra god beliggenhed og frem for alt masser af atmosfære og charme. Book et hideaway eller et boutique-hotel i Frankrig når ferien skal have et ekstra krydderi.

Frankrig... Ja, hvor skal man egentlig starte? Er det de legendariske vine? Verdens største cykelløb? Historiske slagmarker? Byernes By? Rivieraen? Frankrig er for vild, og der er ikke noget at sige til, at man har opfundet udtrykket "frankofil". For de fleste mennesker forelsker sig i Frankrig med det samme, og man kan bruge et helt liv på at rejse rundt i Frankrig og opleve regioner med hvert deres særkende.

Det kan jo være man er til bobler i Champagne, haute couture i Paris, eller tilbagelænet kystliv i Provence. Men man har snydt sig selv, hvis man ikke også har oplevet det forrevne Normandiet med historiske mindesmærker, eller det frodige Alsace med lokale råvarer i topklasse. 

Ud over at være en solsikker destination med gyldne strande og flotte byer, byder Frankrig også på nogle af Europas højeste bjerge i Alperne og Pyrenæerne, hvor der er mulighed for både skiløb og cykling i topklasse. Og du kan lade dig transportere mellem storbyerne med lynhurtige jernbaner (Marseille - Paris på 3 timer), eller lade dig færge til den eminente ferieø Korsika, med dens sofistikerede blanding af alt det bedste ved Middelhavet.

Hos vores søster-brand Hideaways finder du også en række håndplukkede og nøje udvalgte hoteller og ferieboliger i Frankrig, med fokus på kvalitet, beliggenhed og unikke oplevelser - primært omkring Rivieraen og baglandet omkring Rhone-floden.

Og ja, så har vi jo stort set ikke brugt spalteplads på Paris. Det er noget med Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Elysées, Notre Dame, Louvre, Montmartre - og så bare byen i sig selv, naturligvis. Paris er en af de der byer, som bare skal opleves. Snart vil du kunne booke hotel i Paris og hele resten af Frankrig lige her på escapeaway.dk

Frankrig strækker sig så langt, både fra øst til vest og fra  nord til syd - der er mere næsten 1500 km fra Bretagne til Alperne og over 1000 km fra den nordlige grænse med Belgien til Pyrenæerne. Landets klima spænder derfor lige fra de blæsende forhold ved Atlanterhavet til det milde vejret, der præger kysten mod Middelhavet.

Inspiration og fakta

Frankrig er et land, som har en ganske særlig plads i skandinavernes hjerte. Det er ikke så underligt, for hvem kan modstå gatronomien, det behagelige klima, det varierede landskab med høje bjergtinder, vinmarker som afløses af tætte skove, stemningsfulde byer og ikke mindst et folkeslag, som tager imod os med åbne arme, for at vise os det bedste de har at byde på.

Kultur

Frankrig har i mange år været en supermagt i Europa. Værende det territorialt største land i Europa har det da også indbudt sig på mange krige igennem tiden og den franske historie er fyldt med historier om heroiske slag både på egen grund, men såvel på fremmede. I dag gør Frankrig som land sig mere gældende på områder hvad angår kultur. Den franske kultur er meget udbredt på fjerne egne og vi har alle prøvet at spise ting som flûte, creme brulee, set franske film eller taget sætningen: ”Vouz -vous coucher avec moi, ce soir” i vores mund. Frankrig er et land vi alle på en eller anden måde elsker. Om det er det kulinariske køkken, med alle deres fantastiske lækre retter som vi alle godt kunne tænke os at lave, eller om det er det sidste nye skrig indenfor modeverden og de fantastiske kjoler de mange fantastiske kunstnere kreerer, måske er det hæsblæsende cykelløb Tour de France der fanger din opmærksomhed. Under alle omstændigheder er det et faktum, Frankrig er et verdensland og vi tager alle del i dets glæder på en eller anden måde. Og da det så er slået fast med 7 søm, så vil påstanden om at det kun er i Frankrig man får det bedste af det bedste muligvis også være lige så sand. Tag påstandene til efterretning og besøg det smukke land, Frankrig.

Religion

Frankrig er et overvejende katolsk land,men det er samtidig et land, hvor man ifølge forfatningen ikke har ret til at spørge til borgernes religiøse tilhørsforhold. Cirka 75 procent af franskmændene betegner sig som katolikker, men kun 17 procent går regelmæssigt til messe. Den katolske kirke er ikke en statskirke - stat og kirke blev formelt adskilt i 1905. i løbet af de seneste 30-40 år er kirkens rolle i hverdagslivet reduceret drastisk. Religionen er ikke længere den fælles referenceramme. Når paven for eksempel udtaler sig imod skilsmisse, prævention eller abort, vender tre fjerdedele af de franske katolikker det døve øre til. Man regner med, at der findes cirka fem millioner muslimer i Frankrig. Landet har også næsten en million protestanter, cirka 700.000 jøder og over en halv million buddhister.

Gastronomi - mad og vin

I Frankrig kan man nyde mad og vin, der har vundet ry i hele verden for dets raffinement og udsøgte kvalitet. Der er kort sagt masser af gode grunde til at tage på en rejse til Frankrig!

Aktiv ferie

Frankrig har det hele – næsten. Udover ørkenområder er der stort set ingen grænser for, hvad den friluftsglade feriegæst kan boltre sig i. Europas højeste bjerge, store skovområder, enorme naturparker og vilde floder giver utallige muligheder.

Sommer og vinter er det kun fantasien, der sætter grænserne. Golf, ridning, bjergbestigning, vandring, cykling, sejlads, ski og listen fortsætter…

Geografien i Frankrig

Frankrig er det mest besøgte land i verden, og med god grund: Frankrig har i Paris en af de mest charmerende og kosmopolitiske storbyer i verden, et væld af seværdige monumenter, byer, og landskaber, kunst i verdensklasse, en historie, der har sat dybe spor i den europæiske bevidsthed og en fantastisk natur, med fremragende strande og vidunderlige bjerge.

I vest, øst og nord

I den vestlige del af Frankrig møder landet det Atlantiske Ocean, hvis bølger bryder mod fantastiske kyststrækninger, der alene er en ferie værd. I den nordlige del af Frankrig, i Normandiet og Britannien, støder man på lange sandstrande, og et landskab, der er domineret af bakker og små, fredelige fiskerbyer, der har bevaret deres egenart. Normandiet og Britannien byder desuden på mange neolitiske fund, og disse regioner bærer stadig præg af den keltiske oprindelse, som mange af dets indbyggere har.

I den østlige del af Frankrig kan man besøge de smukke regioner Alsace, Lorraine, Franche-Comté og Bourgogne, som særligt er blevet berømte for deres fremragende vine og landskaber.

Det centrale og sydlige Frankrig

I den centrale del af Frankrig finder man Loire-dalen, med de mange smukke slotte, fæstninger og gamle byer og i den sydlige del af Frankrig støder man på romanske ruiner, den vidunderlige franske riviera, der tiltrækker tusinder af gæster hvert år, og byer, som Marseille, Toulon, Montpellier, Toulouse og Orange, som man bør se, hvis man kommer på de kanter. På grænsen mod Spanien mod syd knejser de vældige bjerge, pyrenæerne, som er et af de smukkeste naturområder i Europa, med frodige dale, sneklædte bjergtoppe, og et varieret og sjældent dyreliv, som man ikke ser mange andre steder på kontinentet.

Turistinformation

På turistbureauets hjemmeside finder du bl.a. beskrivelser af Frankrigs forskellige regioner. Der er også en sektion med inspiration til aktiviteter på rejsen til Frankrig, og nyttige praktiske informationer. Der er desuden mulighed for at download et udvalg af elektroniske brochurer. Du kan også kontakte turistbureauet på deres danske kontor der ligger i København.

Sådan finder du din rejse til Frankrig

Indtast hvilket rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Frankrig, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læsere mere om, er det blot at trykke på knappen fortsæt.

På Escapeaway kan du søge efter en ferie der passe lige dine behov. Indtast dine rejse ønsker i søgemaskinen og få det fulde overblik. Du kan søge på rejselængde, rejsemål og rejseform. Du finder bl.a. følgende rejser til Frankrig. Charterrejser, All inclusive, tema og rundrejser, flybilletter, hoteller, billeje, ferieboliger og meget mere.

Billeje 

Frankrig besøges bedst med bil, især hvis du ønsker at se de mest uspolerede (og derfor ufremkommelige) hjørner af landet under din rejse uden at bruge halve og hele dage i den kollektive transport.

Det er ofte yderst praktisk at have bil under sit ophold i Frankrig, hvis man da ikke er på storbyferie, for nok findes der kollektiv transport, men mange steder kommer den ikke frem, eller så kører den så sjældent, at du kommer til at bruge store dele af din kostbare ferietid på at vente.

Kør-selv ferie

Det er i vore dage let at komme hurtigt til Frankrig: 'kør-selv'-folket tager ofte turen fra Danmark i ét stræk ved at køre mod Alsace om natten og nyde morgensolen efter grænsen. Kører man i bil, kan man - med lidt held og udholdenhed - nå fra Danmark helt til Provence på ét døgn. 

Læs mere om kør-selv ferie til Frankrig i egen bil 

Villa

Her er noget for dem, der gerne vil have en swimmingpool, der kun er til eget brug. I det selvstændige hus eller villa er det dig, der bestemmer hvor længe du vil sidde på terrassen og nyde det gode liv. Der er ikke noget personale, der lukker baren eller køkkenet, fordi de skal hjem. Her er privatliv og fuldstændig selvstændighed nøgleordene.

Denne ferieform er ideel til at samle hele den store familie til den store runde fødselsdagsfest hvor alle kan være sammen i et tempo og på et niveau, man helt selv sætter. Hvis man rejser med det antal personer, der skal til for at fylde villaen op,  er den samlede pris ofte ikke væsentligt forskellig fra de traditionelle feriecentre eller hoteller.

Rejser for par

Se hinanden dybt i øjnene og nyd den smukke udsigt med et glas bobler eller en blomst i hånden. På Escapeaway har vi samlet de mest charmerende rejsemål. Hyggelige lejligheder, pensionater, bed and breakfast og hoteller af den bedste standard indenfor betjening og indlogering. De boliger, der findes her, egner sig bedst til par. Læs mere i rejsetemaet "romantisk ferie" og vælg den destination i Frank du vil rejse til og se et udvalg af hoteller med gode anmeldelser. 

Hvorfor rejse med Escapeaway til Frankrig?

Frankrig er et stort og afvekslende land. Det afspejles også i mulighederne for din ferie. Vil du bo på en charmerende, lille, autentisk vingård? Eller vil du hellere holde ferie på et komfortabelt feriecenter? Eller foretrækker du et hotel i en stemningsfuld by? Vi kan tilbyde det hele på landet, ved kysten og i byen. Find selv det helt rigtige til din ferie i vores onlinekatalog, eller send os et par linier eller ring til os, så vi kan hjælpe dig. Det gør vi altid med glæde, for vi sætter en ære i, at du får en god ferie.

Vi kan alle vende tilbage til Frankrig gang på gang, og hver gang opleve nye charmerende sider af det mangefacetterede land. Vælg mellem vores flere hundrede ferielejligheder, villaer og hoteller i hele Frankrig. Har du brug for rådgivning eller flere informationer, så står vi altid til rådighed. Det er jo vigtig at finde det helt rette sted til ferien, så hvorfor ikke tale med os om det? Vi arbejder jo med Frankrig året rundt!

Du har allerede besøgt Frankrig og ønsker at opleve nogle mere autentiske steder? Du har aldrig været i Frankrig og er nysgerrig efter at besøge de mest populære destinationer? Vi hos Escapeaway er passionerede omkring Frankrig, og vi har rejst i hele landet for at udvælge charmerende hoteller og lejligheder til dig. Modtag vores gratis råd om de bedste destinationer for dig. Kontakt os for en skræddersyet ferie i Frankrig.

Oplev den franske gæstfrihed og bestil din ferie i et af vores udvalgte hoteller, lejligheder og villaer i de mest populære franske regioner. Kontakt os og oplev autentiske steder i Provence, Alsace, Normandiet, Languedoc og Aquitaine. Besøg byerne og de mest berømte monumenter og museer i landet. Smag de franske vine på de mest velrenommerede franske vingårde!

Du ved hvor du vil tilbringe din næste ferie i Frankrig, og nu vil du forudbestille dit hotel eller din lejlighed? Det er tid at gøre det! De mest populære hoteller og lejligheder er ofte forudbestilte. 
Vi  har udvalgt hoteller, ferielejligheder og villaer over hele Frankrig, og har håndplukket mere end 200 resorter på de mest populære destinationer. Læs mere om disse berømte regioner: 

Provence
Alsace
Normandiet
Paris
Languedoc
Aquitaine
Vingård i Bordeaux
Camargue
Gorges du Verdon
… læs mere: vi udvalgte her de mest populære områder i Frankrig

Rejser til Frankrig med fly

Hos Escapeaway kan du finde et stort udvalg af billige rejser til Frankrig. Du kan søge priser fra alle flyselskaber inkl. lavprisfly. Book en rejse med fly og hotel samt billeje eller transfer med prisgaranti. Når du bestiller en pakkerejser er du naturligvis dækket af Rejsegarantifonden.Hvad er et hideaway?

Er du livsnyder? Er en seng ikke bare for at have noget praktisk at sove i, når du er på ferie? Så kan et hideaway i Frankrig være noget for dig. Ligesom resten af udvalget, som du finder hos Escapeaway, så er samtlige hoteller, villaer og ferielejligheder nøje udvalgt – et hideaway er blot særligt og ekstra nænsomt håndplukket.

Udover at et hideaway ofte er et charmerende og mindre hotel, der er meget værdsat af sine (stam)gæster, så adskiller det sig også fra andre gode steder ved, at det har sin egen 'personlighed'. F.eks. at det er familiedrevet, eller at beliggenheden er helt i særklasse – det kan også være noget helt tredje, fjerde eller femte – f.eks. et boutique hotel. Ikke to hideaways er ens, men de har det til fælles, at de har noget unikt at tilbyde.

Bestil et Hideaways-hotel for sig selv eller book en pakkerejse inkl. fly til attraktive priser online her på siden, hvor du samtidig får trygheden i form af rejsegaranti og pakkerejselov. Varmt velkommen!

Hideaways i Frankrig

 • Gæstebedømmelser 8,8
  Regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur omfatter en stribe af Frankrigs mest berømte kystbyer som Saint-Tropez, Cannes og Nice. Men en rejse til denne solrige region mellem Middelhavet og Alperne er også en chance for at udforske et betagende bagland.
 • Île-de-France
  9 hoteller
  Île-de-France er regionen hvori Paris ligger, og er i høj grad præget af dette. Er man interesseret i slotte, er ferie i Île-de-France virkelig oplagt. Katolicismen er præsenteret med sine klostre og katedraler, der er bygget op gennem tiden. 
 • Paris
  9 hoteller
  Paris er et af de steder, du bør opleve mindst én gang i livet. Byernes by har museer og seværdigheder nok til mange rejser. Du skal naturligvis også give dig selv god tid til at nyde byens berømte, klassiske bistroer og udforske udvalget i ... de mange spændende boutiques. Læs mere
 • Korsika
  7 hoteller
  Naturskønne Korsika ligger og venter på dig midt i Middelhavet. Øen er først og fremmest for dig som på en aktiv måde vil opleve en smuk ø med lokalt præg, hyggelige små byer og et skønt klima. Snør vandreskoene og rejs til Korsika med Escapeaway.
 • Solrige Languedoc-Roussillon står for en tredjedel af Frankrigs vinproduktion, men de stemningsfulde vingårde må konkurrere om opmærksomheden med regionens tillokkende middelhavsstrande. Gå heller ikke glip af Pont du Gard og de mange andre seværdigheder.
 • Alsace
  3 hoteller
  Alsace i det nordøstlige Frankrig er et stort turistmål nær hvor Frankrig og Tyskland mødes i en spændende forening. Det mærkes såvel i byens arkitektur, det spændende køkken og smukke landskab. Kom hertil og nyd lækkerierne.